maanantai 15. heinäkuuta 2013

Liikkumaan, liikkumaan!

Ja taas on aika hujahtanut kuin siivillä. En enää edes osaa sanoa, kuinka vanha Juuso on viikoissa. Kuukausissa sentään n. 2,5 kk :)

Juusosta on tullut varsinainen seurustelija-mies. Jos vaan ei ole ilmaa mahassa, järkyttävä nälkä tai litimärkä vaippa, niin hymyjä irtoaa ja kovasti jutellaan äännähdyksin. Melkein voisin kutsua kujertamiseksi, kun ukkeli tekee sen niin vienosti <3 Ja sylkeä erittyy upeasti :D

Välillä iskee kyllä huono omatunto, kun jätän lapsen yksinään häärimään esim. leikkimatolle, kun voisi/pitäisi/lapsen kannalta olisi kiva seurustella Juuson kanssa. Mutta millon mie kotitöitä sitten tekisin?  Juuson päikkärit kun eivät vieläkään ole kovin hääppöisiä (vaikkakin meillä on nykyisin suht selvä rytmi ja ne päikkäritkin on yleensä väh. se 30 min! Jipii!).

 Onneks sentään ukkeli viihtyy aika hyvin siellä leikkimatolla. Peilistä se on löytänyt itselleen tasoistaan seuraa, sille voi jutella ja yhdessä voi itkeäkin. Oppiipahan yhdistämään ilmeet ja mielentilat :P
Manduca kantoreppu NewStyle Brown
http://www.ozbaby.fi/

Meninpähän muuten tilaamaan meille Manducan eli kantorepun, kun en ole saanut aikaiseksi liinailla ja opetella niitä. Manduca on miun tietääkseni ergonomisin kantoreppu vauvalle/lapselle, mitä on markkinoilla. Siinä lapsi on sammakkoasennossa eikä jalat roiku suorana, kuten useimmissa kantorepuissa. Ja sama reppu käy n. 3,5 kiloisesta n. 5-vuotiaaksi (jos on tarvetta niin vanhaa kantaa.)
Olisin halunnut oliivinvihreän (yllättävä värivalinta miulta..), mutta sitä ei ollut niissä nettikaupoissa mistä Manducan sai vähän halvemmalla. Niiinpä meille kotiutui ruskea OzBabystä. (Olipahan muuten mahtavan nopea palvelu, tuli ihan parissa päivässä.)

Pari kertaa ollaan lyhyitä aikoja kokeiltu ja juuri silloin Juuso on ollut väsynyt ja kiukkuinen, mutta liikkeessä ihan tyytyväinen. Kovasti nuo polut tuolla metsässä polttelee, minne ei vaunuilla pääse! En ole niitä edes kertaakaan päässyt tutkimaan täällä asuessani. Sais koirakin hörsytä irti.

Vaunuista puheen ollen... Vinkki kaikille vaunuja käytettyinä ostaville - koeajakaa nekin! Mie ku ostin nuo Herqulesit käytettyinä, katoin että on haluamamme ominaisuudet, näyttää kivalta ja ovat siistit ja tein kaupat. Ne viettävät nimittäin oikealle, niin että parinkymmenen metrin välein on korjattava kulkusuuntaa. Asfaltilla ajaessa raivostuttavaa, maastossa ei niinkään väliä kun siellä joutuu joka tapauksessa korjaamaan suuntaa vähän väliä. Muuten vaunut on jees. Tavarakori alhaalla on hieman hankala, koska sinne on hankala laittaa mitään kun vaunukopan ja korin yläreunan väli on pieni. Monesti ollaan myös miehen kanssa mietitty, että olisipa hankittu sellaiset vaunut, mihin saisi myös turvakaukalon napsaistua, kun ollaan raahattu kaksissa tuumin kaukaloa ympäri kaupunkia.

On muuten paino noussut samoihin lukemiin kuin ennen raskautta.. :( Masentavaa, mutta mitä voi odottaakaan kun on koko kesän syönyt vain grilliruokaa ja jäätelöä? Ei siihen imetyskään tepsi :D Tai jos tepsii, niin mitähän tapahtuisi kun lopettaisi imetyksen? Tulisi varmaan ihan heittämällä +10kg! :D

Jostain täytyisi löytää sellainen huippumotivaatio ja ISO potku persuksille. Ostin tänään suklaalevyn ja KG-lehden, niinhän se toimii? ;)

Tiedättekö mitä? Mie vähän jo odotan syksyä. En tiiä miksi ihmeessä, olen aina nauttinut kesistä ja varsinkin kun nyt on ollut niin mahtavat säät! Mutta ei pidä hätäillä, tulee se sieltä nopeammin kuin arvaakaan.

11 kommenttia:

  1. Moro! oon lueskellu teijän vauvaelämästä ja nyt sain aikaseks heittää kommentin. Eli tuosta kaukalon raahaamisesta. ostakaa ne rattaat joihin saatte sen kaukalon kiinni. ovat ihan näppärät cityajoihin...hiekkatiellähän ne on aivan mitääntekemättömät. Itelle ostin joskus Emman rattaat ja hyvin se gracon kaukalo siinäki pysyy.
    Ja Juuson kasvettua ovat myöhemminki hyvät siellä shoppailureissuilla ja menevät suht pieneen tilaan.
    hyviä jatkoja koko perheelle <3 terkuin Marjo T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, onhan täällä lisää tuttujakin lueskelemassa ;) Kiva :)

      Oon nyt saanut niin paljon suosituksia, että kai ne pitää hommata kunhan rahankulutus-prioriteetti listan numero 1 eli uusi sänky on hoidettu alta pois. Se on kumma miten sängyistä ja pehmeistä patjoista pyydetään niin saakelin paljon..! *huoh* :D

      Mutta terkkuja teillekin! Jos taas jossain mutkassa nähtäisiin! :)

      Poista
  2. Ai niin, pakko vielä mainita, että me tosiaan hommattiin isojen vaunujen rinnalle kätevät pieneen tilaan menevät matkarattaat, joihin saa meidän turvakaukalon napsaistua kiinni, ja on ihan huippukätevä systeemi kyllä! Suosittelen. Matkarattast haluaa kumminkin hommata jossakin vaiheessa kun lapsi kasvaa, joten kannattaa hyödyntää niiden kätevyys jo kaukaloaikana. Meillä tosiaan matkarattast on jatkuvasti auton takakontissa, kotona käytetään isoja rattaita ja reissussa noita matkarattaita. Huippukeksintö!

    T:R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy katsoa, riittäskö ens kuun taloudellinen tilanne sen verran myöten, että sais ne rattaat ostettua. Paljonko sellaset suurinpiirtein maksaa? Kun ne ois ihan hirveen kätevät!

      Poista
  3. Moikka! Kuten edellisestä kommentistani ehkä huoma, kirjoitin pitkän juun ennen sitä, mutt se hävisi jonnekin nettiavaruuteen...

    Kiva on aina lukea teidän vuvaperhearjen kuulumisia :) Meillä Pihla myös juttelee ja jokeltelee paljon, ja edelleen viihtyy hyvin itsekseen leikkimatolla. Ensin podin myöski huonoa omaatuntoa, jos jätin tytö yksin leikkimatolle kujertelemaan, mutta alan päästä siitä nyt yli. Lapsi ei siitä vahingoitu, ja itse asiassa on hyvä, jos oppii viihtymän lyhyitä aikoja myös itsekseen. MOni tuttu on kertonut, miten toivoisi, että oma lapsi viihtyisi joskus edes muutaman minuutin muualla kuin sylissä, joten pitää olla vaan kiitollinen siitä, että meillä niin on :) Nytkin tässä kirjoittelen, ja Pihla kujertelee itsekseen leikkimatolla, ja vaikuttaa kovin tyytyväiseltä. Tietysti lapsen kanssa on myös seurusteltava, mutta ne on sitten eri hetkiä.

    Kantoliinasta sen verran, että ne sidonnat on oikeasti tosi helppoja, kun ne vaan oppii. Muutaman kerran treenaa, ja se on siinä. Pihla on viihtynyt hyvin liinan sisässä sammakkoasennossa, ja erityisesti mökillä saressa se on ollut kätevä, kun siellä kallioilla ei oikein voi vaunuja lykätä. Nyt juuri ajattelin, että on aika opetella sitomaan lapsi liinaan jalat ulkona, kun kolmen kuukauden iässä saa jo niin kanniskella. Siitä vaan kokeilemaan!

    Meillä oli eilen 3kk neuvola, ja siellä oltiinkin siten erittäin verisesti loukkaantunutta neitiä, kun pisteltiin rokotuksia. Iltapäivällä tytteli oli vähän känkkäränkkä, joten annoin nestemäistä panadolia, ja päikkäreitten jälkeen oli taas kaikki onneksi hyvin, eikä kuumettakaan noussut, vaikka olin sitä pelännyt. Hyvin kasvaa ja kehittyy neiti, kaikki oli hienosti.

    Me hommattiin tuossa muutama viikko takaperin käytettynä chariot cougar kärry, jonka saa pyörän perään, ja oli yllä aivan loistohankinta! Ostettiin siihen myös sellainen infant sling -vauvaistuin, on vähän niinkuin riippumato, jossa Pihla viihtyy tosi hyvin. Ollaan nyt kolme kertaa käyty porukalla pyöräilemässä sellainen 10-15km lenkki, ja hauskaa on ollut. Tosiin mitään vauhdin hurmaa siinä ei saa aikaiseksi, sillä vaikka kärryssä on jousitus ja isot pyörät, niin kuopat yms. töyssyt on otettava tietysti tosi hitaasti, ja muutenkin ajettava varoen.

    Ollaan myös jälkitarkastuksesta lähtien juostu vaunujen kanssa ehkä n.3 kertaa viiosa sellaisia 6-8km lenkkejä yhdessä, ja paino on pysynyt hyvin aisoissa, jopa pudonnut parin kilon verran. Toki oon kyllä syönyt kesäherkkujakin ihan hyvin, niin että varmaan putoais enemmänkin, jos ne jättäisi vähemmälle. No, syyskuussa olisi häät, niin siellä olisi kiva näyttää hyvältä :) Oon myös tehnyt kyykkyjä vauva sylissä, ja vähän vatsoja kotona muutamina päivinä viikossa. Ei mene aikaa kuin 5min päivässä, mutta kuukauden sisällä näkyy jo tuloksia. Ei muuta kuin tsemppi päälle, kun ottaa vaikka pitkän vaunulenkin kerran päivässä tavaksi, niin se on jo paljon. Kyllä sä pystyt :)

    Me suunnataan loppuviikosta muutamaksi päiväksi fillarireissulle Ahvenanmaalle, toivottavasti kelit suosii. Pihlan ensimmäinen lomamatka! Mukavaa kesänjatkoa teille!

    T:R&P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että kun kuulostat niin reippaalta - pyöräilyä, juoksua, kotivauvajumppaa.. :)

      Oon miekin inasen saanut motivaatiota Endomondo-sovelluksesta, joka näyttää lenkin keston, pituuden ja - mikä tärkeintä - kalorin kulutuksen :)Kun sais jätettyä vielä ne herkut pois! Ymmärrän nyt, miten esim. tupakoinnin lopettaminen voi olla niin vaikeaa, kun on karkista vierottuminenkin. Tai enemmänkin suklaasta... :P

      Ihanaa, työ meette naimisiin!! :) <3 Miullekin on nyt iskenyt hääkuume, kun nyt on vauvakuume tyydytetty. Hämmentävää, kun aina pitää kuumeilla jotakin. Ollaan oltu jo kolme vuotta kihloissakin ja mieheltä oon nyt alkanut kyselemään "millos mennään naimisiin, mentäskö ens kesänä"-juttuja, mutta ei se vaan innostu. Eikä se ymmärrä että valmisteluihin ja paikkojen varaamiseen tarvitaan aikaa ja pitää olla ajoissa liikkeellä. Ja se ois kyllä myös aikamoinen lisämotivaattori myös tähän laihdutus-projektiin.

      Poista
  4. Myö ostettiin gracon mirage matkarattaat ja niihin saa nyös brion turvakaukalon, suosittelen!;)

    Miulla kans on aina hirveen huono omatunto jos cesar jää yksikseen puuhamatolle mut toisaalta pitäähän sen oppii viihtymään välillä yksinki.:)

    En tiijä luitko blogista mut meillä ei kans aiemmin nukuttu juurikaan päikkäreitä mut nykysin nukutaan! Jiihaa! Ja silti yöunet on yhtä hyvät!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäs varmaan tempasta ja ostaa ne rattaat. Onko ne siis sellaset, mihin saa sitte mukelon isompana istumaan? Sellaset normi-rattaiden tapaiset?

      Nyt Juusokin on alkanut nukkumaan päikkäreitä vielä enemmän, tai siis pidempiä. Mutta nyt öisin sitten heräilläänkin tiheämmin. *huoh*

      Poista
  5. Meillä on Britaxin turvakaukalo ja Britaxin B-agile matkarattaat, joihin saa kaukalon napsaistua kiinni. Ja menevät siis ilman kaukaloa sitten isommalle lapselle istumarattaina. Hinta oli uutena 180€, käytettynä oli huonosti tarjolla ja suhteessa ei paljoakaan uusia halvemmalla.

    Me ostettiin pari vuotta sitten sänky ja patjat ja kyllä oli kallista! Mutta päätettiin ostaa kerralla hyvät, menee pitkään:)

    Häät on kyllä hyvä motivaattori urheilla ja katsoa mitä syö. Siitä vaan miestä puhumaan ympäri:)

    Terv. R

    PS. Tultiin eilen Ahvenanmaalta viiden yön yli kestävältä pyöräreissulta. Moni vastaantulija ihmetteli, miten ollaan uskallettu näin pienen kanssa lähteä, mutta miksi ei? Kaikki meni hienosti ja kivaa oli:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei voisi vauvan kanssa reissata pyörällä? Ihan hyvin. Sitä vaan menee lapsen ehdoilla - lasta syötetään kun sillä on nälkä jne. Moni jännäsi meidänkin puolesta juhannusta saaressa, jossa ei ole juoksevaa vettä ja sähköjä. Ei sitä oo ennenkään ollut :D Tuntuu monesti, että ihmisten mielestä pitäs pienen vauvan kanssa elää jossain kuplassa varmaan ekat 6kk :D

      Poista
  6. Mistä hommasit Chariotin Cougarit käytettynä? Saako kysyä hintaa ja sitä oletko jälkikäteen hintaan tyytyväinen... hinta on aika suolainen mitä kattelin saksalaiset kaupat, varuste.netin, muksumukaan.fi , matkavarusteen..

    VastaaPoista