sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Pikkupyykkiä


Nuo pienet vaatteet ovat vain suloisia! <3 Mieletöntä, että miten joku voikin olla sitten niin pieni että alkuun varmaan hukkuu noihin O_o :)
Eli olen tässä viimeisten lomapäivieni ratoksi alkanut pestä vauvapyykkiä käyttökuntoon ja olen jopa saanut raivattua vaatekaappiin yhden hyllyllisen tilaa, mihin vaatteet saa siististi. Pääsee niistä makkarin lattioilla pyörivistä jättisäkeistä eroon. Prismasta kannoin sylillisen Erisanin allergia- ja astmaliiton hyväksymää, herkälle iholle sopivaa pesuainetta - on kirjopyykille, on valkopyykille ja huuhteluainettakin. Nyt pyykkikone laulaa kolmatta päivää putkeen.

Ollaan myös alettu höyrypestä myös tarvikkeita, missä on hankalasti tai mahdottomasti irrotettavat päälliset (turvakaukalo, vaunukoppa, myös ratasosa [se on kaikista likaisin] ja jopa vaunujen runko).

Pidettiin muuten kirppispöytää viikko ja tienattiin sieltä 100e. Tai no, maksettiin voitoista  pöytävuokra, mutta 75e jäi - yllättävän hyvin! :) Vietiin sinne tavaraa ajatuksella "kaikesta eroon, kunhan pöytävuokran verran saataisiin takaisin" ja meillä oli todellakin kunnon kirppishinnat. Perusvaatteista pyydettiin 20snt-1,50e, hyväkuntoiset ulkoilu- ja toppatakit 3e, kirjoja alle 1e, astioita, tuikkukuppeja, muuta krääsää.. Ja pisaroista se merikin koostui. :)

Ai niin, en varmaan neuvolapostauksessa kertonutkaan että mie oon jo näin innokkaana odottajana aloittanut maidontuotannon toisinaan. Neuvolatätikin oli, että "hei, se on maitoa! Siehän oot ajoissa" kun kyselin kovettuneista läikistä yötopissa ja lakanoissa :D

Ajattelin muuten uuteen välilehteen kerätä listan hankituista tavaroista ja hinnoista ja katsoa paljonko vauva on tähän asti tullut maksamaan. Nimittäin uusimmassa Vauvalehdessä (1/2013) oli juttu "Mitä vauva maksaa?" Jutussa esiteltiin kaksi perhettä, joista toisilla oli vauvan ekana elinvuonna mennyt rahaa vauvaan 6420e ja toisilla 2215e.
Uteliaisuuteni iski ja tässä vaiheessa on vielä melko helppo alkaa laskemaan vauvamenoja.

Lisäksi miullakin on herännyt se pesänrakennusvietti. Monet onnelliset esikoistaan odottavat muttavat isompiin asuntoihin ja pääsevät suunnittelemaan lastenhuoneen sisustusta jne. Mie oon katellut vain uusia verhoja olohuoneeseen ja suunnitellut muuten, miten mahdollisimman kätevästi sais tässä pikkukämpässä lastenhoidon ja tarvikkeet järjestettyä. Ja sitten tämä "pesen kaikki vauvan tarvikkeet, vaikka laskettuun aikaan on vielä reilu 3kk"-vaihe liittynee samaan. :D Minnuu ei enää nappais töihin meno, vaan mie voisin hyöriä kotona höösäämässä, mutta eihän tässä tietenkään hirmu pitkä aika ole äippälomaan (67 päivää, jos oikein laskin).

Ja jee, Lappeenrannan kaupunki vissiin maksaa palkkaakin jtn 72 päivältä  äitiysloman aikana. Saa hetkisen vielä parempia tuloja.

Yksi puheenaihe on ollut välillä ristiäiset ja niiden pitopaikka. Hirmuisen kiva olisi kastaa lapsi kotona, mutta kun kutsutaan J:n perhe ja miun miulle läheiset sukulaiset ja meidän parhaat ystävät, niin ahdasta tulisi. Ja kaikki varmaan luulisivat saavansa olla meillä yötä ilmaiseksi :D
Olemmekin ajatelleet, että jos seurakunnille käy, niin pidetään ristiäiset Pohjois-Karjalassa, missä on lähes  kaikki sukulaiset, minne me vielä muutetaan jossain vaiheessa ja J:llä on mielessä siellä eräs tietty pappikin, jonka haluaisi kastavan meidän lapsen.

Mutta tässäpä tähän hätään, nyt mie alan laskemaan vauvakustannuksia, kääk :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti