tiistai 17. joulukuuta 2013

Tästäkö nyt alkoi joulustressi?

Kääk, jouluun enää hippusen reilu viikko!! Mites tämä kuukausi nyt näin hujahti?

Äidin pikkuräätäli
Viikonloppuna jo tulee jouluvieraat ja meillä ei ole edes mitään jouluruokia hommattuna. Great! Tarjotaan makaronia ja tomaattimurskaa.. Siitä hyviä vieraita kyllä ovat, että osan ruoista tuovat itse. Meidän osuuden ruoista huolehtimisista nakkasin miehen harteille ja en ole enää varma, oliko fiksusti tehty. Ainoilla vapaillaankin ennen joulua lähtee J kaverinsa kanssa viinan haku-reissulle Tallinnaan pariksi päiväksi, kun vissiin ois kotonakin jotain tehtävää. Tupla-great! Sitäkään ei ois voinut missään muussa kuussa tehdä.


Mie oon nyt innostunut pitkästä aikaa ompelemaan, kun sain aikaiseksi kantaa ompelukoneen yläkerrasta alakertaan. Aikamoinen ponnistus :D Nyt on ommeltu joululiinoja, tyynynpäällisiä Juuson huoneen sohvaan sekä yksi kangaskassi. Sen varmaan annan mummolleni joululahjaksi - saa vaikka saunareissulleen kantaa siinä shampoot ja pyyhkeet.

Konttausasentoa Juuso on nyt harjoitellut enemmän ja pysyykin siinä hyvän aikaa hetkumassa. Saa nähdä missä vaiheessa jäpikkä keksii alkaa siirtelemään raajojaan siitä :) Mutta tänä iltana sain todeta, että tuo mokoma ipanahan ryömii, kun vain motivaatio on tarpeeksi kova. En tosin tiedä, tajusiko Juuso itsekään että kuinka se lähemmäs tätä himonsa kohdetta pääsi.Ja motivaationa toimi Sissin luu <3 (ja minkä pois ottamisesta saatiinkin herne syvälle nenään!). Ja kun Juuso alkoi olemaan tarpeeksi lähellä, niin Sissi oli avulias ja toi luun Juusolle. Huoh, varsinainen parivaljakko tulossa näistä epeleistä. Eilen Sissi koitti saada Juusoa vetoleikkiin ja oli vienyt kumisen sorsan Juusolle, jota Juuso sitten autuaana imeskeli, kun tulin vessasta.

Yöunet ovat vaan parantuneet ja viime yönä kun laitoin Juuson nukkumaan klo. 23, niin aamulla klo. 11 havahduin siihen että siellä se jätkä vielä on omassa sängyssään eikä ole herännyt kertaakaan (ainakaan niin paljoa, että olisi herättänyt minut). Uskomatonta mutta totta. Näin hyvät unet Juuso on nukkunut viimeksi varmaan kuukauden vanhana <3

Pikku-ukko on alkanut myös vähän takertuvaiseksi. Tätä vaihetta vähän "pelolla" odottelinkin,  kun tulee huuto kun mie häviän nurkan taakse vessaan. Vielä Juuso ei sentään tule oven taakse huutamaan (kun ei osaa liikkua :D ) ja sentään miehen ollessa kotona riittää että jompikumpi näkyy. Mutta aika kivasti Juuso itsenäisestikin vielä leikkii, jos vain aikuinen on samassa huoneessa. Tosin sydämen sulattavaa on, kun Juuso on alkanut välillä oikein painautumaan vasten <3

Tänään sain aikaiseksi pyytää kollega-mammaa K:ta tyttärensä (ja tietenkin koiransa) kanssa lenkille ja lähtiväthän he. Kaksi tuntia oltiin ulkona vaunuttelemassa (ja olipahan muuten pirun liukasta!!) ja höpötettiin ummet ja lammet. Juusokin oli virkeällä tuulella heti päiväunien jälkeen ja oli valveilla koko ulkoilun ajan. Sovittiin, että uuden vuoden jälkeen sitten tehdään sisä-leikki-treffitkin, niin nähdään lapsista muutakin kuin naama ja saavat ihmetellä toisiaan nenätysten :)

