torstai 21. maaliskuuta 2013

Vuotta vanhempi

Kaverin ottama kuva miun kameralla.
Ihan on muokkaamaton, joku vaan osaa
kuvata!!
 Viime viikonloppuna kävi ystäviä oikein urakalla ja monen päivän ajan miun vanhenemista juhlimassa. Syötiin tortilloja, pelattiin Catania, ulkoilutettiin koiria, nähtiin revontulia, aamusaunottiin, juteltiin ja hupsuteltiin. (Tortillojen hotilla Taco Saucella saa muuten kuningasluokan närästyksen tässä vaiheessa raskautta!!)

Maanantaina sitten yhden ystävän kanssa käytiin shoppailemassa olemattomilla rahoillamme. Tai oikeastaan shoppailin äidin rahoilla, kun se laittoi synttärilahjaksi rahat ompelukoneeseen <3

Myös vauvaa muistettiin, sillä se sai 8 kpl harsoja ja kahdet sukat <3


Tiistaina käytiin J:n kanssa elokuvissa katsomassa "21 tapaa pilata avioliitto", kun tiistaisin pääsee Veikkaus-kortilla kaksi yhden hinnalla. Oli ihan hauska suomalaiseksi, vaikka jostain syystä en Armi Toivasesta pidäkään.

Lahjuksia kavereilta - hemmottelua <3
+ lisää teetä ja karkkia, mitkä
jäi kuvaamatta :)
 Elokuvan alkua odotellessa kävin vastapäisestä liikkeestä, Karjalan ompelukoneesta, ostamassa hauskaa kangasta pätkän, josta sitten koetan tehdä pussilakanan pikkutyypille. Kerron sitten myöhemmin onnistuinko vai epäonnistuinko :D

Ai niin, kävin sitten jopa oikeana päivänä siellä perhevalmennuksessa. Se oli oikein hyvä setti tietoa ja olisi ollut hyvä, jos tuleva isäkin olisi ollut mukana, mutta minkäs töilleen mahtaa.

Ja eilen sitten vihdoin muistin soittaa ja varata ajan siihen keskussairaalan synnytysvalmennukseen. Eli 2.4 sinne ja vihdoin J:kin pääsee johonkin mukaan.

Tosin ollaan jännätty, että pari päivää ennen laskettua aikaa olisi miun mummon 9-kymppiset Pohjois-Karjalassa, että synnytetäänkö sitä Etelä-Karjalan keskussairaalassa vai Pohjois-Karjalan keskussairaalassa. Neuvolatäti vähän meinasi, että jaksanko siinä vaiheessa enää matkustaa, mutta katotaan. Varataan päivä aikaa matkustamiseen :D

Siellä se sänky makaajaansa oottaa
 Tänään kävin taas neuvolassa pitkästä aikaa. Painoa oli tullutkin kolmeen viikkoon vain 1kg, vaikka tuntui siltä että vauva on kasvanut hirveästi ja muutenkin välillä sotanorsu-olo. Tai, onhan se vauva kasvanutkin, mutta ehkä se on taas riipassut miusta evästä.

Eli raskauden alkupainoon verrattuna miulle on tullut  +3,5 kg ja sitten jos otetaan alhaisin paino raskauden ajalta, niin sitten nousua on +6,6 kg. Eli ihan sopivasti näin ylipainoiselle :D Kunhan pysyisi loppuajankin maltillisena tuo tahti.

Hemoglobiini oli jopa 112, mistä mie jaksoin riemuita! :) Neuvolatätikin nauroi, että riippuu mihin vertaa. Miullehan se on jo tosi  hyvä :D

Sf-mittaa oli tullut kolmeen viikkoon se 1cm eli nyt rv. 34+4 se oli 34,5 cm ja nyt on tipahdettu jopa yläkäyrille :D Eli ei enää huidella käyrien yläpuolella! Juhlan aihetta sekin :P

Tyyppi oli edelleen raivotarjonnassa ja syke oli 130. Se oli varmaan nukkumassa, kun alettiin kuuntelemaan. Siitäpä se sitten heräytyikin, alkoi taas liikehtimään ja syke kiihtyi. On se aika epeli! <3

Muutenkin oli jotenkin rento jutella tämän uuden (tai johan mie viime kerralla sen vastaanotolla olinkin) terkkarin kanssa. Sillä tuntuu olevan aikaa, se kuuntelee oikeasti ja nauraa mukana.

Kerroin myös sille, kun mahaa kutittaa ihan jatkuvasti, vaikka mie rasvaan ja öljyän sitä monesti päivään. Mutta se johtuu ilmeisesti vaan vatsanahkan venymisestä, eli eikun lisää öljyä ja rasvaa vaan. Jos kämmeniä ja jalkapohjia kutittaisi, niin sitten siinä oli joku huolestuttava pointti - en vaan muista mikä.

Lisäksi miun maidoneritys on saanut ihan uudet mittasuhteet öisin :D Yöllä vaan herää siihen, että onpas sänky märkä. Ja toisinaan monta kertaa yössä. Pitää varmaan alkaa pitämään imetysliivejä ja liivinsuojia öisin.  Pitäs vaan tilata toisetkin (ne tukevammat) imetysliivit, kunhan tästä rikastun ja köyhtymästä lakkaan.

Lauantaina sitten taas agility-talkoisiin epävirallisiin kisoihin. Että pitikin sattua, että juuri se päivä kun miulla on pakollista menoa, J:n on mentävä käyttämään meidän auton uusintakatsastuksessa Pohjois-Karjalassa eli mie en pääse mukaan! Tällä kertaa talkoissa sai päättää tehtävänsä ja mie otin kahvio-homman, niin ei käy raskaaksi niinkuin viimeks virallisissa kisoissa olla ratahenkilönä siirtelemässä esteitä.

P.s. Apua! Laskettuun aikaan enää 40 päivää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti