maanantai 27. lokakuuta 2014

Neuvola 35+2

Kävin neuvolassa viime  viikolla (35+2) ja ahdisti jo vähän valmiiksi se asenne sitä influenssarokotusta kohtaan. No, eihän se nyt siitä marissutkaan, sanoi vain että "Selvä. Jos ens kerralla kysyn, niin sano että tää on jo sovittu." Voi johtua kenties opiskelijastakin, joka hänellä oli, tai ehkä viimeksi oli huono päivä (tai sitten se lukee miun blogia :'D ..tuskin.) Joka tapauksessa tästä neuvolakäynnistä jäi hyvä fiilis!

Painoa oli tullut nyt sitten viime kerrankin edestä eli pari kiloa! :-o Mutta sokerit ovat olleet hyvät, kaikenkaikkiaan painoa on tullut n.10 kiloa ja neuvolatätikin sanoi vauvaa kokeillessaan että on sirohko vauva eli suurinpiirtein samaa luokkaa kuin Juuso. Pää oli vielä vähän "irrallaan". Sf-mittakin oli tänään 32cm, kun viimeksi se sai 34cm! Lapsivettä kuulema sopivasti.

Laitettiin kuitenkin se lähete äitipolille sinne lääkärintarkastukseen ja kokoarvioon. Ihan kiva saada ultralla tehty kokoarvio ja ensinnäkin päästä juttelemaan kolmoishermosärystä synnytyksessä. Nimittäin se pirulainen on tullut takaisin ja pelkään oikeasti, että se "räjähtää käsiin" synnytyksen aikaan. Laitoin esitietolomakkeeseenkin, mikä menee synnärille, että se on nyt vaivannut ja pelkään että se tosiaan äityy todella pahaksi synnytyksessä. Silloin toivon että hoitohenkilökunta ottaa miut tosissaan ja lääkitsee sellaisilla aineilla, että kipu häviää tai olen valmis siinä tapauksessa myös jopa sektioon. En aio samaan aikaan kärvistellä järkyttävistä supistuksista ja järkyttävän saatanallisista hermosäryistä. Oli vain vaikea muotoilla asia niin, etten kuulosta huumehörhöltä: "antakaa miulle semmosia huumeita, että en oo tässä maailmassa" :D

Pissatestissä oli muuten verta ja  täytyi seuraavana aamuna taas pissiä purkkiin pitempään hautunut pissa. Juuson aikaan miulla jossain vaiheessa oli myös aika mojovasti verta pissassa ja silloin oli myös oudot kivut, joiden takia olinkin silloin käymässä äitipolilla. Luultavasti ei ole tulehdusta, periaatteessa voisi olla virtsakiviä, mutta kun ei oo kipuja sielläpäin. Kai. Ota näistä nyt selvää, kun koskee milloin mihin kohtaan navasta alaspäin :P


Kerroin myös ristiselän kivuista, jos vähänkin jotain touhua tai vaikka vain seison, ja toivoin tukivyötä lainaan. Niinpä kesken neuvolakäynnin kävin vielä tukivyön hakemassa kuntouksen puolelta. Toivottavasti auttaa, ihan täysin se ei ollut sopiva sen apuväline-kuntoutusihmisen mielestä.

Tällä viikolla jo taas neuvola torstaina, 30.10. Sitä ennen pitäs käydä labrassa luovuttamassa verta jotain vasta-ainetestiä (SPR II) tms. varten. Jotenkin se liitty siihen, että Juusolla oli ne kohonneet bilirubiinit ja se oli sinivalohoidossa. No, onneks viisaammat tietää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti