torstai 20. helmikuuta 2014

Virahtanut viikonloppu on 100. postaus!


Oltiin viikonloppu reissussa Pohjois-Karjalassa ja reissu vähän virahti, kun auto ei ollutkaan kotiinpaluu-kunnossa niin pian kuin luultiin. J käytti sen katsastuksessa, ei mennyt läpi ja sitten rupesivat korjaamaan sitä (mikä kestikin sitten monta päivää!). Kotiin tultiin tiistaina klo.23:30..

Nähtiin sukulaisia ja joitain kavereita, käytiin katsomassa taas yhtä taloa ja juhlittiin Juuson serkkutytön 4v. synttäreitä!

Talo olis ollut aikalailla miun makuun, mutta J ei ihastunut. Enhän mie voi toista pakottaa. Nyt ollaan isketty silmämme toiseen ilmoitukseen, kunhan vain päästäisiin sitä katsomaan. Ei täältä lähdetäkään ex tempore vajaan 300 kilometrin päähän.

Haluaisimme muuttaa maalle, mutta kuitenkin ajomatkan päähän Joensuusta. J haluaisi jotain vesistöä lähelle, koska on asunut lapsuutensa järven rannalla. Mie taasen haluaisin peltoa/niittyä ja sellaisen ulkorakennuksen, jonka voin muokata hevostalliksi, koska haaveenani on oma hevonen jossain vaiheessa. (Ja tottakai Juusolle pitää olla pieni poni ;D ). Talonkin on tietysti oltava ihana, hyväkuntoinen ja sopuhintainen, mieluiten puu-/hirsitalo. Siinäpä sitä on tekemistä löytää kriiterit täyttävä koto!


Laina-asiat ovat työn alla. Sitten selviää, että minkä hintaista taloa voidaan edes katsella. Olisihan se kiva maksaa asumisesta "omaan pussiin" sen sijaan että työnnät tonnitolkulla rahaa vuodessa "muiden pussiin".

Pohjois-Karjalan reissulla punkattiin muiden nurkissa. Koitin ostaa tori.fi.n kautta matkasänkyä, koska P-Karjalassa oli enemmän (ja halvemmalla) tarjolla kuin Etelä-Karjalassa. Koitin soittaa ja laitoin tekstiviestiä sekä sähköpostia monellekin eri ilmoittajalle. Ja mitä tulee vastaukseksi? "Se on jo myyty!" HOO VEE, poistakaa ne ilmoitukset sitten sieltä!! Argh. Nukuttiin sitten koko perhe n. 100 senttisessä sängyssä leveästi ja hirmuisen levänneenä.. Toisessa paikassa J nukkui sohvalla, kun me Juuson kanssa nukuttiin sängyssä kahdestaan. Jos olisin rikkaampi, kävelisin lastentarvikeliikkeeseen ja ostaisin uuden, kun tuntuu olevan niin vaikeaa tuo käytetyn ostaminen.

Mutta kuitenkin, sunnuntaina juhlittiin myös 4vee neidon synttäreitä. Juhlissa oli lähisukua ja pari kummia, mutta aivan riittämiin asti populaa pienessä asunnossa. Yhtä isompaa tyttöä vaille kaikki serkukset olivat koossa, Juuso nuorimpana. Hyvin sujuvasti se siellä yritti viedä Duploja toisten kädestä. :)

Punkattiin myös tämän synttärisankarin ja hänen äitinsä luona useampi yö ja vietettiin kerralla enemmän aikaa yhdessä. Yhtenä iltana pidettiin omaa muskaria: oli ksylofoni, marakassit, tamburiini, saksofoni, nokkahuilu, sadekeppi, rumpu sekä haitari ja kaiken kukkuraksi laulettiin kauniisti. Juuso saikin serkulta yhden marakassin, jota kotimatka sitten soiteltiin.

Ensi viikolla lähdetään Ilomantsiin miun porukoille Juuson ja Sissin kanssa, kun J jää tekemään anestesian harjoittelua. Tiedossa mummojen Juuson ihastelua, ystävän kanssa höpöttelyä ja pitkästä aikaa tulen varmaan kapuamaan ratsaille - kenties useammankin kerran. Tullaan sitten Juuson kummisedän kyydissä takaisin (jos vaan mahdutaan kaikkine tavaroinemme siihen autoon). On muuten aika rasittavaa siirrellä tuota turvaistuinta autosta toiseen..

Mutta tällaista tällä kertaa. En jaksa kuvia rueta muokkailemaan.