Tällaiset rähmelöt oli vielä viime viikolla
Torstaina on sitten hieman etukäteen 8kk-neuvola. Saa nähdä, miten jätkä on kasvanut. Kotivaa'alla mitattuna Juuso jo painoi 8,3 kg - katsotaan sanooko neuvolan vaaka samaa. Silmän rähmiminen loppui kuin seinään yhtenä päivänä. Vissiin se kyynelkanava avautui sitten vihdoin. Tosi kiva juttu! Lääkäriltä täytyy kyllä kysyä parista pyöreästä, kuivasta läikästä jalkojen alueella. Ovatko esim. allergiaa tai voiko psoriasis näkyä jo noin pienellä (isällään on ja varmasti Juuso saa sen perinnöksi).

Isimies keksi kaikkensa, jottei tarvitse
lukea kokeisiin. Leikki siis kameralla
eräänä aamuna (siltä me Juuson kanssa
näytetäänkin)



Tänään Lekmerin joulukalenterissa oli 45% alennuksessa Britax Multi-tech II -turvaistuin (ja vielä hyvänvärisenä!), mutta koska siitä ei ollut vielä Autoliiton testiä kun vain vanhemmasta mallista (ja se oli välttävä/tyydyttävä), ei mies suostunut sitä meille kotiuttamaan. Aloimme katselemaan sitten netistä turvaistuimia eikä mikään ole vielä vastannut kriteerejämme:
* käännettävissä sekä selkä- että naama  menosuuntaan
* Autoliiton turvatesteistä vähintäänkin arvosana "hyvä"
* mielellään kallistus
(*kivat värivaihtoehdot plussaa, sanoo tää äiti)

Siinäpä ne olikin. Ei olisi liikaa vaadittu, mutta ei nyt tähän hätään ole tullut vastaan. Onko teillä tietoa tuollaisesta?

P.s. Tässä vuoden takainen postaus. Voi että on ikävä tuota raskaana oloa! Siis oikeasti :)

14 kommenttia:

  1. Meillä on just tuo istuin, koska luotettava myyjä kertoi kaupassa, että tuossa arvostelussa on kiinnitetty kasvot menosuuntaan, eli typerämmin. Luultavasti olisi saanut paljon paremmat arviot kun olisi viitsitty kiinnittää selkä menosuuntaan huoh, olavi mahtuu vieläkin matkustamaan selkä menosuuntaan, kevyesti. Noin päin penkki kyllä on tukevampi, ei nimittäin heilu mihinkään suuntaan!

    VastaaPoista
  2. Me ostettiin Be safe izi combi, ja niitä saa kivoilla eriväreillä. Meille rantautui ihana turkoosi! Sen istuimen saa molemmin päin asennettua, ja on saanut testeissä hyvät arvosanat. (Myyjä sanoi heidän valikoiman turvallisimmaksi istuimeksi) Autoliiton testit perustuu pitkälti mukavuuteen, kankaiden myrkyttömyyksiin jne. Ruotsin tekemä plus testi perustuu nimen omaan törmäystilanteiden testeihin, ja tuolin turvallisuuteen. Ja tämä oli muunmuassa läpäissyt tuon plustestin... Suosittelen siis ehdottomasti. Ja on myös kaltevuuden säätö.. Ainoa miinus tällähetkellä on hinta, joka on minusta aika paljon, mutta kyllä se pikkuihmeen turvallisuus on tärkeää!.. Täällä vielä postausta kyseisestä istuimesta jos tahdot lukea enemmän.. http://oliivinelamaa.blogspot.fi/2013/11/turvaistuin-roadshow.html

    Mukavaa joulua teidän koko perheelle! :)

    VastaaPoista
  3. Tää on niin vaikeeta! Laitoin Autoliittoon viestiä, että milloin testaavat tuon Multi-Tech II:sen. Aikaa löytää sopiva penkki on ehkä kuukausi, sitten tuo ipana ei mahdu tuohon kaukaloon.

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia pikkumiehestä! Ja niin komeasti töröttää jo konttausasennossa.

    Meillä ei konttausasentoon vielä nousta, mutta ryömitään sitäkin ahkerammin pitkin poikin kämppää. Matotkaan eivät enää ole este, ja neiti häviää vähän väliä jonnkein kulman taakse. Energiaa piisaa, sillä ruoka on alkanut maistua oikein toden teolla nyt, kun MAHA ALKOI VIHDOINKIN TOIMIA! Jee, bileet! Viikon ajan on kakka kulkenut hyvin, päivittäin toimii ja useita kertoja, jes! Yksi huoli vhemmän, tuo kova vatsa vaivasi meillä siis toista kuukautta toden teolla, joten nyt on ihan mahtavaa, eikä edes haittaa vaihtaa kakkavaippoja monta kertaa päivässä :)

    Meillä puhaltaa tällä muutosten tuulet: vuodenvihteessa tämä mamma suuntaa töihin, ja mies jää pikkuneidin kanssa kotiin. Kesän saakka mennään näin, ja mielenkiinnolla odotan, mitä tästä tulee. No, alku voi olla sopeutumista meille kaikille, mutta varmasti kaikki menee hyvin. Haikeaa on jättää P päiviksi, mutta toisaalta on jännittävää päästä töihin puuhaamaan, sain vieläpä oikein mukavan (joskin haasteellisen) työtarjouksen, ja sinne siis nyt lähden siipiäni kokeilemaan. Onneksi työpaikka on vain muutaman kilometrin päässä kotoa, ja meikäläisen alalla työpäivät harvoin venyy edes kahdeksan tunnin mittaisiksi, joten aika paljon saan kuitenkin lapsen kanssa edelleen olla. Ja onhan se tärkeää, että mieskin saa mahdollisuuden viettää aikaa tytön kanssa, ja luulen myös, että meille molemmille tekee hyvää nähdä se toinen puoli tästä paletista. Mutta jännittää vielti vähän.... :)

    Meillä on Britaxin turvakaukalo, ja se oli saanut hyvt pisteet testeissä. Turvaistuin on sitten asia erikseen, katsellaan myöhemmin, kunhan P tuosta hieman kasvaa. Pitkään vaivanneet masuongelmat vaikuttivat ruokavalioon ja muutenkin syömiseen niin, että kasvu oli vähän tipahtanut käyriltä, ja meidän 8kk neiti painaa vasta vähän reilut 8kg, joten tuo kaukalo menee vielä jonkin aikaa ihan hyvin.

    Jouluvalmistelut meillä on siin pisteessä, että piparit on leivottu, mutta odottavat koristelua. Mulla on lahjat hankittuna, miehellä ei vielä. Ruoat on suunniteltuna ja kinkku tilattu (meidän jouluruoat löytyy suurimmaksi osaksi kaupasta valmiina), mutta lauantaina olisi edessä joulusiivous, kaupassa käynti ja kuusen haku sekä -koristelu. Sunnuntaina käydään moikkaamassa isomummuja PK-seudulla, joten se päivää menee kyläillessä. Maanantaina sitten viimehetken hommien hoitamista, ja sitten ah, ihana rauha, aattopäivä IHAN KOLMESTAAN KOTONA!

    Jos en enää kerkeä joulutohinoiltani kommentoimaan, niin IHANAA JA ONNELLISTA JOULUA KOKO TEIDÄN PERHEELLE!

    T: R + P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiiihana, pitkä kommentti!! (: <3 Olen aivan myyty :D

      Jee, kakkabileet! :) Mites P, kauanko hän on jo ryöminyt? Mietin, että onko liikkuminen saanut suoliston paremmin toimimaan.. Mutta tärkeintä että toimii!
      Mie olin kanssa jo huolestunut kun Juusolla oli yksi kakkajumi-päivä, kun kahtena aamuna syötin mustikkasosetta purkillisen ja kakkaa ei sitten toisena päivänä kuulunutkaan. Jännä, miten ipanan kakka voi ilahduttaa!! :'D Äidit! Mutta jospa se ruoka alkaisi maistumaan P:llekin paremmin nyt, kun masu toimii.

      Huiii, sie jo lähdet töihin! Onko siulla vakipaikka vai määräaikainen? Varmaan aika haikea fiilis, mutta toisaalta kiva kun isäkin pääsee osallistumaan. Ja ei tarvitse lasta laittaa vielä päivähoitoon, mikä on ihana juttu vielä noin pienen kanssa. Sekä pääsee aikuiseen seuraan ja uusiin haasteisiin. Tsemppiä töihin!

      Meilläkin mies tänään ilmoitti, että joutuu vaihtamaan työpistettään kahdeksi kuukaudeksi ja sen jälkeen ei tietoa jatkosta, kun ei ole vielä ehtinyt valmistua ammattikorkeakoulusta. Ei juteltu siitä sen enempää, kun J oli nyt siellä Tallinnan laivalla, mutta miulla kävi mielessä että miekin voisin mennä töihin silloin. Miehellä tippuu tulot samaan kuin mitä mie saisin. Miulla ois ehkä paremmat tsäänssit saada töitä - päiväkoteja on kuiteskin paljon enemmän kuin ambulansseja täällä :D

      Ja tuo turvaistuinviidakko on jotain aivan järkyttävää :D Kun ois jo aiemmin tajunnut alkaa katselemaan nuita (ja säästämään - kun ois tajunnut pyytää Juuson joululahjat rahana, kun kaikki kysyivät että "mitä lahjaksi"). Kohta tuo ukkeli pitäs sellaiseen vaihtaa ja ei vieläkään mitään hajua että mikä penkki ois hyvä. Seuraavat Autoliiton turvaistuintestitkin tulevat kuulema vasta toukokuussa eli ei voida niihinkään tuudittautua.
      Meidänkin kaukalo on saanut ihan hyvät pisteet noissa testeissä, mutta kaukalothan ovat paljon turvallisempia ylipäätään.

      Ihana jouluaatto teillä oman pienen perheen kesken. Mie ootan vähän kauhunsekaisin tuntein meidän 12 hengen joulua meillä, oikeastaan lauantai-iltana tulee ekat kaksi ja sunnuntaina loput. :D Saa nähdä onko eka ja vika tällainen joulu :D Mutta voihan se olla ihan kivakin :P Vaikka kyllä ootan kovasti että päästään miun porukoille sitten pyhinä viettämään joulua "kuten ennenkin", vaikka eihän se tietenkään jouluaatto ole. Äitikin toi meidän lahjat meille viime viikonloppuna niiden vieraillessa.

      Mutta ihania viimeisiä joulunvalmistelupäiviä ja rauhallista joulua oman perheen kesken teille! Saa nähdä ehdinkö miekään enää postaamaan ennen joulua, vaikka tarkoitus olisi ainakin neuvolakuulumiset infota.

      Poista
    2. Ei ole vakipaikkaa, vaan sovittiin jo odotusaikana, että jos vuodenvaihteessa töitä saan, niin tehdään vahdinvaihto kevääksi:) Mä kun olen sitten kesän kumminkin kotona (ammatin etuja nuo pitkät kesä"lomat", nyt tosin hoitovapaalla sitten, kun ei tosiaan vakipaikkaa ole...)

      Kannattaa teidänkin pohtia vähäksi aikaa vahdinvaihtoa, itse koen, että on vain reilua, että molemmat vanhemmista on vuorollaan kotona/töissä. Ja varmasti tekee molemmille hyvää nähdä asiasta se toinen puoli myöskin:)

      Joko Juuson puuronsyönti on alkanut sujumaan paremmin? Mites syöminen muuten?

      Meillä on siis ryömitty jo yli kuukauden ajan, mutta neiti vaan ei tykännyt pinnistellä kakkaa ulos:) Meidän hienohelmaprinsessa... :)

      Nyt pitää mennä, P on näköjään löytänyt uuden leikkipaikan äidin kirjoitellessa kommenttia ja tuolla se kolistelee ruokapöydän alla. Taitaa muutenkin olla välipala-aika.

      Jouluja!

      T:R

      Poista
    3. Aivan. Kyllä miulle taitas passata tuo vahdinvaihto meilläkin enkä usko että miehelläkään mitään sitä vastaan (tykkäisi vaan :) ), jos tulotaso olisi joka tapauksessa sama. Tärkeintä että Juuso saisi olla vielä kotona jommankumman vanhemman kanssa. :)

      Puuro menee nykyisin todella hyvin. Reilu annos ja taitaa olla lempiruokaa. Tänään ostin Semperin 8kk --> olevaa puurojauhetta - katotaan mitä herra siitä tykkää. (Oon edelleenkin laiska ja en jaksa murentaa niitä hiutaleita, tuo on niin kätevä kun voi vaan lusikalla sekoittaa keitettyyn veteen) :D

      Jos P on luullut ja kuullut ettei tytöt piereskele eikä kakkaa ;)

      Mutta joo, hyviä jouluja tosiaan! Mie lähden myös hakemaan tuota ipanaa pöydän alta - nyt on maailma niin auki herralle kun hoksas tuon ryömimisen, just vaihdoin koirankupit porrastasanteelle evakkoon :D

      Poista
  5. esittelin blogisi. :) raskauteni.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. MOI!!!
    Meilläkin on tuo Britaxin multitech II ja toimii. Markkinoilla ei ylipäätään ole paljoo näitä käännettäviä istuimia. Meille tuossa HTS:ssä tuli hinta vastaan. Se varmaan on hyvä (kaverilla on moinen penkki), mutta luin ja luin ja luin ihan käytännön kommentteja netistä näistä turvaistuimista ja toi HTS on sit isommalla lapsella hankala, kun se on aika korkee. Myöhemmin lapsi on kuulemma vaikee saada siihen istumaan hakkamatta lapsen päätä ovenkarmiin. Tiijä häntä.
    Tää Britax on aika painava, joten mietinkin että turvavyöistuimena en varmaan tule sitä siksi pitämään. meillä on ihan oikee turvavyöistuin, joka on nyt Pepillä ja se joutaa sitten Jarnolle kun aika sen aika on.
    Ootko miettiny sitä palkki-istuinta Cybex tais olla merkki!?!?! Ite sitä vähä vierastan ja olen ihan perinteisen kannalla.
    Autoliiton turvaistuintestit(kin) eivät ehkä ihan kaikkea kerro...juurikin toi että se on testattu vaan kasvot eteenpäin. Mielestäni se on helppo laittaa autoon (ainaki selkä menosuuntaan) ja meijän volvoon jäi etupenkille enemmän tilaa istujalle kun turvakaukalon kanssa. Meillähän taiskin olla samanlaiset kaukalot.

    Liekkö mikkään niin turvallinen....

    Mie ostin muistaakseni vaunu-aitasta tuon penkin ja tuli ihan muutamaan päivään. Oli eka tarkotus ostaa hobbyhallista, mutta halvimman löysin tuolta. Ja sain mieleisen kuosin. Black thunder miellytti eniten mun silmää.
    Jarnon istuma-asentokin näyttää siinä hyvältä. Eipä juuri nukahtaessaankaan notku eteenpäin vaan aina lepäilee selkänojaa vasten.

    Kertoilehhan sitten mihin lopputulokseen istuimen kanssa tulitte. Mukavaa ja lahjantäyteistä ekaa Joulua Juusolle!!!
    Hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta myös sulle, J:lle ja Sissille!!!!!!

    Terkuin Marjo ja pikku huligaanit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teillä on kans tuo kakkonen? Millos se on tullut jo markkinoille?

      Mie uskon kyllä että pääasiallisesti kaikki turvaistuimet on jees ja uskoisin tuon Britaxin olevan hyväkin, uskoisin että kai sitä on paranneltu. Mutta mies! Eihän se usko kun vain noita testejä! *huoh* OzBabyllä ois nyt tarjouksessa 239e. Nyt kun J jahkaa ja jahkaa, niin sitten kaikki on varmasti täyshintaisia ja saadaan pulittaa alkuperäinen hinta, kun ollaanhan me niin rikkaita että on varaa maksaa ylimääräisiä satasia :D
      http://www.ozbaby.fi/tuote/britax-multi-tech-ii-turvaistuin-2013/200000836/ Miusta tuo ois hyvä ja tuo vihreä väri :)

      Palkki-istuimista en miekään oikein innostu enkä luota. Ekana googletettaessakin tulee vastaan seuraava artikkeli: http://yle.fi/uutiset/liikenneturva_lyttaa_lasten_palkki-istuimen_turvallisuuden/6547607 Tosi luotettavaa :D Mutta ilmeisesti tuo Ruotsin plus-testi ois aika jees - täytyykin alkaa googlettelemaan sitä, että mitä penkkejä se on testannut.

