torstai 23. tammikuuta 2014

"Posket tehty puolukasta, tukka naavantappurasta"


Maanantai
Pakkaset. Nepä ne. Ite rakastan kauniita pakkaspäiviä, reippain mielin olen aina ulkoillut -30 asteessakin. Nooo, nyt on sitten tämä mini-ihminen ja sen iho-ongelmat. En tiiä nössöilenkö, mutta ollaan vietetty päivät sisällä tuota ihottumaa varoen.

Lauantaina käytiin kavereiden kanssa kodalla paistamassa makkaraa ja siinä on meidän viikon ulkoilut. Seuraavana päivänä posket sitten pelmahtivat näppylöitä täyteen ja jalkoihinkin uusia läisiä. Nyt on ehkä hieman taas iho rauhoittunut, mutta huomenna tämän mökkihöperöitymiseni vuoksi aion tällätä meille ulkovaatteet ja lähdetään käymään ulkona, edes vartin verran.

Koiraa tässä säälin eniten, kun mieskin tekee nyt töitä 8-16 ja on harjottelussa 16-22, niin ei pysty oikein minkäänlaista työnjakoakaan tekemään. Käytiin me Sissin kanssa yhtenä iltana 22:30 puolen tunnin lenkillä ja sieltä suoraan nukuttamaan Juusoa.

Onko muut luistaneet ulkoiluista pakkasten vuoksi?

Päivät ovat olleet aika ykstoikkoisia, kun kauppaankaan ei ole päässyt. Jääkaappi ja pakastin on tyhjennetty, enkä voi sanoa että siellä on vain valo, koska sekin on palanut. Huomenna J:llä on työpäivän jälkeen tentti eikä mene harjoitteluun, niin sekin tulee kotiin jo 19 maissa ja mie pääsen kauppaan! Jee! Tää on varmaan sitä arjen luksusta, kun nähdään enemmän kuin tunti vuorokaudessa.

Kuva: lekmer.fi
Kuva: lekmer.fi
Sorruin myös avaamaan Lekmerin sähköpostimainoksen ja 70% alennuksien lupaamana klikkasin sivuille. Siellä aletuotteita silmät kiiluen katseltuani maltoin itseni ja tilasin VAIN kuravaatteet Juusolle. Mielestäni aika edulliset kun ovat 13,93e/kpl, vaikka laadusta en osaa sanoa. Mutta ei 1-1,5veen leikit ole vielä kovin rajuja, että eiköhän pöksytkin sen kstä.

Tilasin kokoa 86, kun mietin että otanko 80 vai 86. Perustelin, että nuo 80 olis nyt keväällä sopivat, mutta Juuso ei silloin juuri vielä edes todenäköisesti kävele (kengillä ainakaan) joten kokoa 86 odottelee syksyn löllöjä, kun niistä osataan jo nauttia! Ja jos keväällä hirmuisesti haluttaa mudassa pyöriä, niin kai se onnistuu kokoa isommissakin (tosin täytyy siinä tapauksessa ostaa toppatöppösten ja nahka"nutukoiden" tilalle kumisaappaat). :)


Pihlaja Daily Defence -DD-voide
Kuva: ruohonjuuri.fi
Lauantaina varmaan viedään J harjoitteluun, niin päästään käymään kaupungillakin. Tarkoituksena olisi käydä tuttavan vinkistä etsimässä  Madaran pihlaja-voidetta. Se on luonnonkosmetiikka-perusvoide, mutta monet atoopikot ovat sen kehuneet, joten mielelläni kokeilisin sitä pojalle (ja itselle) ennen lääkkeellisiä rasvoja.

