maanantai 27. tammikuuta 2014

Juuso 2-1 atooppisuus


Ulos lähdössä
Juuso on nyt 9 kuukauden ikäinen vauveli :) Pientä räkätautia löytyy sen kunniaksi niin pojalta kuin äidiltäkin, valkosipulit on nyt Juusolla unikaverina.
--
Ihanaa, pakkaset hellittivät ainakin viikonlopuksi ja me päästiin vihdoin ulos!

Käytiin lauantaina kaupalla ja apteekissa vaunutellen ja sunnuntaina istutin naperon pulkkaan ja lähdettiin Tasausaltaalle päin juoksuttamaan Sissiä. Tietenkin osaan tehdä muutoksia kesken lenkin ja päätinkin että mennään pulkkailemaan metsäpolkua pitkin. Kiva välillä poiketa kunnolla metsään, kun rattailla ei pääse. Tosin 3cm lunta metsässäkään ei ollut ehkä se ihanteellisin pulkkailuolosuhde, mutta lapsi viihtyi ja pulkka luisti kuitenkin. Silti tuli melko kuuma! Ja Sissi-murunen etenkin viihtyi metsän tuoksuja haistellen.

Huomenna voisi lähteä ensimmäistä kertaa tänä talvena jäälle, jos vain sää sallii. Viime talvena en varmaan muualla ulkoillutkaan. Tosin nyt on uudet rannat tänä talvena tutkittavana. Siellä on kuulema niin vähän luntakin, että voisi jopa vaunuilla mennä. Saisipahan Juuso nukahtaa päiväunille ja olisi samalla tuulensuojassa.

Iho on Juusolla nyt paremmassa kunnossa. En tiedä johtuuko se pääasiallisesti pakkasten lauhtumisesta vai apteekista ostamani paksun Ceridal-geelin ansiosta. Anyway, hyvä että on paranemaan päin.

Launtaina ei lähdetty kuitenkaan kaupungille. Keksin että soitan Emotioniin ja kysyn, onko niillä sitä voidetta siellä. Ja en olisi raaskinut riipiä tuota pikkumiestäkään sängystä kuudelta kesken parhaimpien unien. Soittelin lauantaina Emotioniin, mutteivät vastanneet. Sitten päädyin tilaamaan netistä Madaran pihlajavoiteen. Sekä Weledan Baby Calendula vedetöntä ulkoiluvoidetta. Sekä tervavoidetta. Sekä.. en enempää :D Tuo tervavoide kehuttiin psoriaatikoille ja atoopikoille hyvin sopivaksi ja uskonkin sen, kun käytin samaa tuotetta kesähevoselleni jolla oli kesäihottuma. Harjan paikka oli vereslihalla, harjaa ei ollenkaan. Ja kesän lopuksi kun hevonen palautettiin omistajalleen, sillä oli 10 cm:n harja <3


Tulppaanit tuo kevään

Naapuruston äiti-ihminen K tuli meille perjantaina 7kk:n ikäisen tyttärensä kanssa. Mie ehdin just vetästä vaatteet päälle, kun he kurvasivat pihaan perhekerhon jälkeen. Juuso oli vielä nukkumassa, mutta johan se joutikin heräämään. (Tässä huomaa nää päivärytmi-erot tyypillisen lapsiperheen kanssa.)

Lapset olivat kiinnostuineita toisistaan ja olivat motorisessa kehityksessä aika samalla tasolla.  Tosin tyttönen jo nousi seisomaan kaikkea vasten. Osasivat jo myös riidellä leluista! :D Brion koiran häntä on vaan niin hyvä, että sille ei löytynyt korvaajaa. Ipanoilla luisti juttu hyvin, kuten meillä äideilläkin. Typykkä vetäisi jopa pienet nokoset äitinsä sylissä meidän sohvalla.

 Sain tulppaaneita tuomisiksi, aivan ihania. Kohta se on kevät!!

J on tosiaan painanut aivan hullua päivää. Arkisin töissä sen 8-16 ja harjottelussa 16-21:30. Tänä viikonloppuna harjoittelussa tehnyt tuplavuoroa. Tosin henkilökunta on sen verran säälinyt, että viikonloppuna pääsi kahdeksan maita jo kotiin.


Herra Velmu

Juuso on kuin hangon keksi, kun iskä tulee kotiin. Miulle on kärttyilty aina pari viimeistä tuntia ja mitenkään ei meinaa olla hyvä. Sitten isi tulee ja *tsädääm* Naantalin aurinko paistaa :) Ensimmäisenä iskä kaappaa Juuson syliin ja sen tunnin verran, mitä Juusolla on nukkumaanmeno-aikaan, Juuso onkin pääasiallisesti J:n sylissä haliteltavana, leikitettävänä ja lauleskelemassa. Välillä meinaa ihan kyyneleet kohota silmiin, kun katsoo niitä kahta rakasta miestä yhdessä <3

Perjantaina J oli unohtanut lompakon kotiin ja kävi sen aamulla hakemassa työkeikalle mennessään, juuri kun Juuso oli herännyt. Juuso oli niin onnellinen, kun isi tuli ovesta, mutta voi mikä itku ja parku syntyikään, kun iskä meni samantien pois. :(

Juuso on muutenkin alkanut vahtimaan, missäpäin me kotonakin ollaan. Enää en pääse vessaan rauhassa, kun oven takana ollaan jo huutelemassa. Ja tänäänkin, vaikka miulle oli kiukuteltu ilta ja ukkeli istui isin sylissä, tullessani kaupasta hymy levisi Juuson kasvoille. Menin keittiöön laittamaan ostoksia jääkaappiin, niin parkuhan siitäkin syntyi. Juuso myös on alkanut vierastamaan jonkin verran, etenkin miehiä. Naisten kanssa poika tulee juttuun hyvinkin pian, velmuilee vaan.
 
Lopuksi vielä kuvapläjäys, kun otin puhelimestakin tammikuiset kuvat:
 
Kai muillakin on tällaisia kuvia puolet
kamerasta?




Kummitädin opettama temppu:
(molempien) silmän iskeminen



Juuso sai Talk Muruja. "Mitää?!"


"Hmmm.... Nam nam nam."




On ollut noista kotiäiti-lookeista keskustelua blogeissa.
Tässä minun versioni ;)
(Kannatti mennä kostealla tukalla nukkumaan!!)

Aamupuuhailuja


Niissä pystyy nukkumaankin
Matkarattaat todettu hyviksi

Kotailemasta kotiin
^-- Juuso paistaa iskälle makkaraa

Tämä keksittiin jokunen viikko sitten

4 kommenttia:

  1. Ihana juuso! Ihana tuo sun kotiäitilook! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kotona ei tarttee olla missin näkönen :D Mutta en tiiä tartteisko olla niiiiiiin kaukana siitä? :D

      Poista
  2. No on se sullakkii kotiäitilook;D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, tuosta pahemmaks ei voi juuri pistää! :D

      Poista