      Meilläkin Volvo on melko pieni sisätiloiltaan, Akta Gracon kaukalon kanssa penkki on aika edessä eikä siinä kukaan matkusta kuin pakon edessä, kun penkin ja hanskalokeron väliin jää n. 20cm :P

      Pyhinä mie, Juuso ja koira tullaan Pohjois-Karjalaan ja tapanina saatettas käydä mummin luona Havukassa ;) Jos satutte huudeille, niin näkis taas pitkästä aikaa. Mutta hyvää joulua teillekin, koko huligaanijoukkueelle!

      Poista
    2. En kyllä tiedä millon se markkinoille tuli. Aivan kamala viidakko kun rupee vertailemaan noita penkkejä vaikka netistä. Ja tietty jos pitää hintaaki vähä katella, niinku meijän pittää. Nythän joku viisas vois sanoaa, etä "Lapsen turvallisuutta ei voi mitata rahassa" TOTTA, mutta pitääkö se sit tappaa nälkään.
      Mikä tahansa turvaistuin on parempi kun ei mitään...

      Meillä isommilla oli Cragon cosmic...Ernon vanha, mutta sillä alkaa jo olemaan ikää sen verran että parempi ostaa uus. Ja muutenki empä ole paljon uutta lapsille ylipäätään ostanu.

      Toivottavasti löytyy hyvä penkki pikku Juusolle, minkä iskäkin hyväksyy...ja vielä kohtuuhintaan.

      Niin...ja eipä menny meijän lapsivappaa ihan putkeen. Arvelin nukkuvani yön hyvin ja aamulla pitkään, mutta Joona kotiutu puoliltaöin korvakivun kans. 01:30 päästiin nukkumaan kun särkylääke rupes vaikuttammaan ja poika simahti kesken muumien kattomisen. Mie pötköttelin neitin sängyssä Joonan vieressä niin kauan ku nukahti. Ysiltä sit herättiin ja kympiltä lähettiin Tikkamäelle päivystykseen. "Reipas korvatulehdus" ja seittemän päivän antibioottikuuri. Yliopiston apteekista haettiin lääkkeet ja samalla visahettiin cittarissa, josta löysin isoille loskarit. Reiman änkeriböökeri kuvalla varustetut märän kelin kengät. Plussakortilla puoleen hintaan....29.95! Näille keleille passelit.
      Joonalla taas tänä aamuna lämpöö..(onneks ostin myös Wiihin pelin, jota se saapi sängystä käsin pelata eikä valita koko päivää tylsyyttään.)

      Mökki on taas sen näkönen jotta..pakko tännään yrittää saaha taas asuttavaan kuntoon.

      Nyt kipin kapin touhuuman jottei ihan vallan jämähä tähän koneelle.... Marjo

      Poista
    3. Me edelleen ollaan hukassa turvaistuinten kanssa. Tosin vielä on jonkin matkaa Juusolla siihen 9 kiloon, että sais matkustaa turvaistuimessa, mutta oishan se kiva kun ois nyt valmiina oottamassa hetkeä jolloin tympiinnytään tunkemaan lasta turvakaukaloon :D

      Aattelin että lähdetään J:n seuraavilla arkivapailla juoksemaan läpi kaikki lastentarvike-liikkeet täällä, jos pääsis vaikka sovittamaan nuita istuimia.

      Voi Joona-parka! Korvatulehdukset on ihan berberistä, miekin sairastin niitä lapsena monet ja monet. Toivottavasti paranee pian ja ei nyt koko konkkaronkka sairastuis kuumeeseen.

      Meilläkin mökki on kuin myrskyn jäljiltä. Mutta olihan täällä 11 ihmisen ja 4 koiran joulumyrsky. Hirmuisesti kaiken maailman roskaa, silppua ja karvaa lattioilla ja Juuso imee niitä sitten kuin imuri. Pitäs varmaan se Electroluxi kaivaa kaapista ja alkaa myllyyttämmään. Pyykkikone jo pyörii, ei oo jäljellä enää kuin varmaan 7 lakanat pestävänä... :P

      Poista