torstai 17. heinäkuuta 2014

Lista hankinnoista vauvalle

Nyt kun rakenneultra on takana ja olen havahtunut siihen, että puoliväli on jo ylitetty. Aika hurahtaa äkkiä ja kohta tosiaan ollaan synnyttämässä.

Hirveästi ei ole tullut mieleen hankintoja mitä tarvitsisimme, koska Juuson jäljiltä on kaikki tallessa.

Suurimpana hankintana on tietenkin tuplarattaat. Kriteereinä isot renkaat, joilla kulkee maastossakin. En halua linja-auto -mallia, koska en tykkää ideasta sulloa toinen lapsi tavarakorin paikalle nielemään katupölyt. Haluan että molemmilla lapsilla on hyvät näkymät. Selkänojat ja kuomut pitäisi olla erilliset. Seuraavat mallit ovat miun mieleen...:Indie Twin
Bumbleride (kuva)
*Bumbleride Indie Twin
Emmaljunga (kuva)

*Emmaljunga Double Viking
Olive Green
Easywalker (kuva)
*Easywalker Duo Plus
Mountain Buggy (kuva)

*Mountain Buggy Duo/Duet


Eniten ehkä lämpeän Emmaljungille, noille lastenrattaiden Ferrareille. Niistä tykkäsin liikkeessäkin pyöritellessäni. Niissä saisi halutessaan molemmat lapset "kuskiin" päin. Värivaihtoehdot olivat kyllä tylsät, mutta ehkä olen valmis niistä tinkimään muiden tärkeämpien kriteereiden tieltä ;) Hinnathan kaikissa pyörii pilvissä uutena, n. 800-1200e. Käytettynä katselin mm. torista, mutta siellä oli lähinnä pienirenkaisia ja samalla selkänojalla olevia.

Onko kenelläkään kokemuksia jostain mainitsemistani rattaista?


Muuta hankittavaa olisi pieni toppapuku. Varmaan koko 62 olisi hyvä, sillä pienokainenhan suorastaan hukkuu äitiyspakkauksen pukuun. Nyt olisi vielä jämä-alet, jos mistä vielä toppapukuja löytää. Myös vähän muita vaatteita voisi hankkia.


Toinen täkki. Joko Juusolle jo isompi juniori-koko tai toinen äitiyspakkaus-kokoa. Äitiyspakkausta emme näillä näkymin ota, koska emme tarvitse suurinta osaa tavaroista tuplana ja ne haalaritkin olisivat pienelle liian isoja.
Muumiystävät-peite
Kuva


Kaukalopussi olisi ilmeisesti myös talvivauvalla kätevä automatkoilla .(Näihin en ole vielä perehtynyt sen enempää kuin että teidän että ne on olemassa)
Kuva

8 kommenttia:

 1. Meillä ainakin jäi ihan kokonaan tuo kaukalon lämpöpussi käyttämättä. Kun vauvalle puki haalarin ja muut niin se oli niin lämmin, että saattoi hikoilla jo niissä vermeissä. Ja kun kokeilin vähemmän vaatetta ja tuon pussin sisään niin ei ollu oikein hyvä..se jäi jostain kohalta aina vähän silleen, että pelkäsin viiman yms menevän sinne sisään kun kantoi ulkona turvista. Jotenki vaan sitten tuntu todella turhalta ostokselta..ei sitä koskaan tarvittu :/ Päästiin kotiin helmikuussa sairaalasta, käytössä oli paksu fleecehaalari kokoa 58 (eihän se kauaa mene noin pieni koko, mutta kevääseen asti kuitenki) ettei oo liian tumpattu siihen turvikseen, hyvin mahtu ja pysy lämpimänä ja kovillakin pakkasilla autossa riitti tuo varustus :) Meidän vauva oli/on kova hikoilemaan, että en tiedä johtuko myös siitä. Samoin vaunuihin kaikki ylimääräset lämpöhärpäkkeet oli aivan turhia ostoksia meille :( Äitiyspakkauksen makuupussin sisään vaan haalarissa ja jos oli enenemmän pakkasta niin fleecepeiton pistin vielä päälle. Joskus saatto olla hikinen jopa tuolleen.. Mut sairaalassa lähtiessämme hoitajat muistutti, että talvivauvan kans pitää muistaa: vähemmän vaatetta, enemmän peittoja. On kuulema parempi sen kehonlämmön kanssa, kun eihän niin pienet osaa vielä ollenkaan säädellä omaa lämpöään :) Jos seuraava lapsi meillä on talvivauva niin sen tekisin toisin, että opettasin nukkumaan myös sisällä päiväunet. Hitsi miten hyvä oli laittaa aina ulos nukkumaan, kun oli raikasta ja pakkasta ja lapsi nukku kuin unelma...mutta sitten tuli kesä..ja helteet. Ja kun on tottunu nukkumaan vaunussa niin eipä sisälle asettunu ikinä päiväunille! Ja sisällä olis ollu viileämpää kun ulkona :/ Vaunuihin kun laitto niin samantien nukahti, mutta ei nukkunu todellakaan pitkään sen kuumuuden takia ja hirveän levotona oli se uni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon saanut käsityksen, että kun lapsi laitetaan tuommoiseen lämpöpussiin, niin se laitetaan yleensä sisävaatteissa lisäten pipon, tumput, kaulaan suojan ja töppöset. Sitten auton lämmettyä voi sitä mukaa avata lämpöpussia. Ei siis toppahaalaria ja lämpöpussia päällekkäin :P

