maanantai 23. kesäkuuta 2014

Reissun päällä, nyt täällä.

Tervehdys pitkästä aikaa!

On taas ollut menoa ja meininkiä ja ei ole tullut istahdettua tietokoneen ääreen.

Ensin oli J:n 11v. kummityttö kylässä muutaman päivän ja ei todellakaan tullut silloin varmaan edes avattua tietokonetta. Käytiin laavulla, oltiin vesi-ilmapallosotaa, käytiin Hiekkalinnalla ja Myllysaaressa uimassa ja leikkipuistossa, ulkoilutettiin Sissiä, lakattiin kynsiä ja kaikenlaista. Kyllä neidillä virtaa riitti, mutta kivaa oli. 10 vuoden päästä sitten vastaavaa omien lasten kanssa? Tai sitten se homma jää kummeille :D

Neiti saateltiin junaan ja me lähdettiin samoilla lämmöillä Pohjois-Karjalaan. Tavattiin monia kavereita, ja mm. sain pitää sylissä 10 päivän ikäistä vauvaakin. Tyyppi tuntui niin kevyeltä tuon 9,5 kiloisen punnuksen kanniskelun jälkeen. Vähän kuin nostaisi tyhjää maitopurkkia, jonka luulee olevan täysi. :D

Aika paljon tuli oltua myös Ilomantsissa miun porukoilla. Siellä oli kuitenkin meille oma huone ja Juusolle oma sänky ja jotenkin suhteellisen huoletonta, kun mm. koirakin sai hurveltaa pihalla vapaana eikä tarvinnut kytätä, että milloin se meinaa syödä jonkin lemmikin tai milloin kakkaa.

Käytiin myös katsomassa paria taloa, joista toinen ei napannut ja toinen oli kyllä aika ihana. Nyt kun vain tuo mies osaisi päättää, missä haluaa asua ja työskennellä jne. Vaikka mahdollisten työmatkojen kannalta sijainti ois aika hyvä, kunta ois pieni maalaiskunta, mutta palvelut ei tunnu olevan vielä kuolemassa, kyläkoulukin ois 5km:n päässä ja Joensuuhun ajas n.½ tuntia. Katsotaan, miten tää homma etenee vai eteneekö.

Juhannusta vietettiin kaveripariskunnan kanssa maalla hevosten seassa. Tai me ei laidunnettu, mutta oltiin yhdellä hevostilalla. Juuso sai "pomppia" jättitrampoliinilla, silittää hevosta (sekin oli "Sissi", yllättäen) ja ihmetellä hevosten ja koirien lisäksi kaneja. Sekä nyt viralliset 1v-kuvat on otettu (itikanpuremat otsassa :D) paremman kuvaajan toimesta.


Syötiin hyvin (kuten varmaan kaikki juhannuksena) ja me Tanjan kanssa juotiin vähän (alkoholitonta toki, kun ollaan möhömahoja), miehet vähän enemmän. Kokkoa ei nähty. Juuso meni nukkumaan suht ajoissa ja me valvottiin kuuteen, mikä oli loistava idea etenkin miun osalta, koska miehän se olin se joka nousi 9:30 lapsen kanssa. Ja joka otti ekan ajovuoron kotiinpäin. Mutta kivat muistot jäi, vaikka vanha ei jaksa enää noin lyhyillä unilla.


Juuso otti muuten maanantaina mummilassa ensiaskeleensa ilman tukea! Eli liki 1v 2kk:n iässä. Ja sitten sitä onkin harjoiteltu ja pisimmät matkat ovat olleet 14 askelta. Tosin kotona ei olla ilman tukea kävelty paljoakaan (tosin iskä on töissä, eikä ole voinnut kävellä meidän väliä), mutta käsi kädessä kuljetaan kyllä paljonkin :)

Kilpparin liikkeet ovat alkaneet tuntua selvemmin, mutta kyllä istukan paikan aiheuttaman eron huomaa. Tästä se on edessä, Juusosta se oli taka-alaseinämässä. Mutta tästähän ne voimistuu vaan :) Näillä viikoilla älysin Juusosta vasta ekat liikkeet. Tänään siis 18+1. Kilppari on nyt n. 220g ja koko mitaltaan n. 18cm (pää-perämitaltaan 13,5cm). <3

Pitäisi varata rakenneultra. On jäänyt vähän viime tinkaan, kun J ei ikinä merkkaa mitään menojaan ja vuoronvaihtojaan meidän seinäkalenteriin. Sen pitäis sitten olla ens viikolla tai sitä seuraavalla (jos löytyy aikaa).

Mutta nyt nukkumaan, ei enää järki leikkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti