torstai 1. toukokuuta 2014

Alkuraskauden fiiliksiä

Tästä taas lähdetään rakentamaan
sixpackin sijaan tynnyriä.
Heti synnytyksen jälkeen olin, että ei koskaan ikinä enää! Meni viikko ja mietin, että olisipa ihanaa kun lapsia olisi monta. Juuson ollessa 6 kuukauden ikäinen, vauvakuume orasti vahvasti. J oli heti Juuson syntymän jälkeen, että tällaisia nyyttejä täytyy saada lisää.

Ensimmäiset kuukautiset miulla alkoi vasta Juuson ollessa 8 kuukautta.  1,5v ilman menkkoja oli ihan mahtavaa, sitten kolmet menkat ja nyt ei ole enää tiedossa taas aikoihin. Eli Juusosta tulee isoveli!

Laskettu aika on 23.11. (meidän vuosipäivänä! :D). Nyt kun tätä kirjoitan, on vasta rv. 4+6. Minua palelee aika paljon ja otan asiat tosi tunteellisesti. Mm. Juuson dieettikokeilut ja imetyksen lopettaminen tuntuu maailmanlopulta.

Imetyksen lopettamisen pääsyy on siis tämä uusi raskaus. Maito on alkanut jo vähenemään radikaalisti ja imetän enää pari kertaa vuorokaudessa, yleensä illalla ennen nukkumaanmenoa ja yöllä.

Pelkään ihan hirveästi keskenmenoa, mutta eihän sitä murehtimalla voi estää. Joten koitan nyt vaan nautiskella tästä raskaudesta (kun ei ole vielä pahat olotkaan iskeneet) :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Imetyksen lopetin 8+0, kun lapsimessuilla söin pastaa, muffinsin ja tsultsinan, jotka ovat Juuson nou-nou-ruokalistalla. Haikeaa, ihan todella haikeaa. Hormonit tekevät kaikesta varmaan vielä tuplaten tunteikkaampaa. Ei ehditty edes huolella lopettaa. Yhyy.

Mutta tähän pikkutyyppiin.. Pahoja oloja ei ole ollut kuin satunnaisesti, kun on ollut piiiitkään syömättä. Väsyttää välillä ihan turkasesti. Mutta pakko vain jaksaa Juuson kanssa.

Harvoin muistan millä viikoilla mennään (tänään 8+2) ja ajatukset eivät todellakaan jatkuvasti kohdistu masuasukkiin, kuten ensimmäistä odottaessa. Nämä raskausviikotkin senkuin vain hujahtavat, kun viimeksi ne matelivat matelemistaan.

Liki kaikille lähipiirissä kerrotaan tästä tulokkaasta Juuson synttäreillä. Saa nähdä, miten hämmäsyneitä ilmeitä nähdään. Harva taitaa olettaa, että näin pian toista toivottaisiin. Saadaan varmasti kuulla "oliko tarkoitus", kuten jo neuvolan harjoittelija kysyi.
Tärppihän kävi yllättävän nopeasti verrattuna ekaan raskauteen, sillä nyt tärppäsi toisesta kierrosta. Meillä oli J:n kanssa terveyskuukausi meneillään ja olin jo muutenkin 7 kiloa kevyempi kuin ennen ekaa raskautta, ja nämä asiat eivät varmasti ainakaan negatiivisesti tärppäämiseen vaikuttaneet.

Ikäeroa tulee 1v 7kk ja se on mielestäni oikein hyvä ikä sisaruksille. Synnärilläkin jo kätilö sanoi, että puolentoista vuoden päästä pitäis olla siellä taas. Ilmeisesti se ois ideaalitilanne kropalle.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nyt vapun aikaan on jo menossa 11. raskausviikko. Viikon päästä on np-ultra ja me päästään katsomaan ekaa kertaa pikkutyyppiä. Toivottavasti kaikkion hyvin. Mietin jo, että olinko liian hätäinen kun kerroin jo täällä blogissa vauvauutisen. Mutta jos jotain menisi pieleen, kertoisin siitäkin.

Kuvat eivät ehkä kerro mahan koosta mitään, sillä turvotuksellakin on asiassa osansa. Tosin ei ihan järkyttäviä turvotuksia ole ollut paitsi joskus 6+, kun oli mummini syntymäpäiväjuhlat ja en tiennyt että mitä vetää päälle, kun näytti että oisin jo rv. 20+ :D

Yhden kerran olen tässä raskaudessa oksentanut, lankalauantaina ojaan, kun päästiin tädin luokse kyläilemään. Kukaan ei vielä tiennyt raskaudesta "joo, tää miun matkapahoinvointi on vähän pahentunut". Ystäväni, veljeni puoliso, oli aivan "HELL NO, ei kai siulla oo oksennustauti?!?!?!" jolloin hänelle paljastin, jottei hän koko vierailua karttele minua :D

Pääsiäispäivänä kerrottiin uutiset vanhemmilleni, jotka eivät olleet moksiskaan, ja Juuson synttäreillä miehen puolelle + veljelleni, ja saatiin sieltä vähän yllättyneempiä reaktioita.

Omalle 91v. mummolleni kerroin puhelimessa, joka oli melkeinpä järkyttynyt tästä lyhyestä ikäerosta.

Mutta keskiviikkona 7.5. ultra!! En malttas oottaa.

6 kommenttia:

  1. Onnea onnea! Täälläkin päätetty että pikku kakkonrn saa tulla kun on tullakseen. Tyttö siis huomenna 9kk.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ihanaa että teilläkin vauvakuumeillaan :) Onnea yritykseen!

      Poista
  2. Apua miks mä en tajunnu mitään tosta edellisestä postauksesta?! Mietin vielä kun kännykällä luin,että mikä ihmeen salaisuus tässä oli :D Vaikka otsikon nähtyä kävikin mahdollinen raskausuutinen mielessä..

    Jokatapauksessa aivan ihana uutinen, ja hurjasti onnea!! :) <3 Ihanaa seurata sun raskautta, ja sitten tulevaa vauva-arkea kahden kanssa..

    Oot muuten oikeassa,että nää viikot toisen kanssa vilahtaa vaan silmissä, ja mullakin alkaa jo rv 30 sunnuntaina.. Vastahan mäkin kerroin blogissa koko jutun :o :D

    Ultrauutisia odotellessa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :D Hihittelin täällä itsekseni kun mietin mitä sie oot aatellut, kun et oo hoksannut :'D

      Ou nou, sie saat kirjoittaa ensin kahden pienen kanssa elosta ja mie voin miettiä itsekseni, että oliko fiksua :P Kohtahan siekin oot jo synnyttämässä :)

      Poista
  3. Tuntuu että nää suht oman ikäisten mamma,- odotus blogit on aika kiven alla mutta nyt on tullut pari vastaan sun blogi mukaan lukien joten enpä kauaa miettinyt että klikkaanko itteni lukijaksi vai en! :D
    Mulla on 1v8kk ikäinen tytär ja toinen lapsi syntyy elokuussa, LA on itse asiassa tarkalleen esikoisen synttäri päivänä :D
    Tässä mun blogi jos kiinnostaa http://nede93.blogspot.fi/

    Mutta paljon onnea sulle raskaudesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit blogiin! :) Toivottavasti jutut jatkaa kiinnostaa jatkossakin :D

      Onnea siulle myös uudesta tulokkaasta! Onhan tää vähän erilaista odottaa toista lasta, mutta jännä miten silti sama innostus on.

      Täytyykin käydä lueskelemassa siun blogia!

      Poista