perjantai 6. kesäkuuta 2014

Raskausdiabetes

Kävin keskiviikkona sokerirasituskokeessa aamiaisella ja istumassa  pari tuntia odotusaulassa lukemassa kirjaa. Tänään soittelin neuvolaan ja kyselin tuloksia. Ja taas - paastoarvo heitti just just yli eli oli 5.4kun pitäisi olla vissiin alle 5.3. Olen jälleen siis raskausdiabeetikko. Perskeles.

Mutta en sinällään ole huolissani, samahan oli Juusosta. Kotimittauksissa ei tullut ylityksiä ja painoarviossakin Juuso oli vähän keskimääräistä pienempi vauva ja syntyikin 3192 grammaisena eikä mega-sokerivauvana.

Siinä en väitä vastaan, että meikäläisen ruokailut ovat ihan päin härän pyllyä. Syön kyllä yhden lämpimän aterian päivässä, mutta salaatti on aina jostain syystä jää. Kun on se lämmin ruoka edessä, ja olet unohtanut tehdä salaatin aiemmin, niin ei sitä tule enää siinä vaiheessa tehtyä. "Syön sen myöhemmin tänään". Ei toteudu ikinä.

Ja ne paheelliset, sokeriset herkut! Näin kesällä mm. jäätelöä on kulunut joka päivä ja suklaakin on ihan hyvää ;) Ja tässä raskaudessa on tehnyt mieli makeaa alusta asti.

Puhuttiin miehen kanssa meidän elämäntavoistamme ja esimerkin vaikutuksesta Juusoon. Molemmilla on halua muuttua (herkut vähemmäksi, olutta vähemmän, ei nikotiini-tuotteita, lenkkeilyä enemmän jne.), mutta kaivattas kunnon potku persiille ennenkuin on myöhäistä.

Luultavasti tästä raskausdiabeteksesta saan itse vähän ryhtiliikettä. Ja J varmasti on tukena, se kun ei ole mikään herkkusuu (paitsi ruoan suhteen - pihvit, majoneesit, voissa paistaminen jne. :D).

19.6  saan neuvolasta mittarin ja opastusta. En edes päässyt omalle terveydenhoitajalle, kun oli niin buukatut viikot ja myö lähdetään ens viikolla Pohjois-Karjalaan.

---
Juuso ja sen kesäteltta. Malli varmasti tuttu koiraihmisille :D

On taas ollut ihania hellepäiviä! Mutta äsken tuo sää muuttuikin ukkoskuuroksi. Onneksi en koittanutkaan nukuttaa Juusoa päiväunille rattaisiin :D

Eilen käytiin uittamassa koiraa venerannassa ja J:kin hetken mielijohteesta pulahti uimaan. Juusokin halusi kastella varpaitaan ja käsistä pidellen taluttelin vedessä. Olisi mennyt isän esimerkistä syvemmällekin :D

Mutta nyt ruoan tekoon!

P.s. Löytyykö lukijoista muita raskausdiabeteksen "saaneita"? Miten jouduit hoitamaan? Oliko vauva syntyessään tavallista isompi?

1 kommentti:

  1. tuntuu olevan aika yleinen mutta sitäkin harmillisempi vaiva toi raskausdiabeetes.. tsemppiä sen kanssa ja elämäntapa muutokseen myös! :)

    VastaaPoista