sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Taaperoisen elämää

"auva"
Kertoillaanhan välillä Juuson kuulumisia puhelimesta löytyvien kuvien kera.

Juuso on alkanut vihdoin tapailemaan enemmän sanoja, muutamien tuttujen ja turvallisten sanojen lisäksi. Kirjoja katsellessa ja lukiessa täytyy nimetä kaikki Juuson osoittelemat kohdat (ja ne samat toistuu ja toistuu). Muutenkin kaiken nimeäminen on tämän hetken in - luonnollisesti, niiinhän sitä oppii :).

Uusi, usein tuleva sana on vauva, joka usein kuulostaa "auva". Juuso myös bongaa lehdistä ja telkkarista kaikki vauvojen kuvat ja hoksaa myös, kun ollaan esim. sanottu sitteristä että se on vauvalle, mutta ei osaa kuitenkaan yhdistää asiaa mitenkään miun mahaan.
Juusosta on tullut myös loukkaantuja ja esi-uhmis. Tavarat lentelee ja kokee kovia, jos joku ei mene mieltä myöten, ruoka on "väärää", ei saakaan juoda pelkkää piimää ruoan sijasta, kielletään jostain (ja sitähän meillä tapahtuu), vaihdetaan vaippaa väärään aikaan tms. Myös satuttamistarkoitus on keksitty; äitiä ja iskää saatetaan raapia, lyödä tai purra (miullakin navan vieressä mustelma, kun hammastahnatuubista oli luovuttava nukkumaan mentäessä). Ennen luulin että nekin tavat malliopitaan jostain, mutta ilmeisesti ne on meihin ihmisiin sisäänasennettu ominaisuus (kuten voin nuoleminenkin leivältä).
Isänpäiväkortteja maalailemassa

Mutta on Juuso oikeasti aika kultapoika. Hymyilee, hassuttelee ja on mukana arjen askareissa innokkaasti (välillä vähän liiankin... :D). Juuso saa viedä esim.tiskikonetta tyhjentäessä pakasterasiat, niiden kannet, kattilat ja niiden kannet kaappeihin paikoilleen tai pöytää kattaessa viedä astioita pöydälle, ja voi sitä ylpeyttä pienen pojan olemuksessa <3


Juuso syö ruokansa itse joko teelusikalla tai nyt parina kertana on onnistunut jopa pienellä haarukalla ja juo omista mukeistaan, ilman nokkaa. Tarvittaessa myös onnistuu Kartio-lasista juominen, mutta pelkään niiden särkyvän siinä tohinassa :D

Pottailut jäivät jotenkin muuton jälkeen vähälle ja nyt ollaan koitettu vähän tsemppailla. Tosin tässä on alkanut iskemään myös uhma mukaan kuvioihin. Päiväunien jälkeen heti saadaan yleensä pissa pottaan, mutta muulloin saatetaan istua 10 minuuttiakin ja kun luovutetaan ja laitetaan vaippa, niin muutama minuutti - ja pissa tai kakka on vaipassa. Vaikka kuinka aina pidetään riemubileet pottapissien jälkeen. Mutta kyllä se siitä sitten, omalla painollaan.

1,5v-neuvolassa ei olla käyty, kun se olisi sattunut samalle päivälle vauvan kokoarvion kanssa ja peruin sen. Ja koska neuvolan puhelinaika on typerä 8-10, niin muistan asian aina aikaisintaan klo.10:10, joten en ole saanut sitä aikaiseksi varata. Mutta viimeistään sitten, kun vauvan kanssa siirrytään lastenneuvolan puolelle, varataan joku tupla-aika. Juuso kuitenkin kehittyy normaalisti ja meillä ei ole huolta mistään.

Hampaita on nyt putkahtelemassa useampi kerrallaan, ainakin kulmahampaat. Läpi taitaa olla 11 hammasta ja kolme tuloillaan.

Ja pian rakkaasta esikoisestamme tulee isoveli! <3
Askartelin kortteja yöllä ja tajusin liiman olevan alakerrassa, enkä halunnut
vahingossakaan herättää ketään, joten nohevana tyttönä ompelin kortit kasaan.

Lumen syöminen on myös oivallettu -
mikä tärkeä selviytymistaito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti