tiistai 25. marraskuuta 2014

Poika on syntynyt maailmaan

Poika näki päivänvalon 24.11 klo.13:37.
Pituutta on 49,5cm, painoa 3320g ja pään ympärys 34,5cm.
Synnytys lähti käyntiin 24.11 klo. 4:45 säännöllisillä supistuksilla (3min välein). Soittelin klo. 7 sairaalaan ja oltiin siellä n. yhdeksältä. Olin silloin 5-6 cm auki. Sain ilokaasua ja alettiin puuhaamaan epiduraalia. Sitä ennen sanoin, että on tunne perseessä ja olinkin jo kahdeksan senttiä auki. Sainkin lopulta spinaaalin (kolmannella yrityksellä, tippareikiä on kuus yritystä). Se oli ihan loistava - autto heti ja en tuntenut mitään. Juteltiin vain mukavia J:n ja (taas) ensihoitajaopiskelijan kanssa. Supistukset alkoivat tuntua n.1,5 tunnin päästä, jolloin myös puhkaistiin kalvot ja olin täysin auki. Lapsivesi oli vähän vihreää ja alettiin ponnistamaan. Ponnistin, ponnistin ja ponnistin ja huomattiin että poika on avotarjonnassa eli syntymässä kasvot ylöspäin, minkä takia vaihe ei tuntunut etenevän. Lääkärikin kävi sen toteamassa. Aikani ponnistettua kätilö kutsui jo lääkärin laittamaan imukuppia, mutta sain pojan ponnistettua ennen lääkärin tuloa. Ponnistusvaihe kesti 1t 22min.


Nyt on kaikki hyvin. Iskää ja Juusoa odotellaan saapuvaksi. Kuvaa en saa puhelimella tähän laitetuksi :/

20 kommenttia:

  1. Paljon onnea koko perheelle! :) -T-

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea tuoreelle kahden pojan äidille ja neljän hengen perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Onhan se nyt selkeä ukkovalta, mutta onneks mie kuitenkin tän valtakunnan kuningatar :D

      Poista
  3. Ja sitte juttua tänne mimmosta oli synnyttää Joensuussa :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin kertoa, kunhan saan kirjoitettua synnytystarinan vähän tarkemmin :)

      Poista
  4. Avotarjonnassa oleva lapsi on todella vaikea ponnistaa ulos... heinäkuussa totesin esikoisen kohdalla tämän, minulla ponnistus kesti onneksi "vain" 48 minuuttia. Onnea koko perheelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin odotin, että toissynnyttäjänä vaan *plumpsis* parin ponnistuksen jälkeen vauva on maailmassa, kunnes huomattiin se asento. Jotenkin oli todella turhauttavaa, kun tuntui ettei homma etene.

      Poista
  5. Ihania uutisia. Onnea pienestä pojasta!! <3 Varta vasten kirjauduin bloggeriin jotta näkisin, onko sulla jo ihania uutisia jaettavana. Olihan niitä. Onnea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ja ei edes viikkoa myöhässä :D Kiitos!

      Poista