torstai 13. maaliskuuta 2014

"Ja mä tuhlaan, tuhlaan, tuhlaan kaikki pois..."

Taas on melko pahana tuo ihottuma,
pari päivää sitten oli paljon parempi, vaikken
mitään oo tehnyt toisin :/
Ensi viikolla meidän paikkakunnan perhekahviloissa olisi Me&I- ja PompDeLux -esittelijät. Pakko päästä! Edes katselemaan. Rahatilanne on niiiiiin kehno kotihoidontuelle jäämisen jälkeen, että ei mitään saumaa. Pompilla ois ollut aika kivoja pojan paitoja: raitaa, vaarinpaitaa ja sen sellaista. Me&I:n suppeasta valikoimasta ei löytynyt netistä katsottuna oikeastaan mitään kivaa, mutta haluan silti katsella ja hypistellä niitä.

Joskus ihmettelen, että miten näillä mammabloggaajilla on varaa kaikkiin niihin shoppailuihin, joita esittelevät melkein joka viikko blogissaan? Äitiyspäivä- ja vanhempainrahalla nyt jotain vielä ostikin, kun oli ollut edelliset vuodet työelämässä, mutta tällä surkealla kotihoidontuella? Vai maksaako mahdollisesti puoliso kaikki muut kulut? Meilläkin mies teki sellaisen myönnytyksen, että se maksaa nyt miunkin osuuden vuokrasta, niin ne tuet voin käyttää omiin laskuihini sekä ruokakauppaan (ja silti ei riitä).

 Mutta kyllä miekin haaveilen kovasti ostavani "tuon, tuon ja tuon". Olen oikeasti aikamoinen tuhlari ja tämä kituuttaminen on minulle aivan uutta taas työssäolovusien jälkeen. Opiskeluaikoina tuli myös elettyä köyhästi, mutta töihin päästyäni oli ihanaa kun rahaa jäi muuhunkin kuin vuokraan ja ruokaan. Pystyin ostamaan vaatteita, aloittamaan kalliin harrastuksen, käymään ravintolassa syömässä ja jopa ostamaan moottoripyörän (tosin otin lainaa, mutta pystyin maksamaan lainan pois). Nyt täytyy keväällä laittaa moottoripyörä myyntiin, jos siitä sais jonkun roposen takaisin, kun ei miulla oo varaa maksaa sen vakuutusmaksuakaan.

Miten muut olette onnistuneet elämään kotihoidontuella vai oletteko olleet kaukaa viisaita ja säästäneet? Onko ollut haastellista oppia elämään taas minimillä?

P.s. Juuso keksi tänään kuinka kiivetään portaisiin. Olin vessassa ja kuuntelin kun koirankuppi kolisee ja juoksin suurinpiirtein housut kintussa hakemaan lasta pois sieltä. Mutta ei - noheva jätkä kiipeää uudestaan, uudestaan ja uudestaan. En tiedä mitä siihen keksisin, kun siihen ei pysty porttiakaan laittamaan oikein. Ja mihin ihmeeseen siirrän taas koirankupit, jottei siellä olisi jatkuvasti yksi uimamaisteri uimassa? Hyviä ideoita?


8 kommenttia:

  1. Mie ihmettelen samaa kuka voi pelkällä khh:lla ostella :D Miulla olis yks kk sitä edessä ja on pakko säästää että selviää perus kuluista edes!

    Voi ei tuon Juuson ihottuman kanssa <3 :(
    Eikai ruoka-aine allergiaa sitten ole?

    Teillä se riittää varmasti seurattavaa kun on noi portaatkin :D Pieni vilpertti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, todellakin, todellakin! :D Niin siekö sitten menet jo töihin?

      Ens viikolla on neuvola, jos sitten vähän viisastuis. Mie oon myös alkanut epäilemään jotain allergiaa, mahdollisesti vehnää.. Maitoa mie oon juonut alusta asti paljon ja se ei tunnu vaikuttavan. Nyt kun mietin, niin itseasiassa eilen syötin Juusolle pastaa ja tänään on vähän pahempi. Hmmm, oliskohan yhteys..?

