keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kotirouva

Kylläpäs on laiskottanut enkä ole jaksanut päivittää blogia.

Perjantaina tosiaan kävin neuvolassa ja sain terveydenhoitajalta sen perjantain ja maanantain sairaslomaa ja maanantaiksi neuvolalääkäriajan. Neuvolalääkäri oli uusi ja tosi mukava oli myös sitä mieltä, ettei nää miun olot ainakaan helpotu viikkojen lisääntyessä :D Joten sairaslomaa on nyt äitiysloman alkuun asti.

Terveydenhoitaja oli myös sijainen ja uusi tuttavuus. Hän sanoikin jatkavansa miun nykyisen terkkarin tilalla hänen jäädessään äitiyslomalle. Tää sijainen oli jotenkin todella lämminhenkinen ja rento ja naureskeli vain sydänääniä kuunnellessa, kun pikkutyyppi oli niin liikkuvainen. Tyyppi karkaili kuuntelulaitteen alta jatkuvasti tai osoitti mielipiteensä potkimalla siihen. Kuulema liikkeiden kohtaan neuvolakortissa voisi laittaa niin monta plussaa, kun vain ruutuun mahtuu :D

Tänään kävin neuvolan perhevalmennuksessa yksikseni, kun J oli töissä. Valmennuksen nimi "lastenhoitotunti ja vauvaperheen arki" oli houkutteleva ja aiheina oli vauvan hoito, vuorovaikutus ja vanhemmuus sekä vauvan rytmit ja rutiinit, huolenpito, arvostava kohtelu ja rooli perheessä.

Mie luulin, että saadaan vaihtaa nukelle vaippaa ja saadaan infopaketti perushoidosta tai jotain sen suuntaista, mutta ei. Tarkoitus oli keskustella ja vaikka siellä oli 9 äitiä ja 3 isää, niin vain yksi pariskunta ja minä lähinnä avattiin suumme. Kyllähän jollekin saattoi valmennus olla avartava kokemus, mutta ei todellakaan miulle. Osaltaan voi johtua, että koulussakin aikoinaan tuli käytyä ko. asioita läpi paljonkin ja mutenkin ammatin puolesta.

Ensi viikolla on lapsivuodeaika ja imetys-valmennus, jonka aiheina on äidin vointi ja tunteet, isän osuus, parisuhde ja seksuaalisuus sekä imetys. J ei pääse taaskaan mukaan, mutta ei voi mitään. Luultavasti tää on mielenkiintoisempi valmennuskerta kun tämän päiväinen.

Pitäs myös ilmoittautua keskussairaalan perhevalmennukseen, kunhan nyt löytyisi sopiva tiistai J:lle. Eli siellä visiin on luento synnytyksen vaiheista, kivunlievityksistä ja tutustuminen synnytysosaston tiloihin. Samankaltainen käytiin koulussa koultusohjelmavuonna Joensuussa, mutta hyvä on kerrata ja nähdä paikalliset tilat :)

Eilen tuli myös se Bebesin tilaus!
Liivit tuntuvat kivalta, mutta ei ne tässä kokoluokassa enää tukevat ole. Mutta joustavuutensa vuoksi varmaan oivat etenkin maidon noustessa tai öisin. Mutta täytyy hankkia tukevampia imetysliivejä normikäyttöön sitten, ettei tule semmoset riipputissit :D
Tuttipullot on sitten enemmän isän työkalut (toivon mukaan). Nekin on hienot!
Ja sitten se öljy raskausarpia ehkäisemään. Nyt oon hölvännyt sitä pariin otteeseen ja haisee ihan hippituotteelle :D Toivottavasti nyt se tepsis ja välttyisin hirmuisimmilta viiruilta, vaikka elämästähän ne arvet kertoo ja raskausarvet varsinkin.

Pikkutyyppi on kyllä aktiivinen touhuaja. Maha on taas kasvanut ilmeisesti, kun etukumara asento ahdistaa entistä enemmän ja kohtu senkuin viruu ylemmäs. Mahakin on ihan toispuoleinen, kun tyyppi tuppaa majailemaan vain tuossa oikealla. Miun napakin osottaa ihan vinoon :D
Mahakuvaakin pitäisi laittaa, kunhan saisi aikaiseksi. Tuo "mahakuvat" osio vaan tuppaa niitä heittelemään miten sattuu, joten siihen projektiin tarvitaan pitkää pinnaa.

Saatiin vuokranantajalta (TA-yhtymä) taas ilmoitus, kuinka vuokra nousee. Ajateltiin, että nyt alkaa olemaan aika korkeat summat 51,5 neliön kt-kaksiosta, joten nyt on sitten työn alla uuden kämpän etsintä, vaikka ajateltiin alunperin asua tässä Pohjois-Karjalan muuttoon asti.

Muuttaminen on rasittavaa ja sen takia emme ole hirveän innoissamme, mutta toisaalta - voihan löytyä joku helmi! Ja kolmiokin olisi ihan kiva. Ja jos löytyisi läheltä J:n työpaikkaa, niin saataisiin isi kotiin joka yöksi. Ja alempi vuokrahan edes suhteessa neliöihin olisi tosi jees. Tosin tässä fyysisessä tilassa miusta ei oo roudariksi eikä ole kiva jos ihan laskettuna aikana on muutto.

Perjantaina käydään katsomassa kahta kämppää, toinen 61 neliöinen saunallinen kaksio tästä vielä 3,5km korvempaa (halvempi kuin nykyinen) ja toinen naapuritalosta 73 neliöinen saunallinen kolmio (kalliimpi, mutta halvempi neliöhinta). Katotaan sytytäänkö kummallekaan.

Näihin tunnelmiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti