tiistai 9. syyskuuta 2014

Sipulia sukassa

Meille(kin) rantautui viime viikolla oikein mahtipontinen syysflunssa. Mie aloitin olemalla kurkkukipuinen ja räkäinen. Kiva oli talokauppojakin käydä tekemässä, kun kaikille käsi ojossa seisoville sai sanoa "miulla on sidden kova duha. Jos et halua dädä, niin en pahastu jos ei kädelläggään".

Ja niistämisestä tekee vielä rohkeuslajin tämä hiivatin kolmoishermosärky. Kun alat niistämään kasvojen toisen puolen sierainta, saat sähköiskua silmääs. Au.

Ja tietenkin kun Juuso on miun hoivattavana jatkuvasti J.n paahtaessa opparia höpelön lailla, ei pieni poikakaan välttynyt tältä lystiltä. Juusolla alkoi nenä vuotaa lauantaina ja viikonloppu ja maanantaikin on mennyt toipuessa.

Vuosi sitten teinkin koosteen nuhaisen vauvan hoidosta  (ääk, miten pieni Juuso nuissa kuvissa vielä on!) ja valtaosa vinkeistä on  edelleen käytössä.

Paljon helpottaa se, että lapsi puuhailee pystyasennossa ihan itse, jolloin räkä valuu eikä jää tukkimaan niin helposti. Pinnasängyn jalkojen alla on paksut kirjat ja yöt Juusokin on saanut nukuttua kokonaan (melkeinpä paremmin kuin terveenä :P )

Sipuli-vinkin olen ottanut myös käyttöön ihan itselle ja se ihan oikeasti toimii. Onhan se tujakan hajuinen pienessä huoneessa, mutta pitää röörit auki aika hyvin. J inhoaa, kun on sipulit sukassa roikkumassa sängyn päädyssä :P Eli kuorittu ja pilkottu sipuli sukkaan/harsoon/sukkahousuun/tyynyliinaan ja pään lähettyville nukkuaikaan.Valkosipulinkin sanotaan auttavan, mutta miun kokemuksella tavan sipuli on vaan tehokkaampi.

Ulkona on ollut paljon helpompi hengittää ja koska säät ovat olleet viimepäivinä suotuisat ja Juuso oma touhukas itsensä, ollaan me ulkoiltu ihan normaalisti (ehkä hieman vähemmän aikaa vain). Ikkunaa ei olla kyllä pidetty auki öisin.

Mr. räkä ulkoilemassa
Mitään höyryhengityskonetta tms.meillä ei ole,mutta mie hengittelin nenä kuumassa teekupposessa ja otin pitkiä suihkuja iltaisin suht pienessä kylppärissämme. Juuson kanssa on myös käyty suihkussa ja koska ei ole kuumetta, niin saunassa myös. Kyllä räkä irtoaa ja syvältä asti!

Pikkuniistäjä todettiin vauva-aikana jo ihan kehnoksi vekottimeksi ja se lensi roskiin. Joku joskus kehui Nenä-Friidan olevan aivan toista luokkaa, mutta ei ole tullut hommattua sitäkään. Meillä oli pienenä sellainen räkäimuri, missä äiti imi toisen pillin kautta terottimen säiliön näköiseen purnukkaan ihanan keltaiset räät. Kenties sellainen kotiutuu meillekin joskus, kun Juuso on vähän
isompi.
Suolatipatkin ovat jääneet nyt käyttämättä, kun tuntuu että Juuson menoa ei räkätauti haittaa. Itse olen ollut ihan zombi.

Onko joku, joka on vielä syysflunssan saanut  vältettyä?

Tuntuu, että joka toinen päivitys Facebookissa ja blogeissa liittyy tähän mahtavaan, jatkuvasti uusiutuvaan kellanvihreään luonnonvaraan - räkään.

5 kommenttia:

 1. Voi ei, pikaisia paranemisia! :(( Meidän poppoo on vielä toistaiseksi syysflunssalta välttynyt, mutta mies tuossa juuri sanoi, että on vain ajan kysymys, milloin meistä joku alkaa niiskuttaa - heillä on töissä kauhea flunssa-aalto menossa :S

  Tsemppiä syyslenssun selätykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy olla aikamoinen vastustuskyky, jos meinaa siltä välttyä (tai sitten erakko) :D Mutta toivottavasti olisitte onnekkaita ja ette sais tätä lystiä.

   Myö onneks ollaan jo voiton puolella, ootellaan millon J:lle päjähtää :P

   Poista
 2. Meilläkää ei onneks oo viel ollu vaikka flunssaisia ollaanki nähty! mimi ei kyll muutenkaa oo ollu ku kerra flunssassa ja mää viimeks yli kaks vuotta sit. Nyt se varmaa tulee ku pääsin kehumasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on sitten joko hyvä vastustuskyky tai hyvää tuuria :) Mutta toivottavasti ei tulisi tälläkään kertaa.

   Tää on kyllä yllättävän pitkä versio meillä tällä kertaa, mie vielä yskiskelen vaikka 1,5viikkoa mennyt ja Juusolla vielä vuotaa räkää kans (reilun viikon sekin ollut kipeenä). Mutta ollaan jo voiton puolella!! :)

   Poista