P.s. Käytin Juuson tänään ekaa kertaa yksin saunassa pesulla. Kylpeminen on aina ollut poikien yhteinen juttu, mutta nyt J meni kolmeksi vuorokaudeksi töihin, niin pakkohan tuo lapsi oli pestä :D

P.p.s. Juuso iho ei taas näytä hirmuisen hyvältä. Ei päästy neuvolaankaan, kun oltiin "jumissa" Joensuussa. :/

Juhlavieras leikin touhussa

Juusolle vartavasten tehty
"banaani-kaura-piirakka"






6 kommenttia:

  1. Me saatiin (toivotusti) matkasänky joululahjaksi. Kohtahan Juusollakin on 1v. synttärit - ei kun vaan lahjatoive menemään! Edullisimmat matkasängyt on uutena joten 40€.

    Me saatiin vihdoin aikaiseksi hommata P:lle turvaistuin autoon. Nyt ei tartte enää kaukaloa kanniskella :) Istuin tilattiin netin kautta Virosta, kun mies pitkien tutkimusten ja vertailujen perusteella päätti mallin, ja Virosta sai edullisimmin. Ihan kotiovelle asti toimitettiin, ja nyt on istuin asennettuna autossa.

    Meillä on nyt opittu myös nousemaan seisomaan tukea vasten. Se onkin kaikkein mieluisinta puuhaa. Mutta ikävämpänä asiana - meillekin rantautui nyt ensimmäinen flunssa! 10kk ikään asti päästiin suht terveinä. No, yksi yö valvottiin (oli pikkasen epätodellinen fiilis, kun istuttiin koko perhe klo.3.30 40 asteisessa saunassa höyryhengittämässä!) ja sitten olinkin töissä ihan zombina. Onneksi seuraavat yöt on sujuneet paremmin nenäfriidan ja suolaliuossuihkeen ansiosta. Myös sipulipussi non ollut käytössä, ja sängynpäädyn nostin ylös (kiitos muuten siitä vinkkejä sairaan lapsen hoitoon -postauksesta silloin joskus, olin painanut neuvot mieleen ja niistä oli paljon apua). Nyt on sitten nukuttu KAIKKI YÖT KOKONAAN HERÄÄMÄTTÄ, mitä P ei ole tehnyt moneen kuukauteen! Ilmeisesti uni paras lääke on... :)

    Huomenna suunnataan ystäväperheen (lapset tyttö 3v ja poika 8kk) kanssa Lappiin hiihtoloman viettoon. Kun nyt vaan pysyttäis miehen kanssa terveinä ja P lähtisi paranemaan, että voitaisiin ihan täysin siemauksin nauttia lomasta! Odotan NIIN paljon, että pääsen hiihtämään! Junalla puksutellaan reissuun, ihan makuuvaunussa, niin sujuu matkantekokin sitten mukavasti. Koira jää hoitoon.

    Toivottavasti laina-asiat järjestyy ja löydätte itsellenne just sellaisen talon kun haluatte:) Täälläkin tonttia etsitään, vaikka omassa rivarissa jo asutaankin. Mut kun se oma tupa, oma lupa (ettei tarttis aina taloyhtiöltä kaikkea kysellä).... Tsemppiä!

    T:R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas vastasin pyhelimella ja yksi pieni virheliike, niin teksti katosi taivaan tuuliin. :/

      Täytyykin toivoa viimeistään silloin synttärilahjaksi tuo matkasänky. Hirmuisen hankala, kun kaikkialla missään ollaan yötä, on vieraspedit maks. 120 cm leveitä, niin ei koko perhe hirmuisen rennosti mahduta nukkumaan. Kaikki nukutaan huonosti silloin.

      Mihinkä turvaistuimeen päädyitte? Tuliko paljonkin halvemmaksi? Onko P jo matkustanut siinä? Mitäs neiti tykkää?

      Harmi tuo flunssa!! Meillekin tuli viikonloppureissun tuliaisina TAAS nuha. Tai siis Juusolle :( Ei kiva ollenkaan. Kiva jos kootuista vinkeistä oli apua.
      Ja onnea kokonaisista öistä, vaikkakin johtuu sairastelusta. Toivottavasti rytmi jää päälle! ;)

      Onnea P:lle hienosta taidosta! Vihdoinkin :) Onko P myös yhtä varovainen tämän uuden taidon opettelussa kuin Juuso? Ensimmäiseen kahteen viikkoon ei uskaltanut edes itse laskeutua alas. Raukka <3 Kolinoita ei oo pahemmin kuulunut.

      Aivan mahtavaa päästä Lappiin!! Oon ihan himppusen kade ;) En oo koskaan talvella käynyt lapissa, ehkäpä joskus. Onhan se aika pitkä matka, mutta junalla pääsee varmasti käteviten - ei tartte ite ajaa ja olla väsynyt paikan päällä, lapsia ei tartte sitoa penkkiin ja junalla on vauhtikin nopeampi niin matkaan ei mene niin kauan aikaa kuin autolla pysähdyksineen. Onko teillä mökki vai minkälainen majoitusmahdollisuus?

