keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Sosiaalistumassa

Pyörähdettiinpä taas kotiseudulla pohjoisemmassa Karjalassa. J kävi laittelemassa venettä ja vielä syyspurjehduksella, ite liihottelin Juuson kanssa näkemässä ihmisiä, joita ei ole aikoihin nähnyt. Käytiin mm. kummini ja heidän perheensä luona, J:n vanhemmilla, amiksen aikaisen koulukaverin ja entisen naapurin Jonnan ja Cesarin luona :) Äitiänikin nähtiin ihan muutaman minuutin verran kaupungissa.

Cesar oli kiinnostunut Juusosta ja halusi kovasti räpeltää Juusoa. Juuso oli huomattavasti pidättyväisempi ja taisi pari kertaa parahtaa itkuunkin. Ihme herkkis! :D Kissat olivat paljon mielenkiintoisempia ja niille hymyiltiin. Juusolta irtosi hymyjä Jonnalle. Juuso ei olekaan nähnyt toista vauvaa sitten synnärin eikä näemmä olisi ollut juuri väliksi tälläkään kertaa. Miusta oli kiva nähdä - sai höpötellä vauvajuttuja ja poitsutkin ovat melko saman ikäisiä. Cesar oli ihanan iloinen touhuaja, niin jo ison pojan oloinen kun hän ryömi menemään pitkin kämppää. Sitä vaihetta Juusollakin odotellessa!

Aika söpöset pienet miehet <3


Muutenkin Juuso on ollut aika herkkänahkainen viimeaikoina. Herneet vedetään nenään helposti. Alkaiskohan tää olla jo semmosta testaamista, että hyppiikö äiti ja isi hänen pillin mukaan? Vai mikä lie..
Juuso on kyllä alkanut myös kuolaamaan ja räpeltämään suutaan taas, liekkö tulossa taas lisää hampaita. Sekin voi kiukuttaa,  mutta tosin nuo herkkistelyt ei oo semmosia kipu-kiukkuja vaan selvästi loukkaannutaan jostain.

Aijai-jai muuten noita hampaita! Juuso joinakin öinä on puraissut tosi kovaa tissistä ja on sillon ollut mielessä, että eiköhän tämä imettäminen ollut tässä. Mutta pääasiallisesti Juuso syö kyllä tosi nätisti tissistä. Tarkoitushan olisi imettää sinne 1-vuotiaaksi asti, jos vaan Juuso tai miun kroppa antaa myöten. 

Lueskelin tuossa neuvolasta saatua Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tekemää vihkosta imeväisikäisen ravinnosta ja kaksi asiaa sieltä jäi mieleen pyörimään: yösyöntien lopettaminen 6kk:n iässä sekä mukista juomaan opettelu viimeistään 6kk:n iässä. Näin kuulema pitäisi tehdä. Miten edes tuon yösyöttämisen lopetat, kun puuroa ei mene illalla kuin määrä x? Annanko sitten huutaa yöllä niin, että kaikki herätään sen sijaan että annan puoliuniselle lapselle puoliunissani tissin suuhun ja se nukahtaa siihen parissa minuutissa? Olen kokeillut antaa vain sormen käteen tai hyssytellyt ja silitellyt, mutta ei ne Juusoa yöllä rauhoita.Mites muut, onko ollut yösyöntejä mihin asti? Onko muki tai nokkamuki otettu missä vaiheessa käyttöön?

Terveisiä iskälle!
Vatsalihashaastetta oon toteuttanut joka päivä kuten pitääkin, miehenkin haastoin mukaan. Aikamoista ähisemistä ja puhisemista se miulla on, mutta teen ne silti. Sitten kun määrät on järkyttävän isoja, niin saatan tehdä ne kahdessa osassa. Kunto on nimittäin aivan ruppana! :D Ekan päivän jälkeen oli aikamoisen kipeät lihakset! Eilinen lepopäivä tuli tarpeeseen :D

Jee, sunnuntaina on isänpäivä. Vaikka taisinkin aiemmin jo kertoa ettei mitään huippuspesiaalia ole tiedossa, niin silti odotan että saa vähän hemmotella tuota iskää. Ja antaa meidän tekemän kortin, johon painoin Juuson jalanjäljen. Ja koska en keksinyt mitään värssyä, niin Juuso sai taiteilla toiselle puolelle omat terveisensä :)
Pieni paketoija

