torstai 4. huhtikuuta 2013

Neuvola 36+3

Nyt tulee tylsää tekstiä.

Tänään siis oli aamulla neuvola ja voi hyvä päivä, miten oli vaikea aamulla nousta sängystä. Parina muunakin aamuna on tuntunut, että voisin nukkua maailman tappiin asti, mutta aamulla on kyllä noustava pissittämään koira. Ja viime yönä Sissi sitten herätti kahdesti oksennusyrityksillä (joista toisella onnistui), kun se edellisenä päivänä syödä mussutti keppejä saaressa.


Neuvolassa ensin puhuttiin siitä kuinka minnuu on kutittanut mahasta aivan hillittömästi ja toisinaan myös jaloista sekä on ollut päänsärkyjä, joten mielenrauhan vuoksi (ettei olisi raskaushepatoosi) menen maanantaina verikokeisiin (ja samalla vien streptokokkinäytteenkin, kun sellainenkin rutiini on nykyisin).

Nyt myös muutamina viimepäivinä on alkanut taas vasen lonkka vihoitella kävellessä, eli taitaa se iskias taas tulla loppuajan iloksi. Mutta ei kuulema ihmekään enää tässä vaiheessa.

Painoa oli tullut 250g/vko, verenpaine 103/78 ja miun Hb oli noussut 125! Ei varmaan koskaan oo ollut noin korkea (raskauden aikaan ei olekaan). Sf-mitta oli 35,5 cm eli ihan tarkalleen se sitä yläkäyrää nyt myötäilee.
Pikkutyypin syke oli 150 ja kovin se siellä heilui ja touhusi. Raivotarjonnassa on edelleen ja neuvolatädin mielestä se on hieman alkanut laskeutuakin.

Samalla myös puhuttiin meidän muutosta ja siitä, että jos on mahdollista (ja on) niin käyn äitiysneuvolapuolen loppuun keskustan neuvolassa enkä Taipalsaarella. Ja miulle käy paremmin kuin hyvin, koska joka tapauksessa joutuisin ajelemaan bussilla suuntaan tai toiseen ja kiva käydä sitten edes tutulla terkkarilla.

Ja muutossa neuvolatäti käski miun vain osoitella, mihin mikäkin laitetaan :D Eli ei paljon kantelemisia :P

Kuva: Biltema

 J kävi ostamassa muuten Biltemasta vauvan ammeen (miusta tylsä valkoinen, mutta J sanoi tykkäävänsä siitä niin olkoon ;) ), eli nyt sekin on hommattu. Samalla se osti nokkakärrit muuttoa varten ja muovilaatikoita, että pakkailun voi aloittaa. Ne laatikot vaan haisee niin pahalle, että mie en halua mitään (ainakaan tekstiilejä) niihin kahdeksi viikoksi laittaa oottamaan, ettei muovin haju tartu.

Mutta voi että mie ootan muuttoa ja sitä että pääsis laittamaan uutta kotia kuntoon ja vauvaa varten. Hirveesti ois ihania sisustusideoitakin, kun mutta ne nyt jää käyttämättä köyhän budjetin vuoksi.

Hulluna himoitsen toiseen makuuhuoneeseen levitettävää sohvasänkyä, joka ois nyt huhtikuun ajan tarjouksessa 199,- patjoineen (norm. 525,-) mutta mistäs mie ne rahat kaivan tähän hätään..? Se ois hyvä vieraspediksi meidän pumpattavan "barbaran" sijaan tai jos toisen tarvitsee saada nukkumarauha vauvan itkulta tai jotain.
Kuva: Asko.fi

Lisäksi sinne sopisi niin ihanasti kaikkea talonpoikais-tyylistä, vanhaa. Ja sitten kukkia voin istutella ja kenties pienen kasvimaankin. Unelmia, unelmia... Saa nähdä toteutuuko mikään.

Mutta näihin tunnelmiin tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti