lauantai 14. maaliskuuta 2015

Juuson välikausi SS2015


No, mihin me (lue: minä) päädyttiinkään välikausivaatetuksen suhteen? Ei tietenkään mihinkään suunniteltuun.

Ostin kaksi erilaista haalaria, Jesper Juniorista Jonathanin kurahaalarin sekä Polarn O. Pyretin kuorihaalarin käytettynä.

Kurahaalari, 42,90e, on ollut aivan mainio näillä keleillä, ainakin täällä Pohjois-Karjalan korkeudella. Kun on +4 ulkoiluaikaan, pehmeät hanget ja vähitellen paljastuva maa, fleece-vuorinen Jonathanin haalari on helppo. Sen voi vetäistä sellaisenaan sisävaatteiden päälle ja ei tarvitse yhtään murehtia, kastuuko vaatteet. Koko on 90 ja haalari on reiluhko, mutta ei onneksi niin iso että se olisi hankala käytössä.

Samalla tilasin kahdet Jonathanin välikausirukkaset, 11,95e, (koko 1) vetoketjulla, kun olen kokenut ne käteviksi. Niissä vesipilariarvokin on 10 000mm ja ne ollaan nyt testattu kirjaimellisesti lätäkössäkin - ja kädet olivat kuivat. Eiväthän ne pidemmän päälle kurarukkasia korvaa, mutta ei tarvitse säikähtää jos taapero onkin nopeampi ja jo läträämässä lätäkössä. Väreinä otin likaa pelkäämättömän harmaan ja vähän paremmiksi (ja tarvittaessa kakkos-) rukkasiksi tietenkin oranssit.

Kypärämyssyjäkin innostuin tilaamaan kaksi: oranssin ja ruskean. Ja kuvissa näkyvän neulepipon.

Polarn O. Pyretin välikausihaalarin löysin Facebookin Po.pitus -kirppikseltä. Yleensä olin myöhässä kaikissa välikausihaalareissa - väkeä oli jo kymmenen jonossa ensimmäisen varaajan jälkeen. Nyt ohitin yhden (kirpparin sääntöjen mukaan) maksamalla pyydetyn hinnan (65e sis. postikulut), kun ensimmäinen tarjosi alempaa hintaa.

 Kaupan päälle sai vielä Popin uutta vastaavat kurahousut.
Haalari ei uudelle häpeä, sitä ei juuri käytetyksi tunnista paitsi jalkalenksuista. Mutta ihana myyjä oli vielä laittanut uutta kuminauhaakin mukaan, että saan vaihtaa ne. Koko on 92, ja mielestäni siinä on sopivasti kasvunvaraa, joka ei haittaa käyttöä. Menee varmasti syksylläkin ja toivoa sopii, että ehkä vielä vuoden päästäkin (riippuu minkälaisia kasvupyrähdyksiä Juuso tekee).

Kenkinä menee vielä kumpparit ja Kuomat, ja uusia kenkiä pitää miettiä kunhan meilläkin alkaa olemaan vähän kuivempaa (ja lämpimämpää). Kokona on nyt 23 ja pelkään, että alkaa olemaan liian naftit - kumpparit ainakin villasukkien kanssa.


Mitä kenkiä teidän taaperoilla on välikaudeksi?

3 kommenttia:

 1. Andella on myös tuo kurahaalari. On kyllä tosi kätevä! ihana myös tuo popin haalari. Mä ostin Andelle adidaksen superstarit "kauppakengiks" ja pihakengiksi meinaan ostaa perus lenkkarit. Kesällä mennäänkin sit sandaaleilla. Olipa kiva lukea teidän kuulumisia. Itsekin miettinyt paluuta blogin ääreen. Aikaa vain tuntuu olevan niin vähän. Vaikka kirjoittamis haluja löytyisi. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että joku meitä vielä lukee, vaikka tekstiä syntyy harvakseltaan. Mutta taitaa olla yleinen ongelma tuo ajanpuute, etenkin useampilapsisissa perheissä. Mutta ei pidä asettaa liian korkeita tavoitteita postaustahtiin ;)

   Tuo haalari on kyllä mainio - vieläkin jaksan sitä kehua :) Meillä varmaan kanssa käännytään peruslenkkareiden puoleen, ei kukkaronnyörit taida myöntyä mihinkään GoreTexeihin, kun on näitä kaikenlaisia muitakin projekteja. :P

   Poista
 2. Mie löysin Jarnolle facen kirppikseltä Reimatecin takin ja housut ja sit vielä Minymon housut. Ei mitään käytönjälkeä missään. 38 euroo posteineen Reimateceistä ja 20 euroo posteineen Minymosta. Jarno antokin jo tulikasteen pihalla molemmille housuille ja eivät kastuneet läpi mistään. Kyllä sitä vaan miettii että ostaa hyvät vaatteet joissa on mukava peuhata pihalla kastumatta. Haalaria en enää Jarnolle osta välikaudeks kun ollaan oltu tyytyväisiä takki-housut yhdistelmään. Talveks ehkä kuitenkin. Käsineitä pitäs vielä hommaa jotkut kipaleet. Isommille oon yrittäny bongailla kans vaatteia, mutta vähemmän on hyviä noitten kokosia käytettyjä suht halvalla. Rahaa palaa ihan sikana kun kolmelle ostaa ja pitäs muistaa ihteeki välillä eikä kulkea ryysyissä.
  Kengiks meillä varmaan ostetaan kaikille lenkkarit....jossain lehessä näin vikingin lenkkareita reippaalla 37 egellä, niin ehkä kaikille sellaset jos kokoja löytyy. terkuin Marjo

  VastaaPoista