maanantai 3. maaliskuuta 2014

Iloisesti Ilomantsissa!

Matkalla mummolaan
Oltiin tosiaan viikko Ilomantsissa vanhempieni luona. Tai oikeastaan viisi päivää. Juusolla oli oikea räkä-nuha päällä reissun ajan, mutta onneksi se ei menoa haittaa enää kun jo seisoskellaan ja ollaan pystyssä. Ja nyt ukkeli on muuten jo 10kk!

Viikon aikana tavattiin Juuson molemmat isomummot sekä Juuson kummitäti kävi yhtenä aamuna ennen töihin menoaan meitä moikkaamassa ja ihanaa mahaansa näyttämässä (<3). Kävin myös tämän ystäväni työpaikalla ratsastamassa, pitkästä aikaa. Melkeinhän tuo hikeä jo pukkasi siellä hevosen selässä vääntäessä. Mutta oi, niin ihanaa! Kun sitten ois joskus oma hevonen... :)

Oli kaikenkaikkiaan aika rento viikko, kun ei tullut sovittua liikaa tapaamisia eikä ollut omaa autoa käytettävissä. Mukana oli vain matkarattaat, ja aika kivasti niilläkin pystyi koiria lenkittämään, kun asfalttitie oli pääasiallisesti sula. Manducan unohdin kotiin ja se vähän harmitti, koska näillä säillä olisi aivan hyvin pystynyt lenkkeilemään metsässäkin.

Juuson isovanhemmat ovat aikalailla Juuson pauloissa ja tällä reissulla mummilaan ostivat oman potun (ilomantsilaisittain ilmaistuna) sekä Ficher pricen lelupuhelimen. Kyllä nyt jätkää hemmotellaan. :) Yhtenä iltana sitten Skypeteltiin iskän kanssa, kun taisi molemmilla ukkeleilla olla ikävä toisiaan :)

Juuson oma mummola-puhelin ennen
uudempaa FP-mallia
Vääntää, vääntää! Hirveän vaikea keskittyy kaikkiin
raajoihin ja muihin olennaisiin asioihin yhtä aikaa. :D
"Mikäs tuo vauva on?"

Juuso keksi että kieltään voi
myös koskettaa :P
Perjantaina isäni heitti meidät Joensuuhun ja lähdettiin Juuson kummisedän kyydillä kotiin. Alkumatka puoleenväliin ABC:lle oli tuskastuttavan pitkä, kun pieni mies ei viihtynyt yhtään kyydissä. Aivan älytön kiukuttelu ja raivoaminen, tosin sitä oli aika paljon viikollakin (sekä yöt huonoja). Koko alkumatkan (150km) piti pitää pelle-esitystä, kun lelutkin vain saivat huutia. Apsilla istuttiin pidemmän kaavan mukaan, syötiin ja vaihdoin Juusolle vaipan. Siellä poika oli tyytyväinen tyyppi ja nukahti heti autossa matkan jatkuessa. Lähes koko loppumatkan Juuso sitten nukkuikin.


Juuso on taas vähän edistynyt liikkumisasioissa - välillä kontataan (ehkä n. ½ metriä :D ) ja tukea vasten otettu ihan pari sivuaskelta. Juuso tykkää myös jammailla, melkeinpä musiikin kuin musiikin tahtiin. Tähän kelpaa niin Aikakone kuin Mötorheadkin :D Silloin nytkytään ja "lauletaan". Hassu, söpö ipana!

Juuso myös höpöttelee muutenkin - Sissiä osoitellaan, silitellään ja mennään sen luokse sanoen "Sissss, sisss, sissss.." "väyvvä" ei varmaan tarkoita mitään, mutta sitä se tykkää hokea myös.
Lauantain loistossa

Lauantai-sunnuntai -välinen yö oli taas pahinta kiukkuamista miesmuistiin. Hirmuiset itkut, ei rauhoittunut tissille, ei hyssyttelyyn. Ajateltiin itkun johtuvan hampaista ja annettiin Panadolia. Puoliksi miun päällä pötkötellessä ja hyräillessäni Juuso vihdoin nukahti uudestaan. Ja tänään oltiin niin aurinkoista poikaa - olihan suuhun putkahtanut viides hammas! :)

Juuson (atooppinen) ihottuma meni paljon parempaan suuntaan, kun voitelin ihottumaläiskät viikon ajan 1% Hydrokortisonilla. Mutta koska sitä ei voi käyttää n. viikkoa pidempään putkeen ihon ohenemisen vuoksi, vaihdoimme sitten perusvoiteisiin. Niinhän nuo läiskät alkoivat seuraavasta päivästä eteenpäin taas pahenemaan ja nyt ne näyttää taas lähes samalta kuin pari viikkoa sitten :/ Täytyy varata aika sinne neuvolaan, jos sieltä sais jotain vinkkiä toimivaan rasvaan.

14 kommenttia:

  1. ihania kuvia :)

    Mie oon kieltäytynyt käyttämästä sitä kortisonia vaikka meille on sitä määrätty tuohon atopiaan, aherasti vaan kun rasvaan 3 krt päivässä niin on huomattavasti parempana iho. Sitten jos unohtaa rasvata joku aamu niin levähtää hetkessä ihottuma :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Mie kanssa välttelin kortisonia, mutta ei nuo perusrasvat ja sheavoi oo tähän mennessä auttanut. Tekee niin pahaa katsoa, kun toista kutittaa, osa hieman erittää ja näyttääkin ikävältä :/ Joka vaipanvaihdon yhteydessä oon tavallisia rasvoja lisäillyt.

      Toivottavasti löytys joku ei-kortisoni, joka noita parantas! Ja kesää odotellessa, sillon luulis niiden vähän helpottavan! :) Vai oonko väärässä?

      Poista
  2. Meilläkin hoetaan yötä "väyvvä" ja "väyväyväy":) Ja kova jammailija on meidän tyttökin. Mikä tahansa musiikki kelpaa. Täällä on nyt viimeisen viikon aikana myös alettu harjoitella enemmän ja enemmän tuota konttaamista. Lapin reissulla tuli todettua, että meidän tytteli on aika rauhallinen ja perustyytyväinen tapaus, ystävien lapset oli huomattavasti temperamenttisempia ja äänekkäämpiä:) Pitää olla kiitollinen, vaikka onkin sitten hankalampaa toisissa asioissa.

    Toivottavasti Juuson ihottuma asettuu! Ja onnea uudesta hampaasta:) Nämä pienet ne vaan kasvaa ja kehittyy niin hirmuista vauhtia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kuulostaa, että meidän ipanoilla on nyt aivan samis-kehitysvaiheet meneillään :)

      Ihana, kun on rauhallinen neiti :) Meilläkin on ollut pääasiallisesti niin rauhallinen poika, että sitä on ihna ihmetelty. Nyt on vaan nuita raivareita alettu saamaan kaikesta - otan jotain kiellettyä pois tai vaihdetaan vaippaa. Tänään jopa hyppäsi tasajalkaa seisaallaan tukea vasten, kun ei saanut ottaa kaukosäädintä.

      Niinhän ne kasvaa. Teilläkin 1-vuotissynttärit lähestyy (no niinhän ne meilläkin). Onko jo suunnitelmia synttäreiden varalle?

      Poista
  3. Meidän pojulla on kuivia läiskiä jaloissa ja kaulassa. Apteekissa suosittelivat Dermalexin Repair Ekseema (vauva&lapset)- rasvaa. On ainakin meillä tuntunut toimivan.

    terv. Tatja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko teillä jo sellaisia punaisia ne läiskät? Täytyykin kysyä tuota ensikerralla, eilen ostin farmaseutin suosituksesta Ceralan Plus -perusvoidetta. On tosi löröä ja tuntuu että ei imeydy ja kosteuta kunnolla. Mutta katsellaan pidempiaikaisia vaikutuksia. :)

      Poista
  4. Tuttavat käyttivät 8kk poikansa allergiseen ihottumaan decubal-voidetta, tuntui auttavan hyvin. Mutta kannattaa kyllä kysellä neuvoa vaikka neuvolalääkäriltä!

    VastaaPoista
  5. Nyt meillä kontataan! Ryömiminen on ihan out:) Uusi juttu on myös "puhiseminen", eli suu tiukasti kiinni, kulmat kurttuun ja kovaa puhinaa nenän kautta nopeaan tahtiin. Mistä lue tuonkin keksinyt...

    1-vuotis synttäreitä on suunniteltu sen verran että ne pidetään:) Millaiset ja milloin, en vielä tiedä. Mutta juhlat kuitenkin tiedossa. Ensi viikollahan tuo meidän epeli on jo 11kk, hui kamala! Kohta mulla ei enää ole vauvaa vaan pieni taapero:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkkin konttaillaan silloin tällöin, vähitellen koko ajan enemmän, mutta ryömiminen on parasta.Ja täällä aivan sama puhina!!! :D Naurattaa meitä ainakin ihan hirveästi moinen :D

      Poista
  6. Juu läiskät on punaisia. Tuo Dermalexin rasva on paksua ja sitä saa käyttää ihan niin pitkään kuin tarve.

    terv. Tatja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rupesko miten nopeasti teillä parantumaan? Täytyy sitä tosiaan kokeilla seuraavaks :)

      Poista
  7. Törmäsin aivan sattumalta tähän blogiin...ja haluaisin antaa kokeilemisen arvoisen vinkin: sekoita perusvoiteeseen (esim. Aqualan L:ään) hieman tavallista ruokasoodaa. Kokeile pari kolme päivää pienelle ihottuma-alueelle ja katso tepsiikö. Itse pääsin ihottumasta, kutinasta ja kortisoneista eroon lähes kokonaan! Googlettamalla löytyy lisää tietoa ja kokemuksia. Toivottavasti pikku-ihmisen olo helpottuisi tällä vinkillä :) Ps. Mitään tarkkaa annosteluohjetta en osaa antaa, mutta pieni teelusikan kärjellinen voidemäärään, joka tulee pumppupullosta yhdellä painalluksella.

    VastaaPoista