perjantai 27. kesäkuuta 2014

Vilkas viikko tarvitsee rennon lopun

Äidin vanha keinuhevonen osasi
vieläkin laukata lujaa!
Tiistaina oli neuvolalääkäri. Aika oli 12:30 ja lähdin sieltä 12:45. Eipä turhia jaariteltu.
Lääkärin kanssa juteltiin lyhyesti kolmoishermosärystä, raskausdiabeteksesta ja alhaisesta hemoglobiinista. Sitten se teki sisätutkimuksen ja kuunneltiin sydänäänet. Kaikki  oli hyvin.  Miulla ei ollut edes terveydenhoitajan vastaanottoa. Ensi kuussa sitten.

Seuraavana päivänä piti olla raskausdiabetes-info, missä saan mittarin ja muun ohjeistuksen, mutta olinkin mennyt ottamaan työvuoron vartin neuvola-ajan jälkeen. Siirsin TAAS aikaa ja sainkin vain toiselle terveydenhoitajalle, en omalle.

Keskiviikkona  tosiaan kävin tekemässä keikkavuoron yhdellä päiväkodilla. Oli ihan kiva taas käydä töissä (ja ihan kivasti odotan palkkapäivää ;), vaikken koskaan ennen kyseisessä päiväkodissa ollutkaan työskennellyt. Palkkaahan ei juuri mitään jää käteen normaalista, koska jouduin tekemään sivutuloverokortilla, koska kuntalisään meni päätuloverokortti. Mutta aina ne muutamat kympit rahaa auttaa.

Hra Nappisilmä
Torstaina oli J:n työpäivä ja me Juuson kanssa mentiin vihdoin sinne raskausdiabetes-ohjaukseen. Eipä sielläkän ihmeempiä, tuttuja juttuja. Käytiin miun tavallinen päivä ruokailujen osalta läpi ja mietittiin parannuksia (ja niitähän on). Sitten mittasin sokerin iteltäni ja siinäpä se. Juuso reippaana poikana leikki jaloissa .

Ja tänään, perjantaina, aion nukkua niin pitkään kuin vain Juuso antaa ja puhelimen laitan äänettömälle. En stressaa mistään (tään viikon jo ehdin jännätä sitä töihin menoa ja tuota neuvolaakin, kolmoishermosärkykin sen jo kertoo että hermot on kireällä) ja koitan ottaa rennosti.

Juuso on ollut ihme kiukku-kaaleppi muutaman päivää ja saa ihme kiukutteluja etenkin ruokapöydässä. Ja varsinkin puuron kanssa. Ei kelpaa itse syöminen, eikä syöttäminen. Menee muutama lusikallinen, sitten lentää lusikka ja käikki mikä on käden ulottuvilla, potkitaan pöytää ja heittäydytään syöttötuolissa (eli vielä onnistutaan lyömään pää syöttiksen selkänojaan ja saadaan lisäitkut aikaiseksi).

Mietin, että voinko laittaa reklamaation Myllyn paras pika-kaurahiutaleista, että ne aiheuttavat lapselleni kiukkukohtauksia? :D Tosin sitä tapahtuu myös kotiruoan, purkkiruoan, jogurtin sun muiden kanssa. Alkava uhmaikä? Hampaat?

Mutta kohti rentoa viikonloppua!


Puuhommissa

3 kommenttia:

 1. Ai sulla on raskausdiabetes? Oliko ekassakin?

  Mulla on ykköstyypin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, taas paastoarvo mätti just just. Eli ekastakin oli. Mutta ihan sokeriseuranta vaan ja ruokavalio-hoito, niin niillä pärjäsin. Kotimittauksissa ei tullut kuin yksi ylitys arvoissa ja lapsikin syntyi ihan 3192g:n painoisena.

   Silläpä luottavaisin mielin tässäkin raskaudessa:)

   Oliko hankalampaa hoitaa 1-tyypin diabetesta raskaana ollessa kuin ilman raskautta? Vai menikö kaikki sen osalta ihan tavallisesti?

   Poista
  2. Oli aika helppoa. Tuntu että kroppa itekin jostain syystä tasapainotti sitä. En tiiä.. sata kertaa parempi tasapaino mulla oli raskauden aikana :D Kai se kun söi tasaisesti?

   Poista