sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Taaperon talvikamppeet


Täällä Pohjois-Karjalassa alkaa vähitellen olla niin kylmä, että pelkään ettei välikausivaatteet väliasuineen pidä taaperoa lämpimänä. Niinpä oli aika perehtyä mm. talvihaalareiden ihmeelliseen maailmaan!
Joensuussa ei tullut mieleen kovinkaan montaa liikettä, mistä talvihaalareita katsella, joten päädyin jokaisen tuppukylässä asuvan pelastukseen - nettikauppoihin. Ja tietenkin yön pikkutunteina.

Pähkäilin Ozbabyn sivuilla Legotecin, Reiman, Minymon ja Ticketin välillä, kurkaten myös valmistajien sivuja. Ticketin pudotin korkeimman hintansa vuoksi ekana listoilta. Sitten Minymon, koska sen tuotetiedoissa kulutuksenkestävyys oli murto-osan Reiman kulutuksenkestävyydestä. Legotecistä olen saanut sellaisen huippulaadukkaan käsityksen ja ne olivat -20%, mutta koska en löytänyt mistään mitään mittoja haalareista, niin päädyin Reimaan.

Reiman haalareista löytyi mittataulukot ja vertailin niitä tällä hetkellä juuri napisti istuvaan välikausihaalariin. Päädyin tilaamaan Juusolle haalarin kokoa 86, vaikka perusvaatteissa Juusolla se koko onkin nyt käytössä. Olen myös saanut sen käsityksen, että Reiman haalarit ovat hieman reiluja
Reima Chara
mitoitukseltaan, olenko ihan väärässä?

Itseasiassa meiltä löytyy kaapista yksi vähän vanhempi Reimatecin haalari kokoa 92, jonka Juuson täti oli ostanut kirpparilta.  Yhtenä kylmänä päivänä kokeilin sitä Juusolle ja siinä tuntui olevan vielä 20cm ylimääräistä sekä lahkeissa että hihoissa, joten sekin tuki päätöstä koo'osta. Ehkä se menee sitten lopputalvesta, jos vaikka uusi haalari jääkin silloin naftiksi.

Sitten muut ominaisuudet ja kuosit! Ajattelin, että meille riittää ihan perus-Reima vielä tänä talvena
ja Ozbabyn sivuilla olinkin laittamassa ostoskoriin jo Reiman Charaa (79,95e) oranssina, kunnes huomasin ettei kokoja ollut. Sitten vielä parikymmentä minuuttia lisää pähkäilyä ja päädyin sitten kalliimpaan Reimaan, Reimatec Avioriin harmaa-oranssina. Hinta
Reimatec Avior
109,95e.

Samaan syssyyn tuli tilattua myös Reiman oranssit topparukkaset, pipo ja kypärämyssy vauvalle, imetysliivit itselle ja vauvalle vielä jtn pientä; alennussukkia yms. Ozbabyllä oli kampanja, että tilaa nyt - maksa joulukuussa, joten tartuin tilaisuuteen. Saan nimittäin vasta marraskuun lopussa ekat äitiyspäivärahat sekä joulukuussa veronpalautuksia, mutta eipähän tarvitse lapsen värjötellä pelkässä välikausihaalarissa ilmojen vielä kylmetessä.

Muutenkin olen aina ollut tyytyväinen Ozbabyn nopeaan toimitukseen ja sujuvaan palveluun. Tämä ei ole maksettu mainos, nyt vain kirjoittaa tyytyväinen asiakas.

Talvipukeutumisen olennainen osa on myös kengät. Pääasiallisesti Juuso on nyt talsinut kumppareissa villasukan kanssa, mutta kuivina (pakkas)päivinä olisi kiva laittaa jotkut kevyemmät kengät jalkaan. Tennareihin ei mahdu villasukka, joten oli myös suunnattava kenkäostoksille.

Aiemmin Prismassa jo katselin tarjontaa ja tein silloin jo päätökseni -  joka lapsen peruskengät, eli Kuomat, kotiutuivat meille. Pukuunhan olisi sopinut perusmustat, mutta koska tykkään väreistä (ja niitä olen tuijotellut jo monta talvea töissä!) ja lapsen pukeutumisessa ei miun mielestä värien mätsäävyydellä ole niin väliä, otin pojalle iloisen neonvihreät Kuomat kokoa 23. (Nyt käytössä sopiva kengän koko on 21). Hinta 38,95e ja lisäksi niistä sai S-bonusta.

Jemmassa on myös Juuson serkun entiset nahkaiset talvikengät kokoa 24 ja huopikkaat kokoa 25, eli emme ole sitten talvella ihan liemessä, jos Juuson jalka hirmuisesti kasvaakin talven mittaan.

Katsotaan myöhemmin, että kuinka pieleen meni kokoarviot tämän talven talvivarusteista :D
 
*** Mihin teidän lapset pukeutuvat tänä talvena? * **

P.s. Ite rakastuin Kuomien Runo-huopakenkiin. Kerroin Prismassa joulupukille toiveen kyseisistä kengistä kokoa 38, mutta joulupukki ei tainnut kuunnella.

Tosin jotkin kosteutta paremmin pitävät "rönttäkengät" saattaisivat olla käytännöllisempi valinta tälle äidille. Mutta kun nuo on niin iiihanat!

8 kommenttia:

  1. Mä tein kanssa joku aika sitten talviryntäyksen Reiman verkkokauppaan :D Mukaan tarttui molemmille muksuille haalarit ja pipot.

    http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkäslaiset haalarit lähti teille matkaan?

      Kurkkasin siun blogia, hirmu kivalta vaikuttaa. Täytyy syventyä lueskelemaan jossain vaiheessa, kun on omaa aikaa hetkinen :)

      Poista
  2. Mun mielestä reimat ei ole ainakaan erityisen reiluja, varmaan aika hyvin kokoaan vastaaviaan. ainakin ne mitä meillä on käynyt. Ja toi oranssi haalari on kyl tosi hieno, meillekin ois kelvannut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, katsotaan miten miun sitten kävi - joutuuko vaihtamaan.

      Mie ensin arastelin tuota oranssia Charaa, mutta kun se oli halvempi. Sitten tuijottelin sitä ruudulla, kiinnyin ja jo petyin, kun ei sitten ollutkaan sitä sopivaa kokoa! :P

      Poista
  3. Kivannäköisen puvun löysit ja valitsit! :) Meillä on Legotecin 92 ja kakkospuvuksi reimatecin 80. Tuo legotecin ei paljoa ole isompi tuota reimaa, eli vastaavat pienempää ainakin,mutta passaa kuitenkin hyvin koko talven. Tänään sain viimein rukkasetkin hommattua, joten talvi ja lumi saisi saapua eteläänkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh, olin viittä vailla tilaamassa sen Legotecin 92 senttisenä. Mutta se ois ollut vain pari euroa halvempi alennuksessa, joten ei hirveä menetys.

      Nyt ois paketti matkahuollon asiamiehellä, kun vaan pääsis hakemaan!! :D :D (Etukäteisjoulu!!)

      Poista
  4. Me yritettiin viikko takaperin Reima outletista etsiä P:lle haalaria, mutta kaikki koon 86 haalarit tuntuivat olevan loppu niin outletista kuin muistakin lastenvastekaupoista. Päädyttiin myös nettiin, ja löydettiin käyttämätön Reima Tec+ -haalari Torista, 80€ postituskuluineen. Väri musta, jossa valkoista kukkakuviota (menee sitten tulevaisuudessa tarvittaessa pojallekin). Outletista tarttui kuitenkin mukaan Reiman untuvatakki -50% kauppatakiksi, ja talvikengiksi tilasin Hullujen päivien verkkokaupasta torstaina superfitit (47€) koska myöhästyin keskiviikkona hieman, ja vikingit (39€) oli jo loppunet.

    Meillä välikausihaalari on vielä mennyt hyvin välikerraston kanssa, ja jalassa on tosiaan lapsella ollut oikeastaan koko ajan kumpparit villasukkien kera. Meinaa vaan varpaat olla tuulisella säällä välillä jäässä, ja hoitotäti on jo pari viikkoa vihjaillut, että lämpöisemmille kengille olisi tarvetta. Se varmaan ajattelee, ettei olla itse ihan tajuttu :) Topparukkaset on yhdet jo saatu mummolta lahjaksi, ja pari talvipipoa odottaa kaapissa valmiina. Kypärämyssyjä vielä muutamat ja toiset rukkaset varalle, niin täälläkin ollaan valmiina pakkasiin ja lumeen.

    T: R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä löytö tuo ReimaTec+! :)

      Täytys itekin ehkä miettiä vielä toisia topparukkasia, nyt on vaan sellaiset kakkosrukkaset missä on hirveän tiukka kuminauha ranteessa, että miulla menee hermo kun yritän saada ne lapselle käteen ja peukalonkin vielä paikalleen. Välikausirukkasissa on vetoketju päällä ja ne on niiiin kätevät! :)

      Poista