torstai 17. lokakuuta 2013

Kasvatusaatteita ja materiaa

Rakastan tuota Tutan pallobodyä 
J kävi yhden päivän olemassa kotona ja niin se taas meni töihin. Me nukuttiin taas vähän vaille kymmeneen ja sitten noustiin päivän touhuihin.

Tämän päivän ohjelmanumero oli käydä kaupassa ostamassa huomiselle makkaranpaistoreissulle evästä. Lähdetään Nean ja koirien kanssa Kuren laavulle. Kävelymatkaa tulee vain vähän reilu kilometri suuntaansa, mutta mehän ollaankin lähinnä menossa nauttimaan kauniista syyspäivästä. Tosin en edes ole vilkaissut säätiedostusta - ehkä sieltä sataakin pikkuisia mummoja. (Psst! Sivustolta http://www.laavu.org/ löytää oman maakunnan laavuja, jos mieli tekee makkaranpaistoreissulle syksyiseen luontoon.)

Juusokin pääsee ensimmäistä kertaa laavulle. Laavureissut ovat yksi asia, jonka haluan siirtää omasta lapsuudestani Juuson elämään. Kävimme lapsena koko perheen kanssa varmaan n. kerran kuussa laavulla paistamassa makkaraa ja juomassa lämmintä kaakaota. Haluan, että myös Juuso oppii luonnossa liikkumista (kun ainakin toistaiseksi asutaan vielä näin taajaman tuntumassa), arvostamaan luontoa sekä nauttimaan olostaan metsässä.


"Tuo on tosi hyvä tyyppi!"
Päikkärit kotipihalla
Vihreä Moln
Kuva: lekmer.fi

Tuohon syöttötuoliin piti saada pehmuste ja nyt lähti tilaukseen lekmer.fi:stä Färg och Formin vihreä Moln-istuinpehmuste, kun sellainen kiva väri noista löytyi (ja halvemmalla!).

Lisäksi pakettiin lähti myös lämpöpussi rattaisiin ja saahan sen sitten myös kaukaloonkin (tosin Juuso ei sen kanssa kauaa kaukaloon mahdu, mutta kai sen saa viriteltyä myös sitten penkkiinkin tarvittaessa).

Baby Trold-lämpöpussi
Kuva: lekmer.fi

Kun luin kokemuksia lämpöpusseista, niin tajusin miten fiksu keksintö se onkaan! Lapsen voi laittaa  pussiin ja esim. autolla hurauttaa kauppaan tai vierailulle, eikä ole hirmuista kerrospukemisrumbaa, jolloin lapsi on semmonen tönkkötankero, jonka voi laittaa nojaamaan seinään oman pukemisen ajaksi. Ei tarvitse erillisiä peittoja ja alustoja rattaisiinkaan.

Riippuu tietysti pussin paksuudesta, minkä verran sinne puetaan - joku oli ihan sisävaatteissa + pipo, villasukat ja lapaset nukuttanut lastaan paukkupakkasissa untuvapussissa. Ja talvella autossa voi sitten  avata pussia sitä mukaa, kun auto lämpeää. Tuollainen kuvan Baby Trold-pussi meille tulee (ja ruskea mätsää kivasti meidän beigeihin maastorattaisiin ;) ).

Nyt nukkumaan pikku-ukkelin viereen, niin jaksaa huomenna sitten pirteänä retkeillä!

2 kommenttia:

  1. Voi vitsit nyt tekis itsekkin mieli lähteä laavuilemaan.. :D Tuo lämpöpussi olisi meilläkin hankinnanalla.. Vielä tosin mietittävän mistä, ja millainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun vain laavulle! :) Tosi kiva reissu oli eikä mitenkään hankalaa vauvankaan kanssa ollut. Otin retkipatjan Juusolle alustaksi ja lämpöeristeeksi, niin sai itekin touhuta siinä. Ja päikkärit kanssa nukkui laavussa ja Manducassa sujuvasti. Teen reissusta postauksen kunhan saan kaverilta kuvat :)

      Miekin pähkäilin tuota lämpöpussijuttua ja käytettynäkin ois löytynyt, mutta tällä kertaa olin turhamainen ja väri ratkaisi :D En halunnut Emman tylsää tummansinistä (kun en muutenkaan tykkää sinisestä) lämpöpussia :P Ja oli tuo alennuksessakin, se vaikutti myös asiaan. Tuolla lekmerissä oli tosi paljon ja laidasta laitaan noita lämpöpusseja, muutamissa kalliissa jopa lähes 50% alennus ;)

      Poista