maanantai 1. heinäkuuta 2013

Huh hellettä!

Olipas melkoisen lämpimät kelit. Juuso hengaili vaippaseltaan ja itsekin niin vähissä vaatteissa kun vain ilkesi paikasta riippuen. Välillä tuuleteltiin alapäätä ettei haudu. Koitin pitää myös erityisesti huolta että Juuso syö tarpeeksi ettei iske nestehukka.
Ja oli ilmeisesti tuottanut tulostakin, kun yhdeksässä päivässä Juusolla oli paino noussut himppua vaille 500g! :-o Pituuttakin oli jo 59cm. Rota-rokotteen sai poju myös, ens kerralla on myös pistettäviä rokotteita. Onneks J on silloin mukana! Voi olla että äiskästä ei oo pitämään lasta pistelyn aikaan :P
Kotona ollaan alettu käyttää kestovaippoja, vaikka kertakäyttöiset ovatkin mukavan käteviä. Niitä käytetään öisin ja reissussa (ja reissun päällä ollaan oltu taas paljon!). Ei vielä sellaista luottoa löydy noista kestovaipoista että yöksi sellaisen tumppaisi. Melkein kaikki kestot ollaan saatu J:n siskolta ja meidän muksu on hieman eri mallinen, joten hyvin istuvien  vaippojen kanssa on vielä etittelyä.
Käytiin viikonloppuna veljen ja puoliskonsa luona Kouvolassa. Sunnuntaina käytiin myös kauppakeskus  Veturissa shoppailemassa sillä aikaa, kun veljen puolisko oli työkeikalla. Juuso nukkui ja se lähti poikien mukaan, joten mie sain omaa aikaa! <3 <3
Yksi tavoitteeni oli löytää hyvät farkut mammafarkkujen tilalle. Ne kyllä sopivat kivasti edelleen, mutta täytyy olla jumiutumatta mamma-tyyliin.  :D Edelliset normifarkutkin ovat kaikki puhkikuluneita. Espritistä löytyikin heti miun vartalomallille sopivat bootcutit, joissa ei myöskään työmiehen hymy vilka ;)
Toinen projekti oli käydä mittauttamassa tän hetkinen rintaliivikoko ja ostaa tukevammat imetysliivit. Meritta Brassa mittailtiin, mutta sieltä ei löytynyt miun kokoa kuin tylsät valkoiset. Change Lingeriessä sattui olemaan kaikki liivit -50% ja vaikka sielläkään ei ollut kuin yksi malli, niin se miellytti silmää enemmän. Mukaan lähti siis kokoa 75I!! Järkyttävää! :D Aikamoiset meijerit.
Lasten liikkeisiin en edes ehtinyt, mutta ehkä parempi niin. Miehelle ostin kihlapäivä-lahjan (kyllä, juhlistamme kihlapäiviä) sekä vähän askartelutarvikkeita.
Juuson erityiskyky on tehdä erilaisia sylkikuplia. Niitä voi olla paljon tai sitten vain yksi iso. Taitava poika!! ;D
Taistelu myös käsien ja peukalon lussuttamisesta on koventunut. Se kun ei aina ole nälkää. Onko kenelläkään kokemusta ja hyviä ideoita, kun tuttikaan ei ukkelille kelpaa...?
Juuso on alkanut myös heilumaan sen verran pötkötellessään, että täytyy varmaan siirtää kohta patja pinniksessä alas ja laittaa pinniksen suojukset, kun yksi aamu sieltä käsi törötti. Täytyy myös silmä kovana vahtia ettei ukkeli pääse putoamaan mistään.
Tämä äiti myös ottaa omaa aikaa tänään lähtemällä koiran kanssa vihdoin agilityyn pitkän tauon jälkeen.
19.päivä lähden myös Rakuunarockiin katsomaan Korpiklaania. J on töissä, mutta kummitäti tulee hoitamaan Juusoa.

3 kommenttia:

  1. Moikka! En olekaan pitkään aikaan kerennyt kommenttia jättämään, vaikka edelleen blogiasi seuraankin:)

    Meidän neiti sai kesäkuun alussa nimekseen PIHLA ILONA. Kovasti on tytteli kasvanut ja kehittynyt, jokeltelee ja hymyilee paljon ja tykkää hengailla leikkimatolla roikkuvia leluja ihmettelemässä. Pihla oleskelee myös usein nyrkkiään, se tuntuu tuovan turvaa. Tuttia huolii vain harvoin, mutta taistelu jatkuu:)

    Meillä on myös kahden viikon kuluttua 3 kk neuvola ja rokotukset, saas nähdä millainen huuto nousee:D Niin ja agilityä jatkoin jo heti kun Pihla oli kuukauden vanha, sai hengailla sen aikaa isän kanssa kotona.