Nyt nukkumaan!
(Huomatkaa kellon aika - ei ole puoli viisi aamulla!! :)

11 kommenttia:

  1. Sheavoi on myöskin loistava atoopikolle ja täysin luonnontuote. Suosittelen kokeilemaan, mulla ja atoopikkomiehellä on purkki aktiivisessa käytössä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa pihlajavoiteessakin sheavoi on pohjana :) Täytyy jompaakumpaa koitaa löytää lauantaina kaupungilta. Olisin tilannut jo Ruohonjuuresta molempia, mutta olisi tullut 10euroa ekstraa maksettavaa kaikkine kuluineen, niin herätään sitten lauantaina viemään mies seitsemäksi harjotteluun ja sitten kaupungille :D

      Poista
  2. Oivoi noita poskia:(

    Adelella ja nicolla molemmilla on ollut koko ajan kuivat ihot, nyt Aden iho on suht ok, mut Nicon iho vaatii aamuin illoin rasvausta :( lievää atopiaa meillä.
    Mie suosittelen sheavoidettakin kokeilemaan, on toiminut meillä :)

    Toivottavasti saatte juuson ihon pian kuntoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie kun oon ennen kuvitellut, että atooppisuus on todella harvinaista, mutta tuntuu että joka toisella vastaatulijalla on jonkinasteinen atooppinen iho. Emme siis ole yksin! :)

      Onko teillä ihan ihottumaksi asti äityneet nuo kuivuudet?

      Seidillekin vastasin, että pihlajavoidekin on sheavoi-pohjainen, mutta toisena tulee kyllä tuo pelkkä sheavoi, jos Madara on kiven alla.:) Toivottavasti iho alkaisi paranemaan uusilla voiteilla ja jo tuo pakkanenkin malttaisi vähän hellittää, vaikka -5C olis aika bueno :D

      Poista
    2. Meille tuli läiskiä käsiin ja jalkoihin! Nyt ovat parantuneet :)
      Tuo sheavoi on kyllä ihan huippu sellaisenaankin <3

      Poista
  3. No voi että noita poskia :/ Toivottavasti löydätte jostain rasvasta apua!
    Täällä on myös jouduttu jättämään ulkoiluja väliin kovien pakkasten takia, mut onneksi tänään lauhtui ihan kunnolla ja pakkasta on vaan -10. Aamupäivällä pulkkailtiin takapihalla ja nyt neiti nukkuukin vaunuissa päikkäreitä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, teillä on siellä jo hyvät kelit! Täällä oli tänäänkin -18 C. Tympii.. :/

      Poista
  4. Onpas ilkeän näköinen iho! Meillä P:n posket on välillä punottaneet sisälläkin ulkoilun jälkeen jonkin verran, mutta on laantunut rasvailulla, bebanthen ja ihan perusvoide olleet käytössä. Päikkärit on nukuttu kovillakin pakkasilla vaunuissa siten, että ensin hyvin topattuna ulkona tunti, ja sitten vaunut sisälle, makuupussi ja haalari auki (ja mahdollisesti pipo pois, jos on tarpeeksi syvässä unessa), ja unta vielä tunnista kahteen. Päikkäreiltä herää hieman hikinen, mutta hyvin nukkunut neiti:)

    Ai niin, eka hammas bongattu eilen! Ja konttausasentoon kovasti noustaan, milloinkohan lähtee liikkeelle...

    Toivottavasti aJuuson iho tulee kuntoon!

    Terv. R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä pakkasillahan pieni punoitus poskissa ulkoilun jälkeen on aivan normaalia. :)

      Kätevää, jos P ei herää vaunujen sisälle tuomiseen :) Meillä olisi heti silmät auki, kun sisälle alkaisin vaunuja tuomaan. Tosin ei olla vieläkään nokkaamme ulos pistäneet, kun pakkaset huitelee edelleen samoissa lukemissa.

      Onnea hampista!! :) Sitten vain jäystämään kaikkea uudella hampaalla!

      Meilläkin edelleen Juuso treenailee konttausasentoa, se on tosin alkanut unohtua, kun on oppinut ryömimään aina vaan nopeammin ja nopeammin. Saattaa olla että meillä jää sittenkin se konttaaminen välistä. Tai sitten ei. Jokos P on alkanut kapuilemaan ylöspäin?

      Toivotaan, että iholle löytyisi apu!

      Poista
  5. Auuuts, näyttää kipeeltä!:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne onneks taida kipeät olla, kutittaa joskus kun rapsuttelee.

      Poista