lauantai 23. marraskuuta 2013

Oma armas kippuravarvas, ällöttävä karvainen keksivaras


Yhtenä yönä Juusoa yöllä imettäessäni kuulin nakuttavaa ääntä seinistä ja sen jälkeen rapinaa ja tajusin, että meillä asuu alivuokralainen. Joka ei tosin maksa meille vuokraa. Hiiri siis asuu kahden ulkoseinän välissä ja yläkerran varastoissa (äänistä ja ulosteista päätellen). Ällöttävää! Tänään ostettiin hiirenloukkuja, mutta tuolla se tälläkin hetkellä meille haistattelee ja kuuluu nakertaa seiniä. Oli pistellyt retkeilykamoista keksejä ja kuivamuonaa napaansa. Toivottavasti aamulla olisi flaksi käynyt asian suhteen, en kaipais yhtään ylimääräisiä asukkeja tähän taloon. Vaikka mieluummin hiiri kuin jotain ällöttäviä ötököitä, esim. sokeritoukkia, joita meillä yhdessä asunnossa oli!! Mitä kutsumattomia vieraita työ ette haluaisi missään nimessä kotiinne?

Eräänä päivänä meinasin saada paskahalvauksen ja sydän löikin tuhatta ja sataa puolen tunnin ajan. J oli töissä, ja myö elettiin ihan normaalia arkea kotona. Käytiin Juuson ja Sissin kanssa vaunuttelemassa ja Juuso sitten nukahtikin rattaisiin viideltä. Siellä se vielä nukkui seitsemältäkin. Soitin äidille ja juteltiin puolisen tuntia. Puoli kahdeksalta menin sitten hakemaan Juusoa, jotta malttaisi sitten yöunille käydä. Herättelin Juusoa ja ei mitään heräämisen merkkejä. Kasvot olivat ihan kylmät ja lapsi aivan veltto. Äkkiä kärräsin lapsen sisälle ja vaikka rattaat törmäsivät portaisiin aika rajusti, ei Juuso reagoinut mitenkään. Mie olin jo ihan paniikissa ja kun lapsen nappasin olalle, kuului vihdoin "ÖH!". Luojan kiitos!

Vein sen omaan huoneeseen täydessä valaistuksessa ja laskin sohvalle ja siinä se jatkoi uniaan - loppujen lopuksi yhteensä nukkuen yli 3 tunnin päikkärit! Mie istuin vieressä jalat täristen ja vahtien että Juuso hengittää. Sitten menin hyperventiloimaan olohuoneeseen ja kiikkumaan. Aivan kamala säikähdys! Tietenkin säikähdin että ukkeli on kuollut, kasvotkin olivat kylmät (aika yllättävää ulkona parissa asteessa monta tuntia köllötelleenä) ja kun Juuso kyllä herää suht helposti, viimeistään herättelyihin. Mutta pikku-ukko olikin vain ilmeisesti niin sikeässä unessa. Ja taas sitä osaa arvostaa entistä enemmän tuota kallista aarrettaan! <3

Ja sitten kevyempiin aiheisiin... :)

Tänään käytiin kaupungilla ja hirmuisen monessa liikkeessä. Tai pikemminkin marketeissa. Mie rahattomana tyydyin vaan hiplaamaan kaikkia ihania tavaroita - kynttilöitä, joulukoristeita, yms. Tosin miehen rahoilla ostin uuden, vastikään ilmestyneen Raskasta Joulua-cd:n ja joulupalloja Kodin1:stä.

8321_1Joululahjojen hankintaan olen hyödyntänyt verkkokauppoja; Lekmer, netAnttila, H&M. Kaupungille pääsee niin harvoin, ja kun J on kotona, niin on kiva olla perheen kesken. Juusolle tilasin Brion taaperokärryn (lekmerillä on nyt alennuksessa ;) vink vink). Ja h&m:ltä muutamia vaatteita. Meiltä ei Juusolle hirmuisesti paketteja tule, luulen että isovanhemmat hoitaa sen puolen. Ostelen sitten joulun jälkeen, mikäli tulee vielä jotain.

Juusolle joululahjaksi toivoisin kuitenkin vauvapulkkaa (ennen joulua ei varmaan ole tarpeeksi lunta vielä pulkkailuun), Brion puulelut ovat ihania (vedettävä kirahvi ja helistin meiltä jo löytyykin), ruokalappuja, lasten astioita (lautasia joita voi käyttää mikrossa, taustatutkimusta tehtyäni moniakaan ei voi; nokkamukeja), vaatteita koossa 74. Tosin eipä ole paljon kyselty, vauvoillehan löytyy kaikkea ihanaa eikä keksimisongelmia ole :D


Itselleni toivoin...



Sinkkuelämää  oon nähnyt moneen kertaan, mutta aina jaksaa katsoa uudestaan. En tosin ole välttämättä nähnyt aivan kaikkia jaksoja.

Tämä pää pitäisi saada ruodittua! Viimeksi olen käynyt kampaajalla ennen Juuson ristiäisiä. Aloin nyt kasvattamaan pitkää tukkaa takaisin ja kuvan look ois mieleeni. Tosin miulla on vain yksi luottokampaaja - Jenni HS-salongista. Hän tekee suorastaan taidetta hiuksia leikatessaan!

En ole koskaan käynyt kasvohoidossa. Olisi kiva saada jonkinlaista analyysiä ihostaan, ihonhoitovinkkejä ja puhdistus näille ikuisille mustapäille.

Scrabble! Pelataan paljon eri lautapelejä. Miulla on pari Scrabblen tapaista sana-lautapeliä, mutta ei ole originaalin voittanutta. Tälle lahjatoiveelle onkin jo täyttäjänsä.

My Saaga-Kalevala koru. Tämän taidan kyllä saada mieheltäni, tai siis alun. My Saaga on tuollainen keräiltävä versio. Sanoinkin miehelle, ettei ole nyt tulevaisuudessa aivan heti ongelmaa lahjojen suhteen mikäli tuota alkaa keräämään. Muutenkin rakastan Kalevala-koruja. Miulla on eri koruina Kalevan karhuja, Kielo, Ilomantsin risti, Hirvenpää, Talon sydän, Hannun Vaakuna ja Kuutar. Miehelle myös olen ostanut Väinön ristin ja Kalevan karhu solmioneulan ja kalvosimet. Myös Lumoava-korumerkki iskee myös minuun.

Ja mikä tärkeintä joulussa - joulun rauha ja kiiretön elo sekä yhdessäolo. (Kuvasta tulikin mieleeni, että tänne voisi  tuoda miun vanhan potkurin Ilomantsista :) )

Huomenna tulee meillä J:n kanssa yhteiseloa 7 vuotta täyteen. Viedään Juuso (ja samalla Sissi) hoitoon meijän kollegoille (ensihoitaja-lastenhoitaja -pari :D) muutamaksi tunniksi ja suunnataan elokuviin. Joskus heittivät, että heille voi tuoda Juuson hoitoon ja nythän me hyödynnettiin tilaisuus. Kannattaa miettiä mitä suustaan päästään, meillä jää korvan taakse! ;) Mennään katsomaan Last Vegas, joka vaikuttaa hauskalta trailerista päätellen. Kenties käydään jossain syömässäkin. Katsotaan miten malttaa, vai pitääkö päästä lapsen luo - kuitenkaan kun ei ole lapselle tuttu hoitaja.

4 kommenttia:

  1. Meillon myös tuo taaperokärry hankintalistalla!:)

    Pst. Siulle on kiva haaste blogissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lekmerillä näkyi olevan eilen tuo Brion kärry vain 22,90, maanantaina tais loppua tarjous ;)

      Poista
  2. Taisi pukki löytää oikean pulkan, toivottavasti Juuso on kiltti ennen Joulua!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä! On Juuso ollut aika kilttinä. Hampaitaan on kiukutellut, mutta sitä ei varmaan lasketa ;)

      Poista