tiistai 13. elokuuta 2013

A-a-auuu!

n. 2,5kk Juuso-ukkeli

Juuso on kyllä aivan rakkauspakkaus!
Se on nyt viime päivinä vaan höpöttänyt ja hymyillyt lähes taukoamatta. Tänäänkin, kun ajettiin agilityhallille 15km, melkein koko ajan kuului takapenkiltä jokellus <3 Ja hienosti taas ukkeli jaksoi äidin ja koiran harrastusten ajan olla reipas poika. Treenien jälkeen sitten iskikin nälkä ja imetin takakontissa :D 

Ja illan oonkin imettänyt niin paljon kun vain ukkeli suostuu syömään, koska ilmeisesti rintaliivit tai jokin on tukinnut maitotiehyet toisesta tissistä. AUU! :( Koitin pumppailla, mutta en herunut siitä tissistä, joten pumppasin terveen ja syötän vain kipeestä. Oon pitänyt mikrossa lämmitettyä geelipussia, mutta ei auta. Pitäs varmaan mennä kuumaan suihkuun, nyt kun Juusokin on yöunilla. Ei tää oo tosin eka kerta, kun on näin käynyt. Onneks ei kuitenkaan usein eikä oo (vielä) kehittynyt rintatulehdukseksi.

Keskiviikkona mennään käymään miun työpaikalla moikkaamassa entisiä työkavereita. (Tai eihän se enää ole miun työpaikkakaan, kun en ole vakituinen.) Muutama läheisin on kesän aikana käynyt meitä moikkaamassakin, mutta on kiva myös nähdä muitakin. Edellinen työpaikkani oli siis aivan paras ja siellä on aivan paras yhteishenki eikä pomokaan ole tavoittamattomissa, vaan ihan tavallinen ihminen jonka kanssa voi heittää vitsiä. 

Tänään siellä on ollut toimintakauden suunnittelupäivä ja ihan pieni haikeus on iskenyt, kun olisi kiva  olla töissä suunnittelemassa uutta kautta ja laittamassa ryhmää, MUTTA miulla on miun ihana pieni poikavauva, jolle on parasta olla äidin ja isän hoidossa (enemmän kuin se 9kk). Mie ehdin kyllä  vielä monta vuotta töitä tekemään, mutta Juuso on pieni vain hetken ja haluan siitä ajasta ottaa kaiken irti.

Toukokuu -13
Elokuussa aina on uuden alun viehätystä. Koulut alkavat, monet aloittavat harrastuksia ja miun mielestä se on kesän loppu. Sitä selailee vaatekatalogeja, joissa mallit kulkevat neuleissa ja nahkasaappaissa. Vilja kypsyy. Metsästyskausi (ja koirien virallinen irtipitoaika) alkaa.
Pimeä tulee aina vain aikaisemmin ja aikaisemmin. Itse odotan, että tulisi kansalaisopiston esite, olisiko siellä jtn mukavaa harrastusta miulle ja Juusolle yhdessä.

Lähikunnissa olisi tarjolla vauvauintia ja vauva-lattareita, neuvolan seinällä taisi olla joku ns. ilmaisuryhmäkin. Olisi hirmuisen kokeilla, millaisia tällaiset pikkuvauvoille suunnatut jutut ovat, mutta ovat niin törkeän kalliita etten kyllä niin paljoa suostu maksamaan. Neuvolatätikin sanoi, että lapsilla ja lemmikeillä on hyvä rahastaa.

