tiistai 7. lokakuuta 2014

Uudessa neuvolassa

Tänään kävin ekaa kertaa täällä uuden paikkakunnan neuvolassa, kun viikkoja on kasassa 33+1.

Äitiysneuvolan puolella on vanhempi täti, joka on tehnyt ikuisuuden kyseistä työtä.
Tultiin ihan hyvin juttuun siihen asti, kun tuli puhe että otanko influenssarokotuksen. Sanoin, etten Juusonkaan aikaan ottanut enkä nytkään varmaan, niin siitähän se riemastu. Se ei kuulema sisällä narkolepsiaa aiheuttavaa ainesosaa ja blaa blaa. En tiedä, että millähän perustelisin sen, jos edelleen päätän olla ottamatta. Kun me halutaan sitten BCG-rokote synnärillä vauvalle J:n työn vuoksi (ambulanssissa), niin siitä se motkotti kun kyllähän influenssa tuommosessa työssä on todennäköisempi. Ehkäpä, mutta ensinnäkin hoitohenkilökunnalla on suht hyvä hygienia ja että perusterveillä ihmisillä influenssa ei ole vaarallinen.

Ei siitä noin isoa haloota entisissäkään neuvoloissa nostettu. EI itseasiassa minkäänlaista. "Otatko influenssarokotteen?" "En." "Selvä."
Iltayöstä otettu laatukuva <3
Tosin eihän miun sitä tätiä tarttee kovin montaa kertaa tavata, kun lastenneuvolan puolella on eri täti. Kun tuntui siltä, että suhtautuminen minuun muuttu, jos en sitä ota.

Painoa miulta oli lähtenyt kilo kolmessa viikossa. On tullut toki vähemmän herkuteltua, kun kaupassa käydään 1-2 krt/viikossa eikä tuu ostettua kun korkeintaan yksi suklaalevy tms. Ja loppujen lopuksi ei myöskään ole tehnyt mieli sekä täällä asuessa on jotenkin aktiivisempi elämä.

Sf-mitan kylläkin tämä täti sai mitattua niin, että se hyppäsi kauniilta keskikäyrältä yläkäyrän yläpuolelle. Eli se oli 34cm ja kolme viikkoa sitten 27cm.

Hemoglobiini oli jatkanut nousuaan ja oli nyt 120 ja todellakaan en ole yhtään rautakapselia muistanut ottaa.

Sykkeen kohdalle se on merkinnyt vain + ja liikkeisiin +. Liikkeistä ei edes kysynyt mitään, vaikka miun mielestä tää tyyppi ois pitkän plussarivin arvoinen.

Tutkimuksen tekijäksi oli laittanut lyhenteen KLÖ PK eli siis viitannee kätilöön? No, ehkä se on.

Sain myös Libero-kassin ja Pampers-laatikon, vaikka luulin että ne sais vasta synnärillä. Tai kuulema sieltä saattaa saada myös. No onpahan sitten vaippoja ja muuta sälää. Lisäksi nappasin neuvolan pöydältä "saa ottaa"-lapun alta Vauva-lehden, jossa oli pari pientä Muumi-vaippa -näytettä. Vauva-lehti miulle kyllä tulee, mutta ei miulle tullut vaippoja.

Seuraavan kerran se lähettää miut sairaalalle lääkärin tutkimukseen (ja varmaankin ultraan) ja pitäis myös varata aikaa synnytysvalmennukseen, että pääsis tutustumaan synnytysosastolle (synnytys muuten on vielä suht hyvässä muistissa).

Sellaisia kuulumisia pallerolle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti