maanantai 7. huhtikuuta 2014

Meille kuuluu seuraavaa . . .


Pitkän hiljaiselon jälkeen terve teille!

Meidän Pohjois-Karjalan reissu katkesi lyhyempään, kuin kuviteltiin J:lle iskeneen mahataudin takia. Synttärit sun muut juhlittiin kyllä ja tiistaina vaihdettiin pitämään majaa kavereille, kunnes samana iltana J alkoi tekemään enemmän tuttavuutta heidän kaakeliastiaansa ja puhui sille norjaa. Koko yön. Seuraavana päivänä pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin kotiin, ettei nyt enempää tartutettaisi porukkaa. Aika kova kuumekin sillä oli, kun hytisi horkassa kuin haavan lehti koko automatkan (miun piti riisua t-paitaan, kun oli niiin KUUMA!). Liki viikon se sairasti.

Me Juuson kanssa näillänäkymin vältyttiin ko. taudilta (kaverin mies oli kerran käynyt oksentamassa ja voinut yhden illan pahoin). Toivottavasti ei tulisikaan.

Mie oon ollut ihan laiska-väsy ja kotonakaan en ollut moneen päivään hoitanut tiskejä tai pessyt pyykkiä. Juusonkin yöt ovat olleet reilun viikon ajan suoraan sanottuna yhtä helvettiä. Se menee kyllä ihan tavallisesti yöllä nukkumaan, mutta kun Juuso herää yöllä, niin sitten huudetaan turhautuneina vähintään tunti, vaikka kuinka koitat saada sen nukkumaan uudelleen. Tämä saattaa sitten toistua n. tunnin välein. Pikkusen jos sitten äitiä väsyttää ja on hermot kireällä... Viime yö onneksi meni vain kahdella herätyksellä ja Juusokin nukahti nopeasti. Ihan eri fiiis tänään <3 En tiedä mistä nuo yöt johtuu - hampaita ei ole tulossa, mutta ihottumia kutittaa kylläkin. Oiskohan se sitten niin tuskaista...

Ihottumasta puheenollen, sen syynä on mitä luultavammin vehnä. Ilomantsissa erehdyin syömään runsaasti tuoreita sämpylöitä ja juhlissa oli suolaisia piirakoita tarjolla, kaikki sisältää vehnää. Juusolla taas leimahti parinpäivän sisään ihottuma pahemmaksi (imetän siis vielä ennen nukkumaanmenoa ja öisin). Tosin oli se kortisonikuurikin lopetettu, mutta ei se sen takia niin nopeasti olisi pahentunut.

Nyt taas vehnättömyysdieetillä on iho taas vähän parempi. Tai viljattomallahan me ollaan. Maissia, tattaria ja riisiä vilahtelee ruoissa kasvisten ja lihan lisäksi. Eilen tein maissijauhopohjan pizzaan, kun teki pizzaa kovasti mieli. Voisinpa kertoa, että tämä omasta päästä keksitty resepti oli tosi hyvä ja jaan sen tässä teille, mutta ei. Se maistui ihan kamalalle!

Ylihuomenna meillä on aika lastenpolille. Toivottavasti viisastumme siitä reissusta.

Juuso on muuten aivan ihana, touhukas pikkumies. Palikkalaatikko on kovassa käytössä, ja Juuso osaa helposti laittaa pyöreän palikan oikeasta reiästä. Ei se muita enää yritäkään :D Sitten tietenkin äiti ja isi taputtaa, ja Juuso on niin polleeta poikaa ja kiljaisee riemusta.

Myös korkkien paikoilleen laitto kiinnostaa - rasvapurkki, smoothie, pilttipurkki yms. Muuten onnistuu hyvin, mutta kierteille ei vielä tämä noheva 11 kuukautinen niitä saa :P

Uusi taito on myös tarkoituksellinen vilkuttaminen. Ensimmäisenä ko. taidon sai nähdä ukki. Nyt Juuso vilkuttaa aina kun sanotaan "hei hei" tai "vilkuta".

Synttärikutsutkin sain tilattua Ifolorilta. Tämä kuukausi on niin tiukka kuukausi rahasta, että varmaan Juuson synttäreillä tarjotaan hernekeittoa, näkkileipää ja vettä. Tai vieraat saavat tuoda omat ruoat. Että haistakaa vaan eduskunta paska niiden lapsilisäverotustenne kanssa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti