perjantai 3. tammikuuta 2014

Ihanaa vuotta 2014!

Tähteä ei löytynyt, mutta hyvin
tuo kuusi pärjäs ilmankin
Juuso ja uusi possuttelun estäjä

Joulu tuli ja meni. Miulla ei ihan hirmuista joulufiilistä sitten loppujen lopuksi ollutkaan. Johtui varmaan siitä, kun ei ollut valkoisia nietoksia ja oli aivan erilainen joulunvietto, kun on ekat 22 jouluaattoa viettänyt omien vanhempien luona. Tai 21.. Saatettiin joku aatto viettää myös miehen vanhemmilla. Jouluksi iski aikamoisen räkätaudin Juusolle ja miulla kanssa vuoti nenä.

Jouluna meillä oli tosiaan 11 tonttua ja 4 koiraa eli vilinää ja vilskettä riitti. Aattoaamuna lapset saivat avata ekat paketit ja siellä oli molemmille samanlaiset duplo-setit. Jouluaterian valmistelussakin pyörähti useampi tunti, syötiin ja sen jälkeen jaettiin lahjoja. Kuulostaa nopealta, mutta tässä meni piiiiiitkään.

Lahjoja tuli mieletön määrä kaikille, ainakin meidän perheessä. Vähän liikaakin ehkä. Mutta kiitollisia kaikista ollaan. Saatiin koko perhe kirjoja, Sodastream, Juuso sai leluja (paljon Brioja, tontut olleet kuulolla), peiton, astioita, vaatteita, nahkaiset tossut ja vaikka mitä. Mie sain kauneudenhoitotuotteita, suklaata ja mieheltä uuden osan miun My Saaga-kalevalakoruuni. Meille aikuisille (anteeksi vain, saakohan näin edes sanoa) oli paras lahja lahjakortti, joka oikeutti kahteen festarilippuun mille tahansa haluamallemme festarille. Mahtavuutta!! :) Innolla ootan, kun artisteja kiinnitellään.. :D Kuopiorockissa ainakin on ollut iso annos meille mieleisiä artisteja lähes aina.
Isotädiltä yllärijoululahja
ROK ROK!

Joulupäivänä J meni töihin ja myö Juuson ja Sissin kanssa lähdettiin Pohjois-Karjalaan vanhemmilleni. Myös veljeni oli "kotona" ja tuli vietettyä urakalla aikaa lapsuuden perheeni kanssa. Pelailtiin veljen kanssa joululahjaksi saamaani Scrabblea monena yönä pitkälle aamuyöhön. Vastaavasti tuli sitten nukuttua myöhään. Tosin parina aamuna sain diilattua Juuson äidilleni ja painuin itse jatkamaan unia. Luksusta! :D Myös Juuson kummitäti kävi kylässä miehensä kanssa (ja pelattiin Scrabblea) sekä miun mummi. Käytiin myös kyläilemässä mummoni luona, joka oli oikein ilahtunut katsellessaan Juuson touhuja.

Välipäivinä J tuli myös Ilomantsiin. Sitten pelailtiin J:n ja veljeni kanssa vuorostaan Catania, kun joulupukki J:lle uuden lisäosan toi (oiskohan pukilla ollut vähän oma lehmä ojassa, t. Cataniin koukuttunut). Miehet kävivät yhtenä aamuna jäniksen metsällä, mutta jänis oli livahtanut muille maille - sinne missä meidän miehillä ei ollut metsästysoikeutta.
Uusia leluja

Sitten lähdettiin katsomaan aiemmin mainitsemaani taloa, josta emme ole vielä päättäneet että mitä mieltä ollaan. Pienehköhän se on, makuuhuoneet ahtaita ja hiton hankala oli saada meidän sänky esim. parvelle. Mutta nätti, siisti, hyväkuntoinen koti, jota olisi kuitenkin melko helppo laajentaa. Tontti ja seutu on aivan ihanaa, aivan uusi päiväkoti ja toiminnassa oleva kyläkoulu, joka ei ole (vielä) lakkautusuhan alla. Se on jäänyt mietintämyssyyn. Miks kaikilla ihanilla tonteilla olevissa taloissa on aina jokin häikkä? 

Mummia auttelemassa neulomis-
hommissa
Vuoden kahdeksi viimeiseksi päiväksi palattiin takaisin Etelä-Karjalaan, kun J meni taas töihin. Uudeksi vuodeksi koitettiin kutsua vaikka ketä, mutta loppujen lopuksi vietimme vuoden vaihtumisen keskenämme. Ja ei siinäkään mitään vikaa ollut.
J pääsi uuden vuoden aattona töistä vasta 21:39, joten kaikki ruokaostokset ja rakettien hankinnat jäivät miulle. Kärryteltiin Juuson ja Sissin kanssa kaupoille, tein ostokset ja niiden ollessa kassahihnalla aloin vasta miettimään että milläkähän hitolla saan ne kotiin asti. Pelasin tetristä saadakseni ne mahtumaan edelleen-yhtä-kätevään vaunun alakoriin. Sitten vielä ostamaan raketit (lähinnä tuolle 27-vuotiaalle pojankoltiaiselle). Rakettikassi kädessä, koira toisessa, joillakin käsillä vaunuista pitäen ja niiden alakori ruokaa tursuten kärryttelimme kotiin, matkalla toki jäimme juttelemaan jonkun koiranomistajan kanssa. :D

J tuli vähän kymmenen jälkeen kotiin ja aloimme valmistautua rakettien ampumiseen, jotta Juusokin näkee ja ei herää sitten yöllä omalla pihalla ammuttuihin. Olin tehnyt varasuunnitelman, että katsotaan tarvittaessa sisältä jos Juusoa pelottaa, mutta jätkä katseli tyynenrauhallisena valot, välähdykset ja pamahdukset omista vankkureistaan. Läpinäkyvän, meidän rattaiden oman ufo-sadesuojan laitoin rattaiden suojaksi aivan kaiken varalta, vaikka hyvän matkan päästä katsottiinkin, vähän talon nurkan takaa.

Sissi oli aivan fiiliksissä - toinen parka kun luuli että on taas sorsanmetsästyksen aloitus, kun kaikkialla paukkuu. Häntä heiluen ja touhottaen illallakin lenkillä käytiin. Frisbeen noutamisessakin oli aivan uutta tehokkuutta.

Juuso meni heti rakettien ampumisen jälkeen nukkumaan, me J:n kanssa syötiin patonkia ja nakki-lihapulla-aurajuusto-meetwursti-suolakurkku -tikkuja, valettiin tinat ja pelattiin -YLLÄTYS!-  Scrabblea. Tinoista J:lle tuli vain halailevia ja pussailevia hahmoja ja eläimiä. Miulle tuli räjähdyksen sienipilvi, Simpsonien Bob ja Mr. Burns ja eläimiä miullekin. Mitä tästä voi siis päätellä? :D Rahaa ei tullut kummallekana juuri nimeksikään ja se on varmasti hyvin paikkansa pitävä ennustus. Muisteltiin, että se taisi olla juuri vuosi 2012, kun jompikumpi meistä sai tinasta haikaran <3

Juusosta vielä sen verran, että nyt on löydetty 3-vaihe silmään liikkumisen suhteen. Vieläkin vikkelämpää, sujuvampaa ja taitavampaa on herran liikuskelu. Konttaaminenkin alkaa olla lähellä, kun ryömiessä jalat vuoron perään potkiutuu ja pylly nousee ylös eikä ryömiminen näytä enää alaraajahalvaantuneen raahautumiselta.
Uusi ystävä IMURI <3

Ja herneitä vedetään syvälle nenään joka asiasta. Sekä vaippojen vaihtoa on enää turha haaveillakaan tekevänsä vaipanvaihtoalustalla. Parhaillaan vaipanvaihtoon tarvitaan kaksi.

Juuso on ollut kova poika myös nukkumaan päikkäreitä. Parhaillaan se on vedellyt 2-4 tuntia. Johtuukohan kaiken uuden opettelusta ja sen rankkuudesta ja/tai kaikesta joulunajan hälinästä ja häsläyksestä? Mene ja tiedä.

No huh huh, tulipas sepustus.

Hyvää uutta vuotta vaan kaikille!
Myö tehtiin J:n kanssa uuden vuoden lupaus, että tänä vuonna kaikille ohitteleville huomautetaan asiasta kohteliaasti tai sitten vähemmän kohteliaasti. On koettu niin monta ohittelua tänä vuonna, että..

7 kommenttia:

  1. Kivalta vaikutti teidän joulu! Kivaa uuttavuotta myös sinne.
    P.s Arvasit aivan oikein siinä kommentissasi, mutta siitä aiheesta lisää hieman myöhemmin.. :)

    VastaaPoista
  2. Mie sain vuosi sitten tinasta ihan selvästi vauvan, josta lähti napanuora ja kappas kun neljä päivää myöhemmin tein plussatestin :) nyt tuo vauva köllii tuolla vaunuissaan :) olisi muuten kiva törmäillä, jos vaikka Ilomantsi mummoloihin joskus yhtaikaa satutaan!
    T. Niina ja Tyyne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kyllä hauska nähdä!! :) Aika harvoin me täältä käydään siellä, mutta joskus kumminkin. Täytyy kysellä sitten kun taas P-Karjalaan ollaan tulossa :)

      Poista
    2. Ilmoittelehan :) myö aika usein täällä ollaan ja myös helposti järjestettävissä tänne tulo. Ja toki meillä Joensuussakin saa käydä, veikkaan vaan että kun työ tänne päin tuutte, niin niitä kyläpaikkoja on varmasti useita ;)

      Poista