    Jatka vaan päivittämistä, kiva lueskella toisen vauvaperheen arjesta.

    T: R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran jo aloin vastaamaan kommenttiisi ja sitten ennenkuin ehdin julkaista, menin painamaan jotain nappia ja sittenpä kaikki hävis. Nyt vasta sain aikaseks taas :D

      Ihana teidän neiteen nimi! Ilona on ollut yks miun tytön nimivaihtoehdoista jo pitkään ja luonnonläheiset nimet ovat ihania.

      Nyrkki on edelleen täälläkin kova sana ja sitten kävi mielessä, että joko alkaisi hammasta sieltä nousta ja ikeniä kutittaa vai mikä lie. Juuso kun saattaa lussuttaa sitä nyrkkiä juuri syömisen jälkeen sylissäkin.. Kaivelinkin tuon äitiyspakkauksen purulelun esiin, jos huomenna kokeilis mitä ukkeli siitä tuumaa. :)

      Meillä alkoi agilityssä vuoden alussa sellainen typerä juttu, että treenikaudet on jaettu 3kk:n jaksoihin. Eli maksat kolmesta kuukaudesta kerrallaan, ja jos esim. juoksut sattuu jollekin kuukaudelle ja ei saa treenata, niin ei saa mitään maksuhyvitystä. Eli mie pidin sitten huhti-touko-kesäkuun taukoa.
      Ennen joka kuukaudesta maksettiin erikseen, niin oli kätevä. Miekin oisin ollut valmis palaamaan agility-kentille jo kesäkuussa. Tosin ryllättiin paljon Pohjois-Karjalassa kesäkuussa, että ehkä hukkaan ois mennyt nekin rahat.

      Nyt ollaan käyty kahdesti (tänään Juuso oli mukana hallilla, kun J oli töissä) ja kyllä mie nautin!! :)

      Poista
  2. Pihlakin imeskelee käsiään jatkuvasti, kaipa se on vaan sitä kun kaikki pitää panna sinne suuhun, tiedä häntä. Ei kuitenkaan itkeskele tai valita, niin että en usko et kyseessä on hampaiden tulo. Neiti on muutenkin aika perus tyytyväinen tapaus, itkee aika vähän ja hymyilee ja jokeltelee paljon.

    Pakko vielä sanoa, että tuo leikkimatto on meillä ollut aivan loistava hankinta. Ostettiin huuto.netistä käytettynä 15€ ja se on kova hitti:) Pihla viihtyy siinä helposti 15-20 minuuttia ihan itsekseenkin, niin että äiti kerkeää peseytyä ja pukeutua, tai vaikka laittamaan ruokaa:) Aivan mahtava keksintö.

    Miten teillä nukutaan yöt? Pihla nukahtaa yleensä puolilta öin ja heräilee kuuden tai seitsemän aikaan, syö, ja nukkuu vielä 2-4 tuntia. Sitten ollaan aina pari tuntia hereillä nukutaan tunti tai kaksi ja taas hereillä pari tuntia. Hyvin siis saa itsekin unta, kun jopa 6h saa nukkua yöllä putkeen:)

    Meillä agility on jaettu vuodessa kolmeen kauteen: syksy/talvi, talvi/kevät ja kesä. Yksi kausi maksetaan kerrallaan. Lisäksi edellisen kauden aikana on suoritettava vähintään 10h talkoita, jotta harkkapaikka irtoaa. Mulla meni loppuraskauden/synnytyksen kanssa tuo kauden vaihto sopivasti niin, että jäi vaan yhdet treenit keväällä pois ennen kuukauden mittaista treenitaukoa, jonka aikana oli muutto talvihallista kesäkentälle. Kyllä on Olli kiva treenata ulkona auringonpaisteessa, ja samalla saa vähän omaa aikaa poissa kotoa:) Tekee välillä ihan hyvää olla hetki pois vauvan luota, sitten on kohta jo ikävä takaisin.

    Nyt pitää rientää liene rakkaan luokse, alkaa olla päiväuniaika käsillä:) Aurinkoisia kesäpäiviä teille!

    T:R ja P :)

    VastaaPoista