sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tervetuloa kotiimme!


Olen muutosta asti koettanut tehdä koti-esittelyä, mutta se on vaan jäänyt ja jäänyt.. Ikinä ei oo koko kämppä siinä kunnossa, että ilkeisin valokuvin esitellä samalta päivältä. Valtaosa kuvista on otettu elokuussa eli vielä on kesäisen näköistä. 

Mutta esittelen tähän postaukseen nyt ulkopuolen, lasikuistin, keittiön ja olkkarin sekä kodinhoitohuoneen vauvanhoito-nurkkauksen. 

Joku toinen kerta esittelen sitten loput: makuuhuoneen, vierashuoneen sekä yläkerran.

Miun moottoripyörä, jolla kävin
tänä kesänä kerran ajamassa -
kaupasta hain Pampersseja ja tunsin
itseni truu paikkeriksi!
Eli ollaan vuokralla 80-luvulla rakennettussa hirsitalossa pienen kylän teollisuusalueen laitamilla. Matkaa kauppaan on 1km, kirkonkylälle 4km ja kaupunkiin 10km. Talon takana menee vähän 60km/h-tie, joten koiran ja lapsen (kunhan se liikkuu omin avuin) kanssa saa olla tarkkana ja yksin ei uskalla pihalle jättää hetkeksikään. Talon tontti rajoittuu yhdeltä sivultaan halliin, jossa tehdään hirsirakennuksia. 


Lähellä on asuinalue, jossa asuu "ei-niin-köyhiä". Saimaan rantaan ei linnuntietä pitkin ole varmaan kuin 100metriä, mutta rannat ovat niin asuttuja ja mökitettyjä, että talvella jäälle päästäkseen matkaa tulee n.500m.


Lasikuistilla kesällä oli meillä kasvihuone. J kasvatti chilejä ja yrttejä ja välillä siinä olikin aika troppinen ilmasto - kasvit viihtyivät. Kuistilla säilytetään myös vaunuja (tai nykyisin rattaita) ja koska meillä ei ole varastotilaa kuin yläkerran komeroissa, niin auton talvirenkaita säilytettiin myös tuossa. Tosin päälle heitettiin levy ja pöytäliina ja -TADAA- siinä on kukkapöytä ;) Myös kengät ja kaiken maailman muuta rompetta puutarhatyökaluista lähtien säilytetään kuistilla.
Lasikuisti

TULISIA chilejä

Ja vähän miedompaa chiliä.
Keittiö on tuommonen "ihan jees". Verhoa en ole saanut aikaiseksi lyhennettyä tuohon verhotankoon ja nyt itseasiassa tangon pidike on rikki, niin ei ole koko tankoa ;D Jos jouluksi... Huomatkaa vuokranantajan tosi ruma kattolamppu! ;)
Keittiö
Keittiö jää kuviin nähden vasemmalle eli se on olohuoneen puoli. Nojatuolin tilalle on tullut nyt tosin vanhempieni entinen kiikkutuoli ja kattoon perjantaina markkinoilta ostamamme kynttiläkruunu. Kehto on J:n veljen ja isän yhteistyössä tekemä meidän ukkelille. Tosin siitä tulee varmaan sellainen suvussa kiertävä :)
Olohuoneen uusi kynttiläkruunu - I love it!

Tykkään, kun olohuone ja makuuhuoneet on maalattu valkoisiksi. Tuo paljon raikkaampaa tuulahdusta taloon - miun puolesta kaikki seinät saisivat olla valkoiset :)
Tv:n vasemmalta puolelta

Ja sitten "kodinhoitohuone", joka on saunan pukuhuone ja josta pääsee takapihalle ja grillikatokselle (ja paljulle). Huoneessa on vaan isot kaapistot ja meidän pyykki- ja vauvanhoitonurkkaus (kokonaiskuvaa ei ole epäjärjestyksne takia). Hyllyllä on vaipat, imut ja kertikset ja pikkusälät ovat nyt ihanassa korissa seinällä.

Ruokapöytä-kulmaus leivinuuneineen jäi nyt näkyvistä, mutta jos se sitten esiintyisi "tervetuloa kotiimme, osa II":ssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti