lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kun on vermeet kunnossa, on kiva retkeillä

Nyt on ostoslistasta saatu viivattua yli pari asiaa: välikausihaalari sekä ensiaskelkengät. Jes! Vielä kuminauhalliset aurinkolasit odottavat ostajaansa.

"Enkä kävele! Kävele ite!"
Kengät ostettiin Eccon liikkeestä ja sattuivat olemaan alennuksessakin. Pojille ei ollut kovin montaa umpimallia, mutta onneksi oli yhdet mieleiset. Mies ne päätti (ja maksoi ;) ). Hintaa jäi n.45e. Nyt kun olen lukenut muiden ensiaskelkenkä -postauksia, olen vähän epävarma että otimmeko liian pienen koon, sillä myyjä oli nuori tyttönen eikä ollenkaan asiantuntija (ei osannut käyttää edes kenkämittaa). Otimme kokoa 20 ja saman merkin sandaalissa jäi varpaiden eteen tilaa n.1,5cm. Mutta toisaalta, varmaan helpompi opetella kävelemään ne jalassa, kun ei ole hirmuiset kanootit. Mutta eivät mene sitten välttämättä koko kesää. Tai eivät varmaan menekään. Mutta täytyyhän sitten jätkälle sandaalitkin kesällä ostaa ;) 
Uusi haalari


Välikausihaalaripohdinnat
olivat tiukat. Laadukas ja kallis (Polarn o pyret, Ticket2Heaven) vs. marketti-halpis (Ciraf, Lassie) ja kaikkea siltä väliltä. Koitin huutaa Popin haalaria huuto.netissä, mutta sitten sen hinta alkoi kivuta liian ylös miun kukkarolle. Ostopäätökseen vaikuttivat myös vedenpitävyys ja väriäkin valittiin vähän sitä mukaa, jos sen myy tai tulisi lisää lapsia, niin sama haalari kävisi molemmille sukupuolille. Mies kävi eilen vaihtamassa KappAhlista ostamansa farkut kokoa pienempään ja mie sitten uteliaisuuttani tutkiskelin samalla ko. liikkeen välikausihaalaria. Vesipilari 5000mm, teipatut saumat ja hengittävyyskin ihan jees, kanta-asiakaspäivillä kaikesta -30%. No niinhän siinä kävi, että meidän välikausihaalari on ihan vain KappAhlin Kaxs. 86 oli aivan liian reilu kooltaan, hihoista jäi yli varmaan 13cm ja lahkeista ainakin 10cm yli. Kokeiltiin kokoa 80 ja siitä jäi myös kasvunvaraa, ja sillä varmaan pärjätään vielä syksykin. Hintaa jäi haalarillekin n. 45e.


Äidin kyydissä


Pieni retkeilijä
Iskän kyydissä
 
"Mitä sie teet?"
 Käytiin eilen päivällä myös laavulla. Aurinko paistoi, oli lämmintä ja   hiljaista. Kuului vain luonnon äänet. Ja meidän höpöttely. :D Kuren laavu on mainio, siellä on aina puita, terävä kirves ja ei ihan tien vieressä, niin sieltä ei varastetakaan :P (mikä saa aina miun verenpaineen nousemaan, kun laavuilta puuttuu kirves, saha ja puut. Lisäksi töhritään, kaiverretaan ja veistellään laavusta sytykkeet. ARGH!). Siellä käy ihmiset säännöllisesti "huoltamassa" laavua. Myö aikuiset syötiin makkaraa, Juusolle oli semmonen välipalasmoothie, banaani ja riisikakku. Juusolle ostin vesipulloksi sporttikorkillisen vesipullon ja sehän oli menestys. Koko ajan piti saada siitä hörppiä :D Juuso myös konttaili maassa (seisomaan nouseminen vaati apua kumpparit jalassa), maisteli puita, kalliota ja maata. Lopulta iski väsy, kun autamatkapäikkärit jäivät lyhyiksi ja tällä kertaa jätkä ei malttanut nukkua laavussa. Jouduttiin lähtemään vähän aiemmin kuin alunperin ajateltiin ja paluumatkalla ukkeli sitten nukahtikin reppuun.

Tänään käytiin pikakkierros paikallisessa kirppistapahtumassa. Löysin sieltä Juusolle shortsit, ruutukauluspaidan sekä yökkärin. Huomenna aamulla olis lähtö klo. 6:30 kotoa hakemaan isi töistä ja sieltä jatketaan suoraan Ilomantsiin. Ja pitää ottaa huomioon vielä kellojenkin siirto! *huoh* Tänään on mentävä ajoissa nukkumaan, niin jaksan ajaa 1,5 tuntia yksin.

Huomenna on vihdoin ne mummini 7-kymppiset, joita odotan aika innolla. Kiva nähdä koko lähisuku pitkästä aikaa yhdessä koossa :)

P.s. Kylläpä sai bloggerin kanssa taistella ja siltikään kuvat ei oo niillä paikoilla kun halusin. Olkoon, Blogger voitti.

// edit : uuden välikausihaalarin kuva lisätty

8 kommenttia:

  1. No nyt on vermeet kunnossa :) Hienot ovat!

    Meidän olisi lähdettävä kans kenkäostoksille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sininen haalari on vanha, jostain syystä uuden haalarin kuva on kadoksissa! Uus haalari on puna-keltainen.
      Mutta nyt on vermeet!

      Toivottavasti teille sattuu asiansa osaava kenkämyyjä :)

      Poista
    2. Nyt on kuvaa uudesta haalarista :D Tuo sininen on tuommonen vanhanaikainen, ei todellakaan mikään vedenpitävä. Rönttähaalariksi nyt päätyy :D

      Poista
  2. Meidänkin pitäisi hommata ensikengät Andelle. Ja voi vitsi kun käy kateeksi näitä teidän laavuretkiä. Pitääkin heti alkaa suunnittelemaan meille sellaista myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menkää ihmeessä joku aurinkoinen päivä laavulle!! :) Tiedätkö sieltä teiltäpäin laavuja? Laavu.orgista löytyy laavuja, mutta ei kyllä kaikkia. (Toistinkohan tarpeeksi sanaa "laavu"? :D )

      Toivottavasti löydätte hyvät kengät ja osaavan myyjän Andelle ;)

      Poista
    2. Juu tuossa meidän ihan viereisessä metsässä on laavu ainakin.. Tuli joskus teininä siellä pyörittyä :D Sinne suuntaamme pikimmiten.. Tänään lähdetään ostamaan niitä kenkiä. Toivottavasti myyjä on osaava.. Mä oon meinaan aika pihalla niiden suhteen :DD

      Poista
  3. Juusolle sopii punainen tosi hyvin! Ihana tuo mitä sie teet-kuva. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muusta kanssa punainen on oikein pirtee väri. En perusta liiemmin sinisestä tai harmaasta, mitä poikien vaatteet on pullollaan.

      Nuo ukkelit on ihania :)

      Poista