      Toivottavasti ne laina-asiat tosian järjestyisi. Porukat jo kävivät kysymässä pankista, paljonko pystyvät takaamaan (ovat taanneet veljelleni ja hänen puolisolleen, niin siksi vähän epäselvää) :)

      Te meinasitte rakentaa oman? Sillälailla saa ainakin mieleisen :) Minkälaista tonttia etsitte? Asuinalueella, syrjässä? Onnea etsintään! :)

      Poista
  2. Turvaistuin on Cybex sirona, Virosta tilattuna n.100-120€ halvempi kuin Suomessa. On testattu muutamaan kertaan ja hyvin on neiti viihtynyt:) Tuo istuin siitä kätevä, että sen saa sekä selkä että naama menosuuntaan, eli nyt muutama vuosi ensin selkä edellä, ja sitten kun kasvaa tarpeeksi, niin naama eteenpäin.

    Seisomista kovasti treenaillaan, ja tällä hetkellä alas laskeutuminen tapahtuu kovan ihmettelyn ja herkistymisen jälkeen siten, että pudottaudutaan suorilta jaloilta pyllylleen. Ehkä tuo kohta oppii koukistamaan niitä polvia hieman... :)

    Me käydään Lapissa joka vuosi hiihtämässä, kun vanhemmilla on siellä mökki, niin on helppo mennä. Täällä ollaan ja lunta on, tosin kyllä nollassa lämpötila.

    Tonttia haetaan rauhallisella sijainnilla, mutta kuitenkin palveluiden läheltä. Toiveissa olisi löytää jotakin 5km säteellä ruokakaupoilta. Mutta rauhassa katsellaan.

    Mä muuten tulin kipeäksi junamatkalla, oli kuumetta ja tosi kurja olo. Nyt onneksi jo helpottaa, joten huomenna varmasti pääsee jo ulkoilemaan:)

    VastaaPoista
  3. Oi, Sirona! Varmasti hyvä valinta. Itsekin oltais varmaan hankittu se, jos rahaa ois ollut käytettävissä enemmän :)

    Vähänkö huippua - oma mökki Lapissa!! Varmasti lapsellekin tulee sieltä ihania muistoja vuosien mittaan :)

    Parane pian, niin saat nauttia hiihtolomasta täysillä! Joko P on terve?

    VastaaPoista
  4. Joo,, mies tuon Sironan valitsi, ja hyvä on ollut. Toki miinuksena tuo hinta, mutta päätettiin panostaa, kun monessa asiassa (vaatteet, sänky yms.) on säästetty hankkimalla käytettyä.

    Tämä Lapin mökki on kyllä parhautta! Täällä nyt kahden vauvan ja yhden leikki-ikäisen sekä neljän aikuisen voimin ollaan lomaa tällä kertaa vietetty, ja mukavasti on sujunut. Muuten ollaan jo terveinä, P:lta vain omaisen iltaisin nenäfridalla vähän nenästä tavaraa (ei tule enää paljoakaan) ja itselläni on kurkku edelleen kipeä, mutta se ei lomafiilistä pilaa. Huomenna vihdoin hiihtoladuille! Vaikka säät on olleetkin aika märkiä...

    Ai niin ja oon unohtanut hehkuttaa: me ollaan löydetty ihan täydellinen rytmi nyt, kun alettiin nukuttaa vain yksiä päikkäreitä. Sen seurauksena yöunet piteni ja rauhoittui ja koko päivä on jotenkin sujuvampi. Eli:

    klo.7.30 herätys
    Klo.8 aamupuuro
    Klo.11 lounas
    Klo.12 - 15 päiväunet
    Klo.15.30 välipala
    Klo.17 päivällinen
    Klo.19.30 iltapuuro
    Klo.20.30 iltatoimet
    Klo.21 yöunille.

    On ihan ihmeellistä, kun lapsen mentyä nukkumaan jää omaa aikaa, ja silti ehtii nukkua itsekin kunnon yöunet. Oon niin iloinen että päätettiin siirtyä noihin yksiin päikkäreihin, oli ihan nappi ajatus:) mitenkäs teillä päivärytmi nykyään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on päivärytmi edelleen aika samanlainen kuin ennenkin, mutta Juuso on alkanut heräämään n tuntia aikaisemmin, mikä sopii miulle oikein hyvin. Ehditäänpähän tehdä enemmän aamun aikana, iltaisin jotenkin vaan lösähtää eikä jaksa tehdä mitään kotihommia enää.

      Suurinpiirtein näin mennään päivät:

      10 herätys
      10:30 aamupala
      13:30-14 menee päikkäreille
      15-16 syö lounaan ( :D )
      18 välipalaa
      n. 19:30 pikapäikkärit
      20 päivällinen (toinen :D )
      22 iltapuuro
      23 sänkyyn.

      Poista