Taitaa meidän Juuson harrastusskaalaan lähitulevaisuudessa kuulua tekonurmella pyöriminen ja herkkupalojen etsiminen koirien kanssa kilpaa agilityhallissa. Voihan se vaikka ryömiä sitten niitä putkia? (Kunhan vaan meneekin sitten läpi, ettei miun tarvihe mennä perässä) ;D Ensi kesänä se voi kyköttää miun kanssa traktorin renkaissa etanoiden kera rauniotreeneissä. ;) 

Kyllähän me kotona lauleskellaan ja tanssahdellaan, käydään vaunuttelemassa ja tosiaan agilityssä Juuso on usein mukana, kun isi J on töissä ja vaihtoehtona on joko jättää treenit välistä tai ottaa lapsi mukaan. Sitten vähän isompanahan voidaan käydä avoimessa päiväkodissa tai esim. seurakunnan kerhoissa.
Mitä muut mammat harrastaa vauvojensa kanssa tai haluaisitte harrastaa?

3 kommenttia:

  1. Kuullostaa kivuliaalta toi tiehyiden tukkeutuminen, toivottavasti ei osu omalle kohdalle... :( Onko maito kuitenkin riittänyt hyvin? Mulla alkaa nyt olla välillä iltaisin sellainen olo, että tuleeko sitä maitoa tarpeeksi, vaikka yritän päivän aikana muistaa juoda paljon ja syödä hyvin. No, ensi viikolla neuvolassa näkee sitten, miten paino on noussut...

    Me ilmoittauduttiin kansalaisopiston vauvajumppaan, ja meinataan vielä ilmoittautua vauvauintiin syksyksi. Sitten on vielä tietty agility, ja tosiaan juoksemasa ja pyöräilemässä käydään koko perhe yhdessä. Kotona myös jumppaillaan ja lauletaan paljon, Pihla tykkää tosi paljon kun sille laulaa. Hiljenee ja rauhoittuu aina selvästi, kun otan tytön syliin ja lauleskelen. Mies onkin ihmetellyt, että mistä mä muistan niin paljon lastenlauluja. No, olin itse jo lapsena tykästynyt laulamiseen, ja jostain selkärangasta ne sävelet ja sanat muistuu vaan mieleen :)

    Ihanaa alkavaa syksyä teille!

    Terv. R & P tänään 4kk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maito on kyllä riittänyt, vaikka imetyksen jälkeen ne löpsähtävätkin ihan lörpyköiksi :D Välillä mietin että riittääkö maito, kun Juuso nyhti tissiä ja halusi syödä useasti, mutta taisi vaan olla maidon tilausta kun nyt pikkuherra puklailee, kun on niin ylitäynnä.

      Jos tulee tiehyet tukkeutuu, niin runsas imettäminen (leukapuoli kipeään alueen suuntaan) ja kaalinlehdet ovat ihan must! ;) Mutta toivottavasti vältyt moiselta kiusalta. Ite pelkäsin hirveästi rintatulehdusta kylmän vaikutuksesta, etten meinannut uskaltautua edes uimaan tänä kesänä, mutta onneks kokeilin ja oon muutaman kerran päässytkin pulahtamaan järveen :)

      Meinaatko täysimettää siihen 6 kuukauteen asti (jos kasvu on ollut hyvä) vai ajattelitko alkaa syöttämään kiinteitä aiemmin?

      Täällä Kansalaisopistolla oli ainoastaan tarjolla muskari vauvoille. Mutta se olisi kaupungissa, eli tarviis aina auton ja talvella ei miehellä ole muita töihin kulku mahdollisuuksia, niin en taida viitsiä maksaa 50-60 euroa siitä että pääsen silloin tällöin.

      Poista
  2. Haluan imettää niin pitkään kuin mahdollista, siis muun ruoan lisänä sinne n. 1 v. asti. Me aloiteltiin tällä viikolla soseiden maistelu, ihan lusikallinen pari kerrallaan. Hyvin on maistunut, mutta mahaa on vähän välillä kivistänyt, ja kakan koostumus on muuttunut ryynimäisemmäksi. Halusin aloittaa kiinteiden maistelun nyt, kun olen lukenut, että myöhäinen kiinteiden aloitus korreloi allergioiden kanssa. Mutta sinne 6kk asti rintamaito on se pääasiallinen ravinto, muu on totuttelua ja maistelua.

    VastaaPoista