      On kyllä sellainen vilpertti, että :D Omat lelut ei kiinnosta minuuttiakaan, kun täytyy keksiä jotain tavaroiden alas vetämistä tai kengän imeskelyä tai tai tai... :D

      Poista
    2. Nyt kun sanoit tuon vehnän niin muistan kun yhdelle vauvalle tuli samaa!

      Mie meen töihin elokuussa, mutta tässä on vuosilomia pitämättä ennen sitä :)

      Poista
    3. No tänään aloitettiin sitten Juusolle vehnätön ruokavalio. Onneks ei oo mikään mahdoton toteuttaa, kun Juuso voi opetella hyvin syömään paljon kasviksia höttöpastan, leivän sun muun tilalla. Ja eikös monesti vauva-ajan allergiat lievene tai jopa poistu muutamassa vuodessa? Muistelisin jotain sen suuntaista. :)

      Katotaan sitten viikon päästä neuvolassakin, että miten on ihottuman laita silloin :)

      Ja ehtii Adelekin yli vuotiaaksi sitten pyöriä siun helmoissa, niin ei ole sitten ihan niin pikkinen kun muiden hoiviin joutuu :) Ja ne rahalliset tulot! Pystyy elämään normaalisti ;)

      Poista
  2. meillä on niinkin onnellinen tilanne, että miehen kanssa ollaan vuorollamme kotona, eikä tartte olla kuin 1kk miehen kotihoidontuella. Muuten menee vanhempainvapaana ja pitämättömiä lomia ja ylityövapaita pitäen. Kesä on sitten asia erikseen omalla kohdallani, kun en ole vakityössä, eli pitää selvittää, kannattaako olla kotihoidontuella vai ansiosidonnaisella. Mutta siis onnekas on tilanne, tiedän. Säästöihin ei ole tarvinnut koskea:) Tosin ei olla päästy myöskään tuhlaamaan, lahjaksi on saatu kaikkea tarpeellista paljon, ja sitten mies on innokas huutonetin ja torifinn käyttäjä :)

    Toivottavasti syy ihottumaan selviää. Nuo allergiat voi puhjeta vasta puolivuotiaana, esim. Maitoallergia voi ilmetä vasta silloin. Neuvolasta osaavat varmasti auttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No työ ootte kyllä osanneet tiatavasti sumplia työ-, vapaa- ja lastenhoitokuviot :)

      Ahaa,mie en tiennytkään että se voi myös vähän myöhemmin puhjeta. Loogista kyllä, muttaen tullut ajatelleeksi :P Kokeillaan, kokeillaan :)

      Poista
  3. No, meillä on ollut se mahdollisuus, että näin on voitu toimia:) Ja näin saadaan myös "suurin" hyöty yhteiskunnan tuista samalla, kun lapsi voi olla vielä toisen vanhemman kanssa kotona. Kesän yli P on vielä mun kanssa kotona, mutta syksyllä sitten alkaa hoitorumba, iiks kun nyt jo jännittää!

    Allergiahan voi puhjeta vaikka vasta vanhemmallakin iällä, itse esim. allergisoiduin kiwi-hedelmälle joskus 15-vuotiaana, vaikka lapsena ne olivat suurinta herkkuani ja saatoin vetää monta putkeen. Mutta neuvolassa varmaan toisaan osaavat ketoa enemmän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, eri ikäkausina on erilaiset tyypilliset allergiat ja lapsuusajan allergiat saattavat hävitä ajan kanssa. Mie tulin allergiseks karvasille elukoille (koirat, kissat, marsut, kanit, hevoset yms.) 9.lk:lla ja miun haaveet lähteä Kannuksen maaseutuopistoon opiskelemaan koirankouluttajaksi, romuttuivat. Siitepölyallergia on myös iskenyt vasta aikuisiällä.

      Varmaan Juusokin saa ajan kanssa vaikka mitä allergioita. J:lläkin on pähkinä ja sitrushedelmä-allergiaa.

      Poista