perjantai 1. marraskuuta 2013

Talviajassa talvea ootellessa

Lupaavasti ollut jo härmää maassa, mutta ei vieläkään ole tullut lunta. Talvi voisi tulla jo! ... ja joulu <3 Kynttilöitä oon polttanut ihan fiiliksissä.

Maanantaina kävin kaupungilla ostamassa joulukalenteri-tarvikkeita ja Etelä-Saimaasta hyomasin myös ½-hintapäivät yhdessä lastenvaate-liikkeessä, joten ensimmäiseksi kurvasin sinne. Koska olen totaalisen hukannut äitiyspakkauksen villahaalarin, kypärämyssyn ja muita vaatteita, niin ostin sitten korvaavaa tilalle :D

Noin söpö fleece-haalari -50% Nalle-merkkiä, maksoi 11e ja risat. Lisäksi kauluri ja kypärämyssy maksoivat euron, välikausirukkaset ja kurarukkaset kevättä ajatellen, 2euroa pari. Alle 20eurolla aika satsi - olin aika tyytyväinen. Kotona kokeilin kypärämyssyä, niin sehän oli pieni ja Juuso näytti pusukalalta se päässä, huoh. Ja kun olin oikein etsimällä etsinyt liikkestä pienimmän kokoa 46 ettei varmasti repsota! Täytyy joku päivä käydä sitten ostamassa isompi.


Iltapuurot
Kiinteitä menee jo enemmän. Aamupalaksi Juuso saa hedelmäsosetta 1/3 purkin, lämpimäksi ruoaksi juuressosetta alle 1dl ja iltapalaksi puuroa ½dl. Ja vettä ja tissimaitoa ruoan päälle. Täytyisi vaan alkaa laajentaa tuota makuskaalaa. Tänään ostin kukkakaalia, jos siitä sosetta tekisi. Millaisia maku-yhdistelmiä muut kotikokit ovat tehneet?

Hedelmäsose menee aika hyvin, juuressose todella hyvin (Juuso aukoo suutaan kuin linnunpoika) ja puuro taasen ei tee oikein kauppaansa. Puuro saa pykläys- ja päristelyreaktiot ja miehellä ei meinannut ymmärrys riittää yhtenä iltana. Itellä ei meinaa pokka pitää, kun Juuso niin hymyssäsuin päristelee puurot pitkin pöytiä, vaikka oon koittanut matalla äänellä kieltää ja olla toruvan näköinen :D Juusolle sanotut ensimmäiset "eit" - pitäsköhän kirjoittaa vauvakirjaan :D

Lempparileluja tutkimassa
Keskiviikkona käytiin neuvolassa. Paino oli 7640g, pituus 67,1cm ja päänympärys 44,1cm. Painoa oli tullut vain 220g, pituutta ja pään ympärystä 1,1cm :-o Mutta eikös kasvu hieman hidastukin puolen vuoden tienoilla? Ja neuvolatätikään ei sanonut mitään, kuulema tasaisesti kasvaa -1 -käyrällä.

Rauhallinen, hyväntuulinen poika. Tavaroita näppärästi käsittelee molemmin käsin ja vie suuhun. Istuma-asennossa selän suoristaa, jalkoihin koko painon varaa. Kämmennojaan nousee, peruuttamaan lähtenyt. Kasvaa tasaisesti. Soseita & puuro ongelmitta aloitettu. 

Neuvolaan lähtöä odotellessa
Vaunulenkin jälkeiset päiksyt
Seuraava neuvola onkin sitten ennen joulua ja silloin on lääkäri. Viimeisin aika, joka saatiin oli 10:30 - kamalaa! Täytyy taas nousta hirmu aikaisin ja täytyy laittaa ihan herätyskello soimaan. ...ellei nyt 1,5 kuukaudessa rytmit muutu täysin.

Mie vähän oletin että kun kelloja siirretään, niin meidänkin rytmi aikaistuu tunnilla, mikä olisi ollut ihan suotavaa. Mutta ei - Juuso päätti samana päivänä nukkua sen tunnin pidempään aamulla ja samoilla kellonajoilla mennään edelleen päivä. Fiksu ipana.

Kohta on isänpäivä :) J vaihtoi jopa työpäivän vapaapäiväksi (tosin meille on myös silloin tulossa J:n kaveri kylään).