7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Hauskaa, kun seurailen teidän molempien blogeja:)

  Meillähän nuo yösyötöt jäi pääosin jo 3kk iässä, kun P alkoi nukkua ihan oma-aloitteisesti sellasia 10-12h yöunia putkeen, heräämättä. Sitten tuossa 5kk iässä unet vähän lyheni, ja välillä tarvitaan yöllä lyhyt 5-10min syöttö. Tällä hetkellä unirytmi on jotenkin outo, neiti rauboittuu usein nukkumaan vasta klo.23-24 aikaan, saattaa herätä yöllä vähän syömään (tosin en oo edes kokeillut nukuttaa yöllä takasin muilla keinoin, esim. tutilla ja paijasmisella, vois kokeilla..) ja sitten heräilee yleensä siinä klo.7-8 aikaan. Joskus siinä vielä nukahdetaan vierekkäin meidän sänkyyn (P nukkuu siis omassa pinniksessään), mutta joskus uni ei tule heti, vaan pitää tunti tai vähän kukkua. Toisaalta tänään neiti nukkui yhdeksään, mikä on ennätys vähään aikaan. Jonkin sortin unikoulua oon pohtinut, kun nuo illat on välillä melko vaikeita.

  Meillä tuli nokkamuki mukaan kuvioihin kiinteiden yhteydessä. P:lla oli pullolakko, ja vettä piti saada menemään kovan vatsan takia. Yritin hörpyttää mukin reunasta, mutta se ei innostanut. Sitten keksin kokeilla nokkamukia, ja sehän nappasi! Nyt tuttipullot on meillä ihan historiaa, maitokin (iskän hoitaessa) juodaan nokkiksesta:) Rohkeesti vaan kokeilemaan!

  Mun on ihan pakko kertoa meidän eilisillan kakkaepisodista! Mähän olen maininnut, että olen muutaman kerran kiinteiden aloittamisen jälkeen avittamut kakantuloa vauvaöljyyn kastetulla pumpulipuikolla. No, eilen P:n massu oli aika pinkeenä, joten juotin runsaasti vettä ja sittenpumpulipuikko käyttöön, ja mitä tapahtuikaan! Kovalla itkulla neiti väänsi KOLMET noin 15cm pitkät pökäleet, ja siihen päälle vielä illan aikana kolmet löysemmät tavarat vaippaan. Lisäksi yöllä tehtiin vaippaa löysät kakat, ja aamulla oli TAAS vaipassa löysät kakat! Mitäköhän tästä pitäisi ajatella, onkohan raukalla ollut suoli ihan tukossa pitkäänkin!? Kakkaa on kyllä tullut, mutta ihan pieniä määriä tohon verrattuna. Pitää varmaan soittaa neuvolaan ja kysellä vähän. Onkohan meillä mennyt kiinteiden kanssa jotenkin pieleen?

  No, ehkäpä tämä tästä taas:)

  Terv. R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon jo kolmesti alottanut vastaamaan tähän kommenttiin puhelimella, mutta aina se on kadonnut ennenkuin oon ehtinyt julkaista.

   Myö kanssa otettiin tällä viikolla nokkamuki käyttöön, ja sehän on kiva :) Tosin tuo NUKin nokkis on pehmeäkärkinen, vaikka luulin että on kovanokkainen. Tosin se muki saa sellaista pyöritystä, että ei tavallisessa mitkään nesteet sisällä pysyiskään :D

   No jopas on ollut tukos!! :-o Mie kanssa kahtena päivänä syötin luumusosetta, kun tuntu että Juuso on kipeä masusta. Ja kylläpähän oli sitten joka vaipassa kakka! Mutta on taas ollut oma iloinen itsensä sen jälkeen. :)

   Poista
 2. Meillä ryömitään! Pelkkien käsien varassa toistaiseksi, mutta eteenpäin mennän, eikä enää vaan peruutella :)

  T: R & P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooi!! :) Fiksu likka :) Eteenpäin se onkin varmasti helpompi hahmottaa, että minne on menossa. Onnea uudesta taidosta!

   Poista
 3. Yösyömisen jatkamisesta ja lopettamisesta muuten hyvää pohdintaa täällä: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/hyvasti-yomaito#comments

  VastaaPoista