maanantai 18. elokuuta 2014

Kasvissosekeitto

En todellakaan ole mikään ruokabloggari ja meidän ruoat ovatkin todella perushuttua - makaroni- ja kaalilaatikkoa, kastikeruokia jne. Jostain syystä tulee harvemmin tehtyä keittoja. Täytyisi ryhdistäytyä keittoruokien suhteen.

Kelpas vaativammallekin yleisölle
Teinpäs sitten tänään vahingossa niin hyvää  kasvissosekeittoa (ja paljon!), että pakko pistää tämä päästä repästy resepti ylös ja ajattelin jakaa sen teillekin. Tai resepti on vähän kokoelma sieltä sun täältä, mutta ainahan saman ruoan eri versioissa on pohjana jonkun muun keksimä.


Kasvissosekeitto (n. 3l)

4 isoa perunaa
6 isoa porkkanaa
kahden nyrkin kokoinen bataatti 
sipuli
valkosipulin kynsi
2x Herbamare-yrttikuutioita
2dl kermaa
½ pkt Koskenlaskijaa
basilikaa
(suolaa)
 
Kuori ja pilko perunat, porkkanat, bataatti ja sipuli (isoon) kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää Herbamare-kuutiot. Pilko valkosipuli.
Huomioi eri mittaiset kypsymisajat! Itse keräilin kypsät bataatit ensimmäisenä pois kattilasta ja sitten perunat. Porkkanoiden ollessa kypsiä, siivilöi keitinliemi talteen.

Soseuta kasvikset, lisää valkosipuli ja kaada samalla keitinlientä sekaan. Heitä sekaan Koskenlaskija ja lorauttele kermaa soseutuksen seassa.

Maun mukaan keiton voi maustaa basilikalla tai muilla yrteillä. 
Itse lisäsin vasta suolan lautasella, juuston suola sai olla riittävä Juusolle.

2 kommenttia:

  1. Mäki kerran tein vahingos hyvää kasviskeittoa enkä ees muista mitä laitpin sinne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmiten ne parhaat ruoat tuleekin kun säveltää ihan omasta päästä :D

      Poista