Askarreltiin Juuson kanssa jo viime viikolla isänpäiväkortti, johon painettiin Juuson jalanjälki. Kokeilin painaa kättäkin, mutta sehän oli melkein mahdottomuus - väri käsissä oli niin jännää, että kättä piti sulkea koko ajan, väriä tunnustella eikä missään nimessä avata sormia suoraksi, jotta saisi jäljen painettua. Jalanjälki oli huomattavasti helpompi. Isänpäivälahjakin on hankittuna. Päivän ohjelmaan kuulunee kahvit, kortti ja lahja sänkyyn lapsen kera, ruoaksi tehdään jotain vähän parempaa (pihviä tai lohta tms.) ja siinäpä se. Äitienpäivänäkinhän me vaan rapsuteltiin kasvimaata.

Vesipullo on kiva juttu, itse ei vaan
vielä osata nostaa sitä. Ja silmätkin
rähmii - edelleen.
Isänpäivää edeltävänä lauantaina käydään päiväreissulla naisporukalla, menee aivan aamusta ihan iltaan ja J jää Juuson kanssa kahdestaan ekaa kertaa niin pitkäksi ajaksi, kokonaiseksi päiväksi. Toisaalta on kiva, että J näkee myös ettei lapsen kanssa kotona oleminen ole pelkkää lomailua, mutta miulla on pieni orastava eroahdistus :D Tosin tulen nauttimaan tästä "naistenpäivästä" varmasti täysillä :) Täytyy varmaan ottaa rintapumppu mukaan ja pumppailla reissullakin, niin ei tissit poksahda. Kun vain sais maidon talteen ettei menis hukkaan.

Ja 23.päivä olisi J:llä ja miulla 7.vuosipäivä <3 Ajateltiin, jos Juuso olisi pari tuntia hoidossa (miun kolme työkaveria on luvannut hoitaa Juusoa joskus, jos nyt sitten) ja myö käytäs leffassa ja syömässä - aika perinteinen vuosipäivä, silloin milloin J ei ole ollut töissä.

Sitähän sanotaan, että joka 7. vuosi tulee parisuhteessa kriisi, saa nähdä miten meidän käy. Tosin tuntuu, että nyt kun Juusokin on hieman vanhempi, on meidänkin ollut hieman helpompi huomioida toista ja suhde voi hyvin. Ensimmäiset kuukaudet tuntuivat että oli aivan 100% vauvaa ja toinen oli vaan se apukäsi, joka hoiti lasta silloin kun itse kävi suihkussa, teki ruokaa, kävi vessassa tms. Näin molemmin päin.



Nyt kaakaomukillisen jälkeen kömmin tuon pikkumiehen viereen, vielä kun se nukkuu meidän sängyssä :)

2 kommenttia:

  1. Mä olen tehnyt sosetta itse nyt 4 kertaa:
    -luumu-päärynä (tuli aika hapanta, mutta on mennyt hyvin puuron seassa)
    -peruna-porkkana (hyvin maistuu)
    -bataatti-paistijauheliha (täst tuli vähän liian tiukkaa, sekaan on aina sekoitettava jotain toista kasvissosetta)
    -kukkakaali-peruna-porkkana-bataatti (tämä maistuu)

    Lisäksi tietty noita kaupan oseit, ja banaania on saanut (raaputan teräslusikalla suoraan banaanista suuhun), ja päärynää ja hunajamelonia itse soseutettuna. Kaikki maistuu hyvin, puuro uppoaa myös hienosti, varsinkin kun tajusin alkaa musertamaan ne höttöhiutaleet ihan jauhoksi, että tuli sileämpi puuro. Sinne sekaan sitten vähän luumusosetta ja mustikoita, niin ai että on hyvää :) Annoskoot on sellaiset, että päivällä puoli purkkia (noin) juures-lihasosetta, iltapäivällä puoli purkkia (noin) hedelmäsosetta/hedelmää ja illalla puuro luumusoseella ja mustikoilla (2 reilua ruokalusikkamitallista puurohiutaleita ja vettä).

    Hassua, miten eritavalla lapset suhatutuu noihin ruokiin: Pihlalle puuro maistuu kyllä, ja oikeestaan kaikki ruoat. Kälyn siskonpojalle (saman ikäinen) ei maistu oikein mikään :)

    Terv. R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miekin taidan tuon kukkakaalin kaveriksi laittaa nuita muita, kun mietin että mitä sen kanssa ois, Maustamaton broilerikin odottaa jääkaapissa jos sitäkin sekaan heittäs.

      Se on hyvä jos ei nirsoile, onpahan helpompaa tarjota ruokia ja lapsi saa ruokaa napaan. Miekin kyllä tuota puuroa syötän joka tapauksessa, kyllä Juuso siihen oppii! :D Se on niin peruseväs suomalaisille.

      Poista