perjantai 11. huhtikuuta 2014

Lastenpoli-käynti - mitä eväitä saatiin matkaan?

Käytiin keskiviikkona siellä lastenpolilla. Lääkärinä oli mukava, (komea,) nuorehko mieslääkäri, joka kyllä kuunteli ja paneutui asiaan ja otti kuvatkin Juusosta. Päädyttiin vielä karsitumpaan ruokavalioon, josta siis poissa on maito, kotimaiset viljat, muna, maissi ja soija. Ja koska edelleen imetän, niin mie oon samalla dieetillä.

 Juusolta otettiin myös mieletön määrä verikokeita, mutta koska J oli mukana, sai se ammattilaisena mennä Juuson kanssa keskenään näytteenottoon. Mie jäin odotusaulaan odottamaan ja itkua tihrustin, kun Juuson itkuhuuto kaikui sinnekin. Ja se kesti pitkään. :( Tuon ikäiseltä ottivat näytteet jo kyynärtaipeesta ja eka kerta oli vissiin epäonnistunutkin. Ja paljon oli verta annettu, kuulema vastaa verenluovutusta.

Verikokeiden jälkeen mentiin vielä hoitajalle, joka rasvasi Juuson valkoiseksi ja neuvoi rasvauksissa ja sidosten käytössä.

Lääkärin jälkeen käytiin apteekissa ostamassa perusrasvaa (Abobase), kortisonia (Sibicort), Ataraxia kutitukseen ja Zyrteciä päivän ajaksi kutitukseen. Kaikkea on semmoset hevos-isot putelit. Saatiin myös sairaalalta sidostarvikkeita, putkisukkaa, perusrasvoja (Aqualan L) pesuihin ja Ceridalin lipogeeliä kasvoihin.

Näillä eväillä pitäisi ihottuman hävitä kahteen viikkoon, jolloin meillä on kontrollikäynti. Saadaan myös tietää verikokeiden tuloksia: onko altistuksia jollekin ruoka-aineelle tai koiralle, joka näkyisi niissä (ne tulokset eivät suoraan sano, että olisi allerginen, vaikka olisikin koholla).

Mutta onneksi Juuso on iloinen ja touhukas poika, jota itseään ei näytä muu vaivaavan kuin se kutina. <3

Muuten, mie pääsen lapsimessuille myös! Voitin Under My Skin-blogin arvonnasta yhden lipun ja sain järkättyä niin, että erään toisen äidin kanssa ollaan lähdössä sinne sunnuntaina, ilman miehiä ja ilman lapsia! Lapsivapaa päivä lapsimessuilla :'D Tuleepahan sitten nekin nähtyä! :)

3 kommenttia:

  1. Huh, aika niukka ruokavalio! Tsemppiä imetyksen jatkamiseen! Oot kyllä superhienosti jaksanut jatkaa dieetistä huolimatta :) Meitsillä itsellään on RUNSAASTI allergioita edelleen, yleensähän ne poistuvat viimeistään murkkuiässä. Kun olin pieni, niin pystyin syömään aluksi vain KOLMEA ruoka-ainetta: perunaa, mustikkaa ja sianlihaa. Siitä ruokavalio on onneksi jo laajentunut ja nykyään ÄLÄ SYÖ-lista on paljon lyhempi kuin se, mitä saan syödä :D

    Mutta kuulepas; SINUT ON HAASTETTU ;) --> http://tamahetkionnyt.blogspot.fi/2014/04/hui-minut-on-haastettu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh huh, siullapa vasta onkin ollut niukka ruokavalio!! :-o Joskus olin yhdessä päikkärissä harjottelussa, missä lapsi pystyi syömään vain kauraa ja hirvenlihaa ja joi kauramaitoa.

      Tänään kyllä lapsimessuilla tuli huitaistua ihana savuporopasta, cupcake sekä sultsina. Mutta en nyt illalla imettänytkään. En tiedä loppuiko imetys nyt tähän. Haikeaa, jos loppui. Mutta joskushan senkin on loputtava.

      Ja tosiaan, haasteen teen kunhan saan itseni kasaan ja otettua niskasta kiinni :D

      Poista
  2. Meillä imetys loppui jotenkin ihan huomaamatta tuossa 11kk kieppeillä. Yhtäkkiä vaan tajusin, ett en ole imettänyt moneen päivään kertaakaan... P ei vaan enää viihtynyt tissillä kuin minuutin pari, joten kerrat harveni ja jäi itsstään vähitellen pois. Nyt mennään unimaitopullolla ennen päikkreitä ja iltaisin, muuten juomana vesi. Ei siis minkäänlaisia vieroitusoireita imetyksen suhteen, ei mulla eikä pikkuneidillä (tänään muuten 1v!)

    Toivottavasti teillä iho-ongelmat ratkeaisi tuolla ruokavaliolla! Meillä ummetusongelmatt jatkuvat, joten huomenna lääkäriin.

    IHANAA KEVÄTTÄ!

    VastaaPoista