   Saa nähdä millainen talvi tulee. Viime talvi oli niin leuto ja vähäluminen, että oli talvivauvojen kanssa helppo olla. Miun tuurilla iskee -30 asteen pakkaset moneks viikoks aina joka kuukausi :D Siinähän sitten kökötän sisällä :D

   Poista
  2. Juu siis en tietenkään tarkottanu et toppavaatteissa pussin sisään. Mut meille se ei ollu hyvä mitenkään, joillekin varmasti on :)

   Poista
 2. Meillä taas naapuri kehui tuon kaukalopussin maasta taivaisiin, esim. Kauppareissuilla oli helppoa avata pussi, ei tarvinnut lapsen hikoilla haalarissa:) Ja suosittelen ostamaan mielummin juniorpeiton Juusolle, meilläkin P nukkuunut jo kuukauden päivät lastensängyssä ja juniorpeitolla. Oppi pari viikkoa takaperin tulemaan itse pois sängystä, ja nyt herätään aamulla siihen, että kuuluu tap-tap-tap-tap kun neiti hipsii meidän luokse herättyään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kanssa oon kuullut vaan pelkästään hyvää kaukalopussista ja luulen että me se hankitaan.

   Ja aattelin kanssa kallistua siihen junioripeittoon. Mekin oltiin vähää vaille hankkimassa jo lastensänky, mutta Juuso pyörii niin paljon sängyssään että saa vielä jonkin kuukauden nukkua pinniksessä. Jos sitten uuteen kotiin (kun toivottavasti tästä pääsisi muuttamaan ennen vauvan syntymää), niin ei tarvitse moneen kertaan raahata sänkyä :P

   Poista
 3. En usko että Juuso lastensängystä putoamaan pääsee, kun vainvarmistaa, että ostaa sellaisen sängyn, missä on laidat estämässä unissaan putoamisen:)

  Noista Bumbleride Indie Twin sekä Emmaljunga double Viking -rattaista oli muutama kuukausi takaperin juttua Kristaliinan blogissa: www.lily.fi/blogit/puutalobaby. Oli käyttökokemuksia molemmista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun mie haluisin semmosen vanhan talonpoikais-tyylisen sängyn. Saahan sellaiseenkin toki viriteltyä laidan tai laittaa tuon Juuson huoneessa olevan sohvasängyn ihan kiinni sänkyyn, että jää vain jalkopäähän tila lapsen kulkemiselle.

   Kiitos tuosta linkistä!! Just miun kaks kovinta vaihtoehtoa löytyi sieltä ja nuo Emmaljungat miekin haluaisin just sen takia, että ipanat sais kulkea vielä naama kuskiin päin. Miten vain myyt ajatuksen pihille miehelle, kun malli on niin uusi ettei sitä saa käytettynä ja vastaavia ei löydy? :D

   Poista
 4. Vetoa hyvään jälleenmyyntiarvoon :) Väittäisin, että parin vuoden kuluttua saa vielä käytettynäkin hyvän hinnan, kun ovat yhdellä käyttäjällä olleet ja uutena ostetut. Ja eikös teidän edelliset vaunut olleet edulliset? Kyllä se mieskin suostuu kun tarpeeksi kauan pehmittelet ja perustelet:)
  Ja eipä kestä kiittää linkkivinkistä, hauskasti sattui, että kaikki kolme vakiona seuraamaani blogia
  ovat äitiysblogeja, joista kaikki on nyt kakkoskierroksella, puutalossa vauveli tosin jo maailmassa:) Heti kun näin vaunuvaihtoehtosi, niin Kristaliinan jutut vaunuista tuli mieleen.

